Ο Κοτζιάς μπλοκάρει την ενημέρωση Λοβέρδου - Κουμουτσάκου για τα απόρρητα του ΥΠΕΞ

Ο Κοτζιάς μπλοκάρει την ενημέρωση Λοβέρδου - Κουμουτσάκου για τα απόρρητα του ΥΠΕΞ

Υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση σε Γεννηματά και Μητσοτάκη αναφέρει και κατηγορεί τα δύο στελέχη της αντιπολίτευσης για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων - «Ψεύδεσαι» του απαντά ο Ανδρέας Λοβέρδος - «Προσπαθεί να αποφύγει τις ευθύνες του» αναφέρει η ΔΗΣΥ

Ο Κοτζιάς μπλοκάρει την ενημέρωση Λοβέρδου - Κουμουτσάκου για τα απόρρητα του ΥΠΕΞ
Για φτηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα κατηγορεί τους κ.κ. Λοβέρδο και Κουμουτσάκο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ο οποίος σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο αναφέρει ότι «υπάρχει πάντα ανοικτή πρόσκληση στην κα Γεννηματά και στον κ. Μητσοτάκη, εφόσον το επιθυμούν, να έρθουν στο Υπουργείο Εξωτερικών σε χρόνο που θα τους εξυπηρετεί προκειμένου να διαβάσουν τα συγκεκριμένα έγγραφα για τη Σαουδική Αραβία. 

Αφορμή για τη δήλωση του υπουργού στάθηκε η σημερινή επίσκεψη του Ανδρέα Λοβέρδου στο υπουργείο Εξωτερικών η οποία κατά τον υπουργό έγινε για τη δημιουργία εντυπώσεων.  Οι ισχυρισμοί του υπουργού Εξωτερικών προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Λοβέρδου ο οποίος κατηγόρησε τον υπουργό Εξωτερικών ότι ψεύδεται καθώς πήγε στο υπουργείο Εξωτερικών κατόπιν σχετικής εξουσιοδότησης της κυρίας Γεννηματά. 

Αναλυυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει: 

«Είναι δικαίωμα του κ. Λοβέρδου, εφόσον το επιθυμεί, να συνεχίσει να ψεύδεται και να επιδιώκει να πρωταγωνιστεί σε θέατρο του παραλόγου προκειμένου να περιφέρεται στα κανάλια και τα ραδιόφωνα. 
Ωστόσο, η σημερινή εμφάνισή του στο Yπουργείο Eξωτερικών, όπου κατέφθασε απροειδοποίητα και συνομίλησε με έναν αναρμόδιο διπλωμάτη και μάλιστα κατά την απουσία μου, είναι άλλο ένα δείγμα έλλειψης σοβαρότητας. 
Ως γνωστόν, ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας τόνισε χθες ότι οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων έχουν τη δυνατότητα ανάγνωσης εγγράφων που αφορούν στην υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Ο κ. Λοβέρδος, εξ όσων τουλάχιστον γνωρίζω, δεν είναι πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας. Αυτό ωστόσο δεν τον εμπόδισε να απαιτήσει πιεστικά, χωρίς καν να επικαλεστεί εξουσιοδότηση από την κα Γεννηματά, όπως ισχυρίστηκε νωρίτερα στα ΜΜΕ, να δει τα εν λόγω.
Κλείσιμο
Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για τον κ. Κουμουτσάκο, ο όποιος, αφού χθες εψεύσθη από το βήμα της Βουλής, διατύπωσε σήμερα και πάλι μέσω ΜΜΕ, ανάλογο αίτημα λησμονώντας ότι ούτε εκείνος είναι πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας.
Υπάρχει πάντα ανοικτή πρόσκληση στην κα Γεννηματά και στον κ. Μητσοτάκη, εφόσον το επιθυμούν, να έρθουν στο Υπουργείο Εξωτερικών σε χρόνο που θα τους εξυπηρετεί προκειμένου να διαβάσουν τα συγκεκριμένα έγγραφα. 
Τέλος, καλώ εκ νέου τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιδείξουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Φτηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα όπως αυτά στα οποία καταφεύγουν οι κ.κ. Λοβέρδος και Κουμουτσάκος δεν έχουν καμία θέση σε μια σοβαρή δημοκρατική πολιτεία».

Η απάντηση του Ανδρέα Λοβέρδου


«Ο κ.Κοτζιάς ψεύδεται ασύστολα για να υπεκφύγει των ευθυνών του» απάντησε άμεσα ο Ανδρέας Λοβέρδος σημειώνοντας:  «Ως εξουσιοδοτημένος από την κ. Γεννηματά πήγα στο Υπουργείο Εξωτερικών. Η άρνησή τους να λάβω γνώση του τηλεγραφήματος είναι αποτέλεσμα της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζουν τόσο σοβαρά ζητήματα αλλά και της ανευθυνότητας  με την οποία στέκονται απέναντι στους Θεσμούς.»

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Ψεύδεται εδώ και μέρες για να αποφύγει τις ευθύνες του


«Ο υπουργός Εξωτερικών ψεύδεται εδώ και μέρες για να αποφύγει τις ευθύνες του» επεσήμανε η Δημοκρατική Συμπαράταξη σε ανακοίνωση - απάντηση που εξέδωσε για τις δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά. 

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη αναφέρει μάλιστα ότι ο κ. Λοβέρδος είχε ειδική εξουσιοδότηση την οποία επικαλέστηκε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο υπουργείο Εξωτερικών. 

Αναλυτικά η ΔΗΣΥ στην ανακοίνωση της αναφέρει:  

«Οι άτοπες δικαιολογίες και τα ασύστολα ψεύδη του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά για να αποσείσει τις ευθύνες της πλήρους έλλειψης συντονισμού της Κυβέρνησης αναδεικνύουν για άλλη μια φορά την απόλυτη ανικανότητα αυτών των ανθρώπων να διαχειριστούν υπεύθυνα τις εντολές που τους έδωσε ο ελληνικός λαός.

Ο Πρωθυπουργός χθες θολώνοντας τα νερά επικαλέστηκε τηλεγράφημα του Πρέσβη στο Ριάντ προς την Ελληνική Πολιτεία και είπε ότι είναι στη διάθεση των αρχηγών των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Σήμερα το πρωί ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ με ειδική εξουσιοδότηση, την οποία και επικαλέστηκε επισκέφτηκε το υπουργείο και ζήτησε να λάβει γνώση του τηλεγραφήματος για να πάρει την απάντηση ότι δεν είχαν καμία σχετική ενημέρωση και εντολή.

Ακολούθως ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατήγγειλε την ανευθυνότητα και την έλλειψη συντονισμού. Ο υπουργός Εξωτερικών ψεύδεται εδώ και μέρες για να αποφύγει τις ευθύνες του».

Απάντηση Κουμουτσάκου: Έκδηλος ο εκνευρισμός του κ. Κοτζιά
   
Με ανάρτησή του στο twitter, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, απάντησε στην επίθεση που του εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σχετικά με τα όσα είπε χθες στην ομιλία του στη Βουλή. «Δεν πρόκειται να παρασυρθώ από τον - τόσο έκδηλο πλέον - εκνευρισμό του κ. Κοτζιά. Θα συνεχίζω, χωρίς ύβρεις, να ασκώ ουσιαστικό Κοινοβουλευτικό Έλεγχο. Με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτάκος.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης