Παραίτηση Αρβανιτόπουλου ζητά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Φωτίου

Παραίτηση Αρβανιτόπουλου ζητά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Φωτίου

«Η κυβέρνηση θέλει να καταστρέψει το δημόσιο πανεπιστήμιο για να ανοίξουν κολέγια», καταγγέλλει

Παραίτηση Αρβανιτόπουλου ζητά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Φωτίου
Την παραίτηση του υπουργού Παιδείας ζητά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πανεπιστημιακός, Θεανώ Φωτίου, υποστηρίζοντας πως «έχει δημιουργήσει αποκλειστικά το αδιέξοδο που επικρατεί σήμερα στα πανεπιστήμια με εξαιρετικά αντιεπιστημονικές, αδιαφανείς και λάθος διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα». «Αδιέξοδο που μπορεί έστω και την τελευταία στιγμή να λυθεί διά της παραιτήσεώς του» σημειώνει.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή της στο ΑΜΠΕ, αναφερόμενη στις δικαστικές αποφάσεις που κρίνουν παράνομες τις απεργίες των διοικητικών υπαλλήλων, επισημαίνει ότι παράνομη απεργία κρίνεται όποια απεργία έχει προβλήματα τυπικά ως προς την προκήρυξή της.

Κλείσιμο
Η απεργία, όμως, προσθέτει, δεν κρίθηκε καταχρηστική, που σημαίνει ότι δεν θίγονται οι όροι και λόγοι της απεργίας.

«Αυτό αντιμετωπίζεται με νέα απεργία, στην οποία βρίσκονται οι διοικητικοί υπάλληλοι, συμμορφωνόμενοι προς τους όρους που έθεσαν τα δικαστήρια» συμπληρώνει.

Αναφορικά με το γεγονός ότι οι πρωτοετείς φοιτητές 11 εβδομάδες τώρα δεν μπορούν να εγγραφούν στα πανεπιστήμια, η κ. Φωτίου λέει: «Πρέπει να πούμε στους πρωτοετείς ότι αν δεν πάρει πίσω ο υπουργός αυτό το καταστροφικό μέτρο, θα μπουν σε πανεπιστήμια στα οποία δεν θα μπορούν να κάνουν τα μαθήματά τους.

Όταν ολόκληρα τμήματα δεν θα έχουν ούτε έναν διοικητικό για να τους εγγράψει. Το πρόβλημα είναι πολύ πιο σοβαρό από το αν θα εγγραφούν ή όχι μέσα σε 10 ή 20 ημέρες τα παιδιά. Οι άνθρωποι αυτοί απεργούν 70 ημέρες, τους συμπαρίστανται οι διοικήσεις και οι πανεπιστημιακοί. Η κυβέρνηση θέλει να καταστρέψει το δημόσιο πανεπιστήμιο για να ανοίξουν κολέγια».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης