Απούσα η Βίκυ Σταμάτη από τη δίκη του Άκη για τις μίζες

Απούσα η Βίκυ Σταμάτη από τη δίκη του Άκη για τις μίζες

Πέντε γυναίκες δικάζουν τον πρώην υπουργό Άμυνας στο Εφετείο - Η δίκη θα συνεχιστεί στις 23 Οκτωβρίου

Απούσα η Βίκυ Σταμάτη από τη δίκη του Άκη για τις μίζες
Σοβαρούς λόγους υγείας που αφορούν στην ψυχική της κατάσταση, επικαλέστηκε η Βίκυ Σταμάτη, δια των συνηγόρων της, στη δίκη που ξεκίνησε σήμερα, σε δεύτερο βαθμό, για την υπόθεση με τις «χρυσές» μίζες από τα εξοπλιστικά με βασικό κατηγορούμενο τον σύζυγό της, άλλοτε κραταιό υπουργό του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλο.


Κλείσιμο


Απούσα από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο - όπως άλλωστε και από τη δίκη σε πρώτο βαθμό – ήταν και η Γκουντρούν Μολντενάουερ πρώτη, πρώην, σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, όπως επίσης και η λογίστρια του πρώην υπουργού και συγκατηγορούμενή του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.



Αντίθετα, παρούσα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ήταν η κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία έδειχνε καταβεβλημένη.

Ακόμη, παρόντες στη δίκη ήταν ο Γιάννης Σμπώκος, Νίκος Ζήγρας και Γιώργος Σαχπατζίδης, εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση. Οι Γ. Σμπώκος και Γ. Σαχπατζίδης εκτίουν την πρωτόδικη ποινή τους στον Κορυδαλλό ενώ ο Ν. Ζήγρας είναι ελεύθερος καθώς του δόθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του. Στη φυλακή, βάση της πρωτόδικης απόφασης είναι εκτός του Α. Τσοχατζόπουλου και οι Αρετή Τσοχατζοπούλου, Β. Σταμάτη και Ε. Λαμπροπούλου.



Πέντε γυναίκες

Στην έδρα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας βρίσκονται πέντε γυναίκες – τακτικά μέλη του δικαστηρίου – που θα αποφανθούν εκ νέου για την τύχη των κατηγορουμένων. Η δευτεροβάθμια δίκη έρχεται ακριβώς ένα χρόνο μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η ακροαματική διαδικασία, όπως αποφάσισε το δικαστήριο και αιτήθηκαν οι συνήγοροι της υπεράσπισης – θα διεξαχθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου, όπου διεξήχθη η δίκη σε πρώτο βαθμό. Και αυτό προκειμένου να διεξαχθεί πιο άνετα λόγω του μεγάλου αριθμού των δικηγόρων, κατηγορουμένων, κ.ά.
Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ορίστηκε για τις 23 Οκτωβρίου.

Κατά τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου το ακροατήριο ήταν κατάμεστο, με κάποιους από τους παριστάμενους να χαιρετούν τον πρώην υπουργό και άλλους κατηγορουμένους.

Το ελληνικό δημόσιο θα παρίσταται στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ως πολιτική αγωγή αξιώνοντας αποζημίωση από τους κατηγορουμένους.





Σε δήλωσή του, μετά τη διακοπή της δίκης, ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου Γ. Παγορόπουλος εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα διορθωθεί η πρωτόδικη απόφαση» ενώ επανέλαβε ότι είναι απαραίτητη στο δικαστήριο η παρουσία μελών του ΚΥΣΕΑ.

Ο κ. Φραγκίσκος Ραγκούσης συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη έκανε λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες και επανέλαβε το αίτημα της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου για αποφυλάκιση της υποστηρίζοντας ότι είναι αθώα. Όπως τόνισε ο ίδιος η Β. Σταμάτη δεν μπόρεσε να παραστεί στη δίκη λόγω κακής ψυχικής και σωματικής της υγείας.

Τέλος, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος συνήγορος της Αρετής Τσοχατζοπούλου ανέφερε πως αυτό που επιθυμεί είναι σε αυτή τη δίκη να επικρατήσει μετριοπάθεια.
























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης