Ο Κουμουτσάκος φέρνει στη Βουλή τον Κοτζιά για το «σιωπητήριο» στους διπλωμάτες

Ο Κουμουτσάκος φέρνει στη Βουλή τον Κοτζιά για το «σιωπητήριο» στους διπλωμάτες

«Στις 20 Νοεμβρίου το ΥΠΕΞ αποφάσισε τη μετάθεση διπλωματικών υπαλλήλων αλλά το Ριάντ απουσιάζει επειδή προφανώς ο πρέσβης και ο πρόξενος ξέρουν την αλήθεια» σημειώνει ο τομεάρχης της ΝΔ ο οποίος προανήγγειλε την κατάθεση επίκαιρης επερώτησης

Ο Κουμουτσάκος φέρνει στη Βουλή τον Κοτζιά για το «σιωπητήριο» στους διπλωμάτες
Κατάθεση επίκαιρης επερώτησης προς τον κ. Νίκο Κοτζιά προανήγγειλε ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος καταγγέλλοντας πως η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών επιβάλλει «σιωπητήριο με αυταρχικό τρόπο» στους έλληνες διπλωμάτες στο Ριαντ.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής αναφέρθηκε στην υπόθεση πώλησης βλημάτων στην Σαουδική Αραβία και είπε πως ο κ. Κοτζιάς αρνήθηκε να του επιτρέψει την πρόσβαση στα έγγραφα που επικαλέστηκε ο κ. Αλέξης Τσίπρας την περασμένη Δευτέρα.

Κλείσιμο
«Χθες ζήτησα από τον κ. Κοτζιά να ενημερωθώ ως εκπρόσωπος του επικεφαλής του κόμματός για τα έγγραφα που ο πρωθυπουργός κατέστησε διαθέσιμα. Έστειλα επιστολή και εισέπραξα κριτική από τον κ. Κοτζιά που είπε ότι αυτά είναι τερτίπια επικοινωνιακά. Καταθέσαμε ήδη και είναι στο υπουργείο εξωτερικών εξουσιοδότηση του κ. Μητσοτάη που με εξουσιοδοτεί πλήρως και εγγράφως να λάβω γνώση του συνόλου των εγγράφων που σχετίζονται με την υπόθεση» είπε ο κ. Κουμουτσάκος για να συνεχίσει «Τα πράγματα δεν τελειώνουν εδώ. Περιμένω ότι τώρα ο κ. Κοτζιάς δεν θα αρνηθεί την ενημέρωση. Αν το κάνει θα υπάρχει προσπάθεια φίμωσης, συσκότισης και μεθόδευσης για να μην έρθει τίποτα σε γνώση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Εκτός αυτού ο ίδιος ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός διέσυρε τον Έλληνα πρέσβη στο Ριάντ και πρόσθεσε «Τι θα περίμενε κανείς μετά από μια δημόσια διαπόμπευση; Τουλάχιστον την ανάκληση του στην Ελλάδα. Στις 20 Νοεμβρίου αποφασίζει το ΥΠΕΞ την μετάθεση διπλωματικών υπαλλήλων. Δεν υπάρχει το Ριαντ. Είχατε ευκαιρία στις 20 Νοεμβρίου αυτόν τον διπλωμάτη που κατά την κυβέρνηση δεν έκανε την δουλειά του να τον μεταθέσετε. Δεν μετατέθηκε ούτε ανακαλείται. Παραμένει εκεί που υποτίθεται έχει προνομιακές σχέσεις. Μήπως τα κάνετε όλα αυτά γιατί ο πρέσβης και ο πρόξενος ξέρουν την αλήθεια. Μήπως με ένα πρωτόγνωρο και αυταρχικό τρόπο τους έχει επιβληθεί σιωπητήριο;».

Επίσης υποστήριξε ότι «Φαίνεται ότι ο κ. Σφακιανάκης επιβεβαιώθηκε για τις πληροφορίες που έδινε στους έλληνες διπλωμάτες. Πρόκειται γα πηγή πληροφοριών και αυτή την πηγή ο πρωθυπουργός έρχεται να την κάψει δημοσίως. Ποιος θα θελήσει να ξανα έχει επαφές στο Ριαντ ή αλλού παρέχοντας πληροφορίες στην χώρα μας όταν γνωρίζει ότι η κυβέρνηση θα τους εκθέσει; Αυτά είναι μεγάλα ζητήματα ζωτικής σημασίας».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης