Μητσοτάκης στο Άργος: Να αποκρούσουμε το απολιτίκ lifestyle της αντιπολίτευσης με επιχειρήματα

Μητσοτάκης στο Άργος: Να αποκρούσουμε το απολιτίκ lifestyle της αντιπολίτευσης με επιχειρήματα

Δεν μας αξίζει ένας πολιτικός λόγος τοξικός, ρηχός, απολιτίκ που θα μετατρέπει τη συζήτηση σε αρένα ανέφερε από το Άργος ο πρωθυπουργός - Θέλω το βράδυ των εκλογών να είναι σαφές ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να διαθέτει μια μεγάλη πολιτική νομιμοποίηση ανέφερε

6229750

Με αναφορές στην συμβολή της Νέας Δημοκρατίας για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και την παραμονή της σε αυτήν, όταν κάποιοι έπαιξαν το 2015 την τύχη της χώρας στα ζάρια, ξεκίνησε την ομιλία του στο Άργος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τους πολίτες να στείλουν μήνυμα σταθερότητας στις ευρωεκλογές του Ιουνίου και τους κάλεσε να αποκρούσουν με επιχειρήματα το απολιτίκ lifestyle της αντιπολίτευσης. «Δεν μας αξίζει ένας πολιτικός λόγος τοξικός, ρηχός, απολιτίκ που θα μετατρέπει τη συζήτηση σε αρένα» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι το βράδυ της 9ης Ιουνίου πρέπει να είναι σαφές ότι η κυβέρνηση διαθέτει μια μεγάλη πολιτική νομιμοποίηση.

«H Ελλάδα του 2024 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019. Η χώρα μας παίζει πια έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη. Δείτε τι πετύχαμε με το Ταμείο Ανάκαμψης . Με την μεταναστευτική πολιτική που έφερε την Ευρώπη στα σύνορα της Ελλάδας. Στη στήριξη των αγροτών μας παρά τις υπερβολικές απαιτήσεις που βάζουν πολλοί στις Βρυξέλλες...» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Παρακολουθήστε την ομιλία του


Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στο Άργος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην επιστολή που απέστειλε στην ΕΕ μαζί με τον Ντόναλντ Τουσκ με την οποία ζητά κοινή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για για την αντιπυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη. «Σήμερα υπέγραψα επιστολή με τον Πολωνό πρωθυπουργό και καλό μου φίλο, Ντόναλντ Τουσκ, με κοινοποίηση σε όλους τους ευρωπαίους ομολόγους μου, και ζητώ από την ΕΕ να διερευνήσει την δυνατότητα κοινής ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για σημαντικά αμυντικά έργα τα οποία θα αφορούν ολόκληρη την Ευρώπη. Το παράδειγμα που έδωσα είναι η δημιουργία μιας πυραυλικής ασπίδας πάνω από ολόκληρη την Ευρώπη. Σκεφτείτε το όφελος για την πατρίδα μας αν καταφέρναμε να διευθετήσουμε ένα τέτοιο ζήτημα με ευρωπαϊκούς πόρους. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα δαπανήσουμε δικούς μας πόρους. Και αναρωτιέμαι που είναι η πολιτική δύναμη, οι ευρωβουλευτές που θα διαπραγματευτούν τέτοιες πρωτοβουλίες. Μόνο η ΝΔ μπορεί να πετύχει σε αυτό το ζήτημα» είπε συγκεκριμένα.

Κλείσιμο

 

Σε ότι αφορά τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είπε ότι «η κυβερνησιμότητα κρίθηκε στις εκλογές του Ιουνίου. Ωστόσο οι εκλογές θα βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Η αντιπολίτευση ζητά να στείλουν μηνυμα οι πολίτες. Εμείς ζητούμε να στείλουν μήνυμα σταθερότητας».

«Θέλω το βράδυ των εκλογών να είναι σαφές ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να διαθέτει μια μεγάλη πολιτική νομιμοποίηση σημείωσε και κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευτούν και πάλι τη ΝΔ. Θέλω να ζητήσω αυτόν τον αγώνα να τον δώσουμε μαζί, να αποκρούσουμε το απολιτίκ lifestyle της αντιπολίτευσης με επιχειρήματα. Δεν μας αξίζει ένας πολιτικός λόγος τοξικός, ρηχός, απολιτίκ που θα μετατρέπει τη συζήτηση σε αρένα. Το επίπεδο εμείς θα το κρατήσουμε και το βράδυ των ευρωεκλογών η παράταξή μας θα φέρει άλλη μια μεγάλη νίκη και θα συνεχίσουμε την δουλειά μας» ανέφερε.

6229748
6229751


Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης και στους μαθητές που θα δώσουν σε λίγες ημέρες πανελλαδικές εξετάσεις.

«Ξέρω το άγχος και τις δυσκολίες, αλλά να ξέρετε ότι η ΝΔ ενισχύει το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο. Οταν δουν τους κόπους τους να εξαργυρώνονται με την είσοδο σε μια σχολή για την οποία πολέμησαν σκληρά, να ξέρουν πως τος περιμένουν καλές υποδομές, με καλούς καθηγητές όπου δεν θα κάνουν κουμάντο κάτι γκρουπούσκουλα με βαριοπούλες σε πανεπιστήμια ανοιχτά που θα πρυτανεύει η ελευθερία της έκφρασης και όχι η τυραννία του φόβου. Στηρίζουμε το δημόσιο ασχέτως αν επιτρέψαμε να δημιουργηθούν και μη κρατικά πανεπιστήμια. Μόνο κερδισμένο θα είναι από αυτή τη κίνηση το δημόσιο πανεπιστήμιο» ανέφερε.

Αναλυτικά η ομιλία του πρωθυπουργού: 

«Αγαπητέ Δήμαρχε, κ. Περιφερειάρχα, αγαπητοί συνάδελφοι στο κοινοβούλιο, φίλες και φίλοι, Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, σας ευχαριστώ γι’ αυτή την πολύ εντυπωσιακή προσέλευση, γι’ αυτή την τόσο θερμή υποδοχή και σας ευχαριστώ πρώτα και πάνω απ΄ όλα για τη στήριξή σας στη μεγάλη μας παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία, που θα την ξαναφέρουμε νικήτρια στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω ευχόμενος καλή επιτυχία στα παιδιά τα οποία θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις. Ξέρω το άγχος, ξέρω την δυσκολία, αλλά από την άλλη θέλω να ξέρετε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που επενδύει στη δημόσια παιδεία, που ενισχύει το δημόσιο σχολείο και που, πρώτα και πάνω απ’ όλα, ενισχύει το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Γιατί θέλω τα παιδιά αυτά, όταν καταφέρουν και δουν τους κόπους τους να εξαργυρώνονται με την είσοδο σε μια σχολή για την οποία έχουν πολεμήσει πολύ, να ξέρουν ότι θα πάνε σε ένα πανεπιστήμιο με καλές υποδομές, με καλούς καθηγητές, όπου κουμάντο δεν θα κάνουν διάφορα γκρουπούσκουλα με βαριοπούλες. Σε πανεπιστήμια ανοιχτά, δημοκρατικά, όπου θα πρυτανεύει η ελευθερία της έκφρασης και όχι η τυραννία του φόβου.

Φίλες και φίλοι, δημόσιο πανεπιστήμιο, γιατί η παράταξη αυτή στηρίζει το δημόσιο πανεπιστήμιο, ασχέτως αν κάναμε πράξη την δέσμευσή μας να επιτρέψουμε να δημιουργηθούν και στην Ελλάδα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Γι’ αυτό αγωνιζόμασταν, εξάλλου, ως παράταξη εδώ και πολλές δεκαετίες, αλλά αυτό δεν είναι ποτέ εις βάρος του δημόσιου πανεπιστημίου, και μόνο κερδισμένο θα είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο από μία τέτοια πολιτική.

Φίλες και φίλοι, να ξεκινήσω με αυτά τα οποία είπε ο Δήμαρχος, ο οποίος έκανε μία πολύ ωραία ιστορική αναφορά, ενθυμούμενος και τον ξεχωριστό ρόλο του Άργους στη συνταγματική ιστορία του τόπου μας.

Και να πω, με αφορμή τις ευρωεκλογές, ότι η νεότερη ιστορία της Ελλάδας ήταν μονίμως μία διαπάλη μεταξύ εκείνων των δυνάμεων που τελικά ήθελαν μία Ελλάδα πιο σύγχρονη, πιο κοντά στην Ευρώπη, και αυτών που ήθελαν την Ελλάδα ενδεχομένως να “αλληθωρίζει” προς άλλες κατευθύνσεις.

Η παράταξή μας είναι αυτή η οποία πιστώνεται τη ληξιαρχική πράξη γέννησης της ευρωπαϊκής Ελλάδας, με τον ιδρυτή μας, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, να τολμά τότε -τα λέω περισσότερο για τους νεότερους οι οποίοι μας ακούν και οι οποίοι δεν θυμούνται τόσο πολύ εκείνες τις εποχές- να τολμά τότε να βάλει την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια των “10” τότε, το θυμίζω. Η Ελλάδα ήταν το δέκατο μέλος το οποίο εντάχθηκε στις τότε ευρωπαϊκές κοινότητες. Έχοντας απέναντί του τότε μια αντιπολίτευση να φωνάζει και να κερδίζει εκλογές με το σύνθημα “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο”.

Η επιλογή αυτή, όμως, ήταν μία επιλογή που δικαιώθηκε τελικά και η Ελλάδα κοντά στην Ευρώπη άλλαξε. Βελτιώθηκαν οι υποδομές της, φτιάχτηκαν δρόμοι, γέφυρες, δόθηκαν πολλά χρήματα στους αγρότες. Ναι, χάθηκαν και ευκαιρίες, δεν ήταν ανέφελη αυτή η διαδρομή.

Και κάποια στιγμή φλερτάραμε ως χώρα με την απόλυτη καταστροφή και βρέθηκε πάλι η Νέα Δημοκρατία το καλοκαίρι του 2015 να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη, να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή της πορεία και να πει ένα μεγάλο “όχι” σε αυτούς οι οποίοι έπαιξαν ουσιαστικά τη μοίρα της χώρας κορώνα-γράμματα.

Στη συνέχεια, αγωνιστήκαμε αυτά τα τελευταία πέντε χρόνια με έναν σκοπό: η χώρα να προοδεύει, να έρχεται όσο το δυνατόν πιο κοντά γίνεται στην Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα και κυρίως να καλύψει με ταχύτητα το χαμένο έδαφος μιας πολύ δύσκολης δεκαετίας.

Και ναι, εγώ δεν κρύβω τις δυσκολίες οι οποίες μπορεί να υπάρχουν σήμερα, αλλά η Ελλάδα του 2024 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019. Είναι μία καλύτερη χώρα, είναι μία ισχυρότερη χώρα, είναι μία χώρα στην οποία το διαθέσιμο εισόδημα αυξάνεται, οι φόροι έχουν μειωθεί, οι συντάξεις αυξάνονται, οι μισθοί αυξάνονται.

Είναι μία χώρα η οποία έχει θωρακισμένα τα σύνορά της, η οποία μπορεί να επενδύει στην άμυνά της και κυρίως, φίλες και φίλοι, είναι μία χώρα η οποία παίζει πια έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη. Και διαμορφώνει εξελίξεις στην Ευρώπη που δεν αφορούν μόνο τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, αλλά αφορούν την καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά.

Δείτε τι πετύχαμε τα τελευταία πέντε χρόνια -και αναφέρομαι στα τελευταία πέντε χρόνια επειδή ευρωεκλογές είχαμε το 2019:

Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, 36 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία φέραμε στην Ελλάδα μετά από μια πολύ σκληρή διαπραγμάτευση και τα οποία ήδη τώρα διοχετεύονται στην πραγματική οικονομία.

Μια μεταναστευτική πολιτική η οποία έφερε την Ευρώπη στα σύνορα της Ελλάδας και καταφέραμε για πρώτη φορά να κατοχυρώσουμε στην πράξη τα ελληνικά σύνορα ως ευρωπαϊκά σύνορα.

Μια πολιτική στήριξης των αγροτών μας. Και το λέω αυτό σε μια περιοχή με πολύ δυναμικό πρωτογενή τομέα. Καταφέραμε και διασφαλίσαμε, μετά από μια πολύ σκληρή διαπραγμάτευση, τους ίδιους πρακτικά πόρους για την Κοινή Αγροτική Πολιτική και, ταυτόχρονα, εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε, να διορθώνουμε αστοχίες και, θα έλεγα, να προστατεύουμε τους αγρότες μας απέναντι σε ενδεχομένως ορισμένες υπερβολικές απαιτήσεις τις οποίες βάζουν οι Βρυξέλλες.

Αυτά, λοιπόν, τα οποία γίνονται στις Βρυξέλλες έχουν πολύ μεγάλη σημασία για την καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά.

Βλέπω εδώ παιδιά τα οποία πηγαίνουν σε δημόσιο σχολείο και θέλω να θυμίσω ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν εγκατασταθεί σε όλα τα δημόσια σχολεία διαδραστικοί πίνακες. Οι διαδραστικοί πίνακες είναι μια επανάσταση για τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται το μάθημα. Είναι ένα παράθυρο στον κόσμο. Είναι μια δράση η οποία χρηματοδοτείται και αυτή από το Ταμείο Ανάκαμψης. Είναι μια δυνατότητα που δίνει κυρίως στα παιδιά που μπορεί να είναι σε πιο απομονωμένα χωριά, να αισθάνονται ότι δεν υπάρχουν σχολεία, μαθητές, δάσκαλοι δύο ταχυτήτων.

Δείτε τις παρεμβάσεις οι οποίες γίνονται στην υγεία. Δεν αναφέρομαι μόνο στα χρήματα τα οποία δαπανώνται από ευρωπαϊκούς πόρους, όπως γίνεται εδώ και στο δικό σας νοσοκομείο, για αναβάθμιση υποδομών. Σκεφτείτε ότι για πρώτη φορά η χώρα δαπανά παραπάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ ευρωπαϊκών πόρων για προληπτικές εξετάσεις. Αυτό γίνεται πρώτη φορά. Δεν έχει ξαναγίνει.

Σκεφτόμαστε πάντα την υγεία μέσα από την εικόνα που έχουμε για τα νοσοκομεία μας. Βεβαίως πρέπει να ενισχύσουμε τα νοσοκομεία μας, και με γιατρούς και με εξοπλισμό. Και το κάνουμε. Αλλά τι κάνουμε για να μην αρρωστήσουμε και να μην φτάσουμε στο νοσοκομείο;

Να σας πω τι κάνουμε: κάνουμε προληπτικές εξετάσεις. Στέλνουμε μηνύματα στις γυναίκες να πάνε να κάνουν μαστογραφίες δωρεάν και να εντοπίσουμε καρκίνο του μαστού, ο οποίος αν εντοπιστεί σε πρώιμη φάση μπορεί να θεραπευθεί πολύ εύκολα. Θα ακολουθήσουν εξετάσεις για τον καρκίνο του παχέως εντέρου, για τον καρκίνο του πνεύμονα, για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Αυτές είναι πολύ σημαντικές παρεμβάσεις. Και όλες τους -όλες τους, θέλω να το τονίσω- έχουν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο τη σφραγίδα της Ευρώπης.

Τα επόμενα πέντε χρόνια θα κληθούμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις στις Βρυξέλλες. Για σκεφτείτε πόσο πιο δύσκολος είναι ο κόσμος σήμερα σε σχέση με το πώς ήταν το 2019. Έχουμε έναν πόλεμο στην Ουκρανία, μια διεθνή ενεργειακή κρίση, μια Μέση Ανατολή που φλέγεται. Και μία Ευρώπη η οποία κοιτάει να βρει τα πατήματά της και να ενισχύσει όχι μόνο την οικονομική της ισχύ -γιατί η Ευρώπη είναι οικονομική υπερδύναμη- αλλά και τη γεωπολιτική της ισχύ.

Σήμερα συνυπέγραψα μία επιστολή μαζί με τον Πολωνό Πρωθυπουργό, τον καλό μου φίλο Donald Tusk, προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με κοινοποίηση σε όλους τους ομολόγους μου, όπου ζητώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διερευνήσει τη δυνατότητα κοινής ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για σημαντικά αμυντικά έργα τα οποία θα αφορούν ολόκληρη την Ευρώπη.

Και το παράδειγμα το οποίο της έδωσα είναι η δημιουργία μιας αντιπυραυλικής ασπίδας πάνω από ολόκληρη την Ευρώπη. Σκεφτείτε το όφελος για την πατρίδα μας αν καταφέρναμε να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο αμυντικό σύστημα με ευρωπαϊκούς πόρους. Με ευρωπαϊκούς πόρους. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να δαπανήσουμε εθνικούς πόρους για μια ανάγκη η οποία είναι και εθνική και ευρωπαϊκή.

Και αναρωτιέμαι, ποια είναι η πολιτική δύναμη, ποιοι είναι οι πολιτικοί, ποιοι είναι οι ευρωβουλευτές που την επόμενη μέρα στην Ευρώπη θα διαπραγματευτούν τέτοιες πρωτοβουλίες; Την απάντηση την ξέρετε: μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο προς όφελος της Ελλάδας την επόμενη μέρα.

Τι θα κάνουμε με τα ζητήματα του μεταναστευτικού; Θα επιμείνουμε σε αυτή την πολιτική φύλαξης των συνόρων; Θα υπάρχει ή δεν θα υπάρχει ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης μετά το 2026; Θα μπορέσουμε ή δεν θα μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε την Ευρώπη ώστε να δώσει παραπάνω προσοχή στα δημογραφικά προβλήματα, τα οποία δεν αντιμετωπίζει μόνο η Ελλάδα, τα αντιμετωπίζουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες.

Πώς θα κρατήσουμε τους ίδιους πόρους από το Ταμείο Συνοχής ώστε οι Περιφέρειες, εδώ ο εκλεκτός μας νέος Περιφερειάρχης, ο Δημήτρης Πτωχός, να μπορεί να έχει περισσότερα χρηματοδοτικά εργαλεία για να μπορεί να υλοποιεί σημαντικά έργα υποδομής. Για το πώς θα στηρίξουμε τους Δήμους μας με πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε τις τοπικές ανάγκες.

Όλα αυτά θα κριθούν τα επόμενα πέντε χρόνια στις Βρυξέλλες. Γι’ αυτό οι ευρωεκλογές αυτές έχουν τόση σημασία.

Ξέρω ότι οι πολίτες αντιμετωπίζουν τις ευρωεκλογές ενίοτε και ως μία γραφειοκρατική υποχρέωση ή και ως μία αγγαρεία. Είναι λάθος αυτό. Ξέρω, επίσης, ότι μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις μπορεί να υπάρχει μια κούραση με τις εκλογές.

Βέβαια, οι ευρωεκλογές δεν κρίνουν κυβερνησιμότητα. Αυτή κρίθηκε στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, όπου οι Έλληνες πολίτες μάς έδωσαν αυτό το εντυπωσιακό ποσοστό και μας έταξαν ουσιαστικά, μας είπαν “αναλαμβάνετε μια πολύ βαριά ευθύνη”. Και το 41% το οποίο κάποιοι επιχειρούν να διαστρεβλώσουν ως ποσοστό αλαζονείας, εγώ το αντιλαμβάνομαι ως μία επιταγή ευθύνης, την οποία πρέπει να την εξαργυρώσουμε σε ορίζοντα τετραετίας.

Αυτές, λοιπόν, οι ευρωεκλογές έχουν σημασία. Πρέπει να απαντήσουμε στην αδιαφορία, στην κούραση, εξηγώντας γιατί οι ευρωπαϊκές αποφάσεις είναι τόσο σημαντικές και θα επηρεάσουν τις ζωές όλων μας.

Έχουν όμως και πολιτική σημασία διότι σε κάθε περίπτωση συνιστούν μία εθνική κάλπη και από την εθνική κάλπη βγαίνουν και πολιτικά συμπεράσματα.

Η αντιπολίτευση, σύσσωμη, είτε έρχεται από τα δεξιά μας είτε έρχεται από τα αριστερά μας, μετατρέπει τις ευρωεκλογές σε ένα δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης. Έρχεται και λέει “στείλτε μήνυμα”, χωρίς να πολυκαταλαβαίνει ακριβώς τι είναι αυτό το μήνυμα το οποίο ζητά από τους πολίτες να στείλουν.

Εμείς τους λέμε, βεβαίως, θα στείλουν οι πολίτες μήνυμα, αλλά θα είναι ένα μήνυμα σταθερότητας, συνέπειας, συνέχειας και υποστήριξης στη Νέα Δημοκρατία. Αυτό είναι το μήνυμα το οποίο ζητούμε από τους πολίτες να στείλουν.

Γιατί; Γιατί εγώ δεν θέλω το βράδυ των ευρωεκλογών να υπάρχει η οποιαδήποτε αμφισβήτηση, από κανέναν, ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να διαθέτει μια μεγάλη πολιτική νομιμοποίηση για να υλοποιήσει σημαντικές αλλαγές σε ορίζοντα τετραετίας.

Εμείς κάναμε αρκετά αυτούς τους μήνες που μας εμπιστεύθηκαν οι πολίτες για δεύτερη φορά. Υλοποιήσαμε ένα μεγάλο κομμάτι του οικονομικού μας προγράμματος, κάναμε σημαντικές παρεμβάσεις στην παιδεία, στην υγεία, κάναμε θεσμικές παρεμβάσεις.

Θυμάστε τη μεγάλη συζήτηση η οποία είχε γίνει με την επιστολική ψήφο. Μόνοι μας την ψηφίσαμε τελικά. Όμως 200.000 συμπολίτες μας, 50.000 από το εξωτερικό και 150.000 από την Ελλάδα, αυτή τη στιγμή μπορούν να ψηφίζουν από το σπίτι τους. Και όταν παίρνουν τηλέφωνα στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις, τι λένε; “Επιτέλους, γίναμε Ευρώπη σε αυτό”. Είναι ένδειξη όχι απλά πολιτικού πολιτισμού αλλά δημοκρατικής ωριμότητας, να μπορούμε να δίνουμε στους πολίτες πρόσθετες δυνατότητες να συμμετέχουν στις εκλογές.

Κάναμε τον νέο δικαστικό χάρτη και πολλές άλλες παρεμβάσεις, οι οποίες έχουν πολύ μεγάλη σημασία για την καθημερινότητα των πολιτών. Και θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτή την διαδρομή.

Κάναμε παρεμβάσεις στα ζητήματα της ασφάλειας. Για τους φίλους μας οι οποίοι αγαπούν το ποδόσφαιρο -και ανήκω κι εγώ σε αυτή την κατηγορία- είδατε ότι η εικόνα στα γήπεδα, μετά τις δύσκολες αποφάσεις που πήραμε, ήταν τελείως διαφορετική. Θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε τον χουλιγκανισμό στην πατρίδα μας. Δεν έχουν θέση αυτοί οι οποίοι μετατρέπουν τα γήπεδα σε αρένες και σε ζούγκλες.

Και βέβαια, παρά τις δυσκολίες, η οικονομία πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση. Τα στοιχεία της αγοράς εργασίας είναι εντυπωσιακά: 140.000 καινούργιες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν μόνο τον μήνα Απρίλιο. Προφανώς υπάρχει μέσα και η εποχικότητα, αλλά είναι ένδειξη μίας οικονομίας που πηγαίνει στη σωστή κατεύθυνση. Οι μισθοί αυξάνονται.

Ξέρω ότι υπάρχει πρόβλημα ακρίβειας, δεν το κρύψαμε ποτέ και προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται, με ελέγχους, με πρόστιμα, με παρεμβάσεις στις πολυεθνικές.

Αλλά η καλύτερη απάντηση για την ακρίβεια, φίλες και φίλοι, είναι η μείωση των φόρων, η στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος και η αύξηση των μισθών. Διότι κάποια στιγμή οι τιμές θα αρχίσουν να πέφτουν και ο πληθωρισμός να πέφτει, αλλά οι μισθοί θα έχουν μείνει σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά που ήταν.

Για όλα αυτά, λοιπόν, θέλουμε να είμαστε σίγουρες και σίγουροι ότι δεν θα υπάρχει οποιαδήποτε παρεξήγηση. Το βράδυ των εκλογών θα είμαστε ισχυροί και θα συνεχίσουμε αυτό το μεταρρυθμιστικό έργο το οποίο ξεκινήσαμε.

Και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι και εδώ στο Άργος, στον Δήμο σας, αλλά και στην Αργολίδα συνολικά και στην Πελοπόννησο συνολικά, οι πολίτες και πάλι θα εμπιστευτούν τη Νέα Δημοκρατία.

Γιατί μας εμπιστεύτηκαν στις διπλές εκλογές για έναν βασικό λόγο, φίλες και φίλοι: διότι κάναμε αυτά τα οποία είπαμε, διότι όπου κάναμε σφάλματα τα αναγνωρίσαμε με ειλικρίνεια και κοιτάξαμε να τα διορθώσουμε και γιατί τελικά η Ελλάδα, τέσσερα χρόνια μετά τις εκλογές του 2019, ήταν σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι την παραλάβαμε.

Και αυτή η σχέση εμπιστοσύνης, σας διαβεβαιώνω -επειδή έχω γυρίσει ήδη όλη την Ελλάδα και θα εξακολουθώ να τρέχω μέχρι τη μεθεπόμενη Παρασκευή-, παραμένει μια σχέση εμπιστοσύνης η οποία είναι ισχυρή.

Θέλω, λοιπόν, τελειώνοντας και αφού σας ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά για τη στήριξή σας στην παράταξή μας, να σας ζητήσω αυτόν τον αγώνα να τον δώσουμε μαζί, όπως ξέρουμε να τον δίνουμε. Να μιλήσουμε για τις ευρωπαϊκές προκλήσεις της επόμενης μέρας. Να αποκρούσουμε την τοξικότητα και το απολιτίκ lifestyle της αντιπολίτευσης με επιχειρήματα.

Αύριο θα έχω την ευκαιρία να βρεθώ στη Βουλή, τελευταία συνεδρίαση πριν η Βουλή κλείσει πριν από τις ευρωεκλογές, για μία προ ημερησίας συζήτηση, η οποία φαντάζομαι ότι θα

καλύψει και τα θέματα της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής. Και πάντα εμείς θα απαντούμε και θα μιλάμε τεκμηριωμένα απέναντι στην αντιπολίτευση.

Δεν μας αξίζει ούτε ένας πολιτικός λόγος ο οποίος είναι ρηχός και απολιτίκ, ούτε που είναι τοξικός και θα έλεγα κυνικός, ώστε να μετατρέπουμε την πολιτική αντιπαράθεση σε μια αρένα και όχι σε έναν πολιτισμένο χώρο ανταλλαγής επιχειρημάτων.

Εμείς, λοιπόν, αυτό το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου θα το κρατήσουμε υψηλό. Θα δώσουμε τον αγώνα μας και είμαι σίγουρος ότι το βράδυ των ευρωεκλογών η παράταξή μας θα μπορέσει να γιορτάσει μία ακόμα μεγάλη νίκη, για να συνεχίσουμε τη δουλειά μας.

Να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τα τοπικά προβλήματα, τα ζητήματα της άρδευσης και της ύδρευσης τα οποία συζητήσαμε με τον Δήμαρχο, τα ζητήματα της προσβασιμότητας από τον δρόμο στα Δερβενάκια, το πότε θα τελειώσει το μουσείο σας, το πώς θα μπορέσουμε να φτιάξουμε και εδώ στο Άργος μια οργανωμένη βιομηχανική περιοχή.

Όλες αυτές είναι προτεραιότητες που σας αφορούν. Και είναι τελικά οι προτεραιότητες στις οποίες τέμνεται το τοπικό με το εθνικό και το ευρωπαϊκό.

Δώστε μας, λοιπόν, τη δύναμη να πάμε στην Ευρώπη την επόμενη μέρα να διαπραγματευτούμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Και είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθείτε και σε αυτή την πρόκληση και θα είμαστε οι μεγάλοι νικητές στις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Καλή δύναμη, καλό αγώνα και καλή επιτυχία».

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε νωρίτερα το Δημαρχείο Άργους - Μυκηνών, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ιωάννη Μαλτέζο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η κυβέρνηση στηρίζει σταθερά την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την επίλυση προβλημάτων που επηρεάζουν τη ζωή των πολιτών.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου, πολιούχου της πόλης του Άργους, όπου τον υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος.

Ειδήσεις σήμερα:

Κατά της αδερφής του Βάσως τα ασφαλιστικά μέτρα του Μαζωνάκη για την περιουσία του

Ποιος είναι ο 20χρονος που έφτιαξε τα παπούτσια ΝΔ - Τα παρουσίασε ο Μητσοτάκης με TikTok

Τέσσερις συλλήψεις για τα 200 κιλά κοκαΐνης στον Πειραιά - Ο Αλβανός εγκέφαλος και τα πακέτα που έγραφαν Sparta

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης