Γλέζος: «Ο φόρος ακινήτων τινάζει τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας»

Γλέζος: «Ο φόρος ακινήτων τινάζει τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας»

«Το ιδανικό να έχει κάθε οικογένεια τέσσερα ακίνητα» - «Να φορολογείται μόνο ό,τι παράγει εισόδημα»

Γλέζος: «Ο φόρος ακινήτων τινάζει τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας»
Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο κ. Μανώλης Γλέζος αναφορικά με το νέο φόρο ακινήτων, λέγοντας προς τα υπουργικά έδρανα: «Επιχειρείτε να φορολογηθεί το συναίσθημα. Να φορολογηθεί η φροντίδα για τα παιδιά μας. Αν ο πατέρας θέλει να φροντίσει για τα παιδιά του και τα εγγόνια του, πρέπει να φορολογηθεί. Αυτό το νομοσχέδιο τινάζει τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας... Αυτό που δίνει ο πατέρας στο γιο του δεν μπορεί να φορολογηθεί, γιατί δεν παράγει εισόδημα. Να φορολογείται μόνο ό,τι παράγει εισόδημα».

Πάντως, σημείωσε ότι η προσωπική του άποψη είναι να έχει κάθε ελληνική οικογένεια τέσσερα σπίτια, εξηγώντας: «Δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται στη Γερμανία ή αλλού. Ο Έλληνας θέλει να έχει το σπίτι του, θέλει και το μικρό εξοχικό, ίσως θέλει και ένα σπιτάκι στην Αθήνα. Το ιδανικό να έχει τέσσερα σπίτια. Το έχω πει. Αν δεν προσφέρει, δεν πρέπει να φορολογηθεί, αν είναι κενό, να το παραχωρήσει σε αστέγους. Το σπίτι που πήρε ο γιος από τον πατέρα, το σπίτι που ο πατέρας έφτιαξε με μόχθο, δεν πρέπει να φορολογηθεί».

Κλείσιμο
Αναφορικά με τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, σημείωσε ότι πρέπει να φορολογηθεί μόνο το εισόδημα και να μπουν πρόνοιες, ώστε οι αγρότες να αναγκάζονται να καλλιεργούν τα εγκαταλελειμμένα χωράφια.

Τέλος, τόνισε: «Επιτέλους να κατανοήσουν οι βουλευτές ότι δεν μπορούμε να παίζουμε με τις συνειδήσεις, ούτε με την ύπαρξη του λαού ούτε με την ύπαρξη του τόπου. Όποια προσπάθεια και να κάνουν, ο τόπος θα υπάρχει, γιατί παράγει πολιτισμό» 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης