Toυσκ: Θυσιάσαμε συμφέροντα για το κοινό καλό - Γιούνκερ: Επωφελής και για τα δύο μέρη η συμφωνία

Toυσκ: Θυσιάσαμε συμφέροντα για το κοινό καλό - Γιούνκερ: Επωφελής και για τα δύο μέρη η συμφωνία

«Πρόκειται για έναν συμβιβασμό, και σε έναν συμβιβασμό κανένας δεν είναι ικανοποιημένος 100%» επισήμανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής

Toυσκ: Θυσιάσαμε συμφέροντα για το κοινό καλό - Γιούνκερ: Επωφελής και για τα δύο μέρη η συμφωνία
Με θετικά λόγια εκφράστηκαν τα δύο ηγετικά στελέχη της Ε.Ε.
μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής
Κλείσιμο
για την τελική κατάληξη των συνομιλιών και την επίτευξη της συμφωνίας, αν και όπως φάνηκε πίσω από τις δηλώσεις τους η διαπραγμάτευση υπήρξε αρκετά δύσκολη για για τα δύο μέρη.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι: «Ασχοληθήκαμε και με τις πιο μικρές λεπτομέρειες της συμφωνίας. Είναι θετικό ότι οι Ευρωπαίοι δεν αποχώρησαν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Όλοι συμφωνήσαμε ότι ήταν καλύτερο να θυσιάσουμε ένα μέρος των συμφερόντων μας για το κοινό καλό».

Και επισήμανε: «Δείτε τι συμβαίνει στην Ευρώπη. Τρομοκρατικά χτυπήματα και ολοένα και οξύνεται η κρίση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Για να γλυτώσει από την πείνα και την καταστροφή η Ευρώπη πρέπει να μείνει ενωμένη, όπως είπε και ο Τσώρτσιλ».

Ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου είπε ότι:  «Το ιδιαίτερο καθεστώς για το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Σε έναν συμβιβασμό κανένας δεν είναι ικανοποιημένος 100%. Σήμερα καταλήξαμε σε μία συμφωνία για να παραμείνει το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ε.Ε».

Στις δικές του δηλώσεις, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ξεκίνησε τις δηλώσεις του σε προσωπικό τόνο λέγοντας ότι έχει φτάσει στο τέλος μιας μακράς διαδρομής ετών.

Στην συνέχεια επισήμανε ότι: «Η απόφαση που λάβαμε σήμερα είναι τίμια και για την Βρετανία και για την υπόλοιπη Ευρώπη. Χωρίς το ευρώ δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω ένωση αλλά στην Ευρώπη υπάρχουν και άλλα νομίσματα. Αν δεν είχαμε καταλήξει σε συμφωνία θα είχαν πιστέψει όλοι οι Ευρωπαίοι ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίση»



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης