Τσαβούσογλου για Κυπριακό: Διαπραγματεύσεις επ' άπειρον και ανοιχτού τέλους δεν γίνονται

Τσαβούσογλου για Κυπριακό: Διαπραγματεύσεις επ' άπειρον και ανοιχτού τέλους δεν γίνονται

Η ημερομηνία, 13 Ιανουαρίου του 2017, είναι ίσως η σημαντικότερη για το κυπριακό ζήτημα, καθώς εκείνη την ημέρα σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πολυμερής διάσκεψη για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό

Τσαβούσογλου για Κυπριακό: Διαπραγματεύσεις επ' άπειρον και ανοιχτού τέλους δεν γίνονται
«Η Τουρκία στηρίζει την επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Ούτε η Ελλάδα ούτε άλλες χώρες στηρίζουν όσο εμείς τη λύση. Είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά. Όμως οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να είναι χωρίς τέλος. Χρειάζεται χρονοδιάγραμμα»,  είπε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου από τις Βρυξέλλες.


Κλείσιμο
Η ημερομηνία, 13 Ιανουαρίου του 2017, είναι ίσως η σημαντικότερη για το κυπριακό ζήτημα, καθώς εκείνη την ημέρα σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πολυμερής διάσκεψη για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό.

Τόνισε ότι μόνο η Τουρκία στηρίζει τόσο πολύ τη λύση και μάλιστα  περισσότερο και από την Ελλάδα ενώ κατηγόρησε την Ελληνοκυπριακή πλευρά που δεν υπήρξε αποτέλεσμα στους δυο πρώτους γύρους των συνομιλιών.

«Καμιά άλλη χώρα δεν έδωσε μεγαλύτερη στήριξη στο θέμα από εμάς. Συμπεριλαμβανομένων και των εγγυητριών δυνάμεων και της Ελλάδας. Όπως είπε και ο Πρόεδρός μας, θα είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά»
, ανέφερε ο ίδιος ενώ κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά που έως τώρα οι δυο πλευρές δεν έχουν καταλήξει σε λύση του ζητήματος.
 
«Από τη μία ήθελαν να κάνουν διάλειμμα και από την άλλη ήθελαν να φύγουν από το τραπέζι. Μετά όμως διορθώθηκε το λάθος και έπειτα από επαφές που έγιναν στο νησί αποφασίστηκε η επιστροφή των δυο πλευρών και πάλι στο τραπέζι», είπε ο Τούρκος υπουργός. 

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι μέχρι στιγμής όλοι είναι ικανοποιημένοι από την παρούσα εικόνα που υπάρχει στο Κυπριακό, με την τουρκική πλευρά να δείχνει ιδιαίτερη ικανοποίηση που οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν με την έναρξη του νέου έτους.

Τόνισε όμως ότι διαπραγματεύσεις αυτές πρέπει να έχουν ένα τέλος, δεν μπορούν να διαρκέσουν για πάντα. «Ήταν και δική μας επιθυμία να υπάρξει πλέον μια διαδικασία που να είναι επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Διαπραγματεύσεις επ' άπειρον και ανοιχτού τέλους δεν γίνονται. Ούτε και αποτέλεσμα μπορεί να υπάρξει. Έως τώρα όλοι είμαστε ικανοποιημένοι από την παρούσα εικόνα», ανέφερε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης