Το ΠΑΣΟΚ ζητά «συνολική αντιμετώπιση» των «σταγονιδίων» στην ΕΛ.ΑΣ.

Το ΠΑΣΟΚ ζητά «συνολική αντιμετώπιση» των «σταγονιδίων» στην ΕΛ.ΑΣ.

Ζητά από τους συνδικαλιστές να αναλάβουν πρωτοβουλίες - Τονίζει την ανάγκει το σύνολο των αστυνομικών να έχει αντιρατσιστική συμπεριφορά

Το ΠΑΣΟΚ ζητά «συνολική αντιμετώπιση» των «σταγονιδίων» στην ΕΛ.ΑΣ.

«Ναι, μεν αλλά» λέει το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του για το πόρισμα της έρευνας της ΕΛΑΣ για τη σχέση αστυνομικών με τη Χρυσή Αυγή.

Μπορεί από τη μια να χαρακτηρίζει «θετική κίνηση» την εκπόνηση της έρευνας αλλά από την άλλη σπεύδει να επισημάνει ότι «υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σε ορισμένες Διευθύνσεις και Υπηρεσίες» προσθέτοντας ότι το πόρισμα «δείχνει ότι απαιτείται σοβαρότερη και σε βάθος έρευνα αλλά και συνολική αντιμετώπιση, δεδομένου ότι δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί ο αριθμός των πραγματικών περιστατικών αστυνομικής βίας που δεν έχουν έλθει στην επιφάνεια, με οποιοδήποτε τρόπο». 
Κλείσιμο

Γι' αυτό και καλεί του συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ να αναλάβουν σχετικές πρωτοβουλίες.

Καλεί, ακόμα, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «να προχωρήσει στην εκπόνηση σχεδιασμού για την αναδιοργάνωση των αστυνομικών υπηρεσιών που φαίνεται να έχουν μεγαλύτερη εμπλοκή σε πράξεις βίας».

Το ΠΑΣΟΚ εντοπίζει, τέλος, «ένα σημαντικό κενό στην έλλειψη αξιολόγησης των αστυνομικών υπηρεσιών καταπολέμησης ρατσισμού, αν και όπου έχουν δημιουργηθεί, για τις οποίες θα περιμέναμε περισσότερα στοιχεία». 

«Άποψή μας βέβαια είναι ότι αντί να λειτουργούν αντιρατσιστικές υπηρεσίες μέσα στην Αστυνομία ως «θύλακες» για να αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη αυταπάρνηση και δυσκολίες σε ένα δυσμενές υπηρεσιακό περιβάλλον «θύλακες» ρατσιστικών συμπεριφορών, πρέπει να επιδιωχθεί το σύνολο των αστυνομικών να έχουν αντιρατσιστική συμπεριφορά» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέροντας με νόημα «Είναι κρίμα ο πολίτης να βασίζεται στην τύχη για το σε ποιον «θύλακα» θα πέσει».
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης