Αρχές Σεπτεμβρίου η σύνθεση της νέας Κομισιόν

Αρχές Σεπτεμβρίου η σύνθεση της νέας Κομισιόν

Βέλγιο και Βουλγαρία δεν έχουν ορίσει ακόμα τους εκπροσώπους τους

Αρχές Σεπτεμβρίου η σύνθεση της νέας Κομισιόν
Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσει τη νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο νέος πρόεδρός της Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καθώς και τα χαρτοφυλάκια του κάθε επιτρόπου, όπως διευκρίνισε η εκπρόσωπος τύπου του, Νατάσα Μπερτό.

Η κ. Μπερτό σημείωσε ότι ο κ. Γιούνκερ δεν μπορεί να παρουσιάσει τη σύνθεση της Επιτροπής (και τα αντίστοιχα χαρτοφυλάκια) πριν οι Ευρωπαίοι ηγέτες ορίσουν τον νέο πρόεδρο της Ε.Ε. και τον νέο εκπρόσωπο της ευρωπαϊκής διπλωματίας, κάτι το οποίο αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθεί στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 30 Αυγούστου.

Προσέθεσε ακόμη ότι η μεγάλη πλειονότητα των κρατών-μελών έχει γνωστοποιήσει στον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα ονόματα των υποψήφιων Επιτρόπων, και μόνο δύο χώρες δεν έχουν ακόμη υποβάλει τα ονόματα των δικών τους υποψηφίων.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χώρες που δεν έχουν ακόμη υποβάλει ονόματα είναι το Βέλγιο και η Βουλγαρία, ενώ πιθανολογείται ότι και οι δύο θα προτείνουν γυναίκες Επιτρόπους. Το Βέλγιο λέγεται ότι θα προτείνει τη Φλαμανδή ευρωβουλευτή του ΕΛΚ, Μάριαν Τίσεν και η Βουλγαρία δεν αποκλείεται να προτείνει για δεύτερη θητεία την Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης