Δέκα "σταγονίδια" της Χρυσής Αυγής στην Αστυνομία

Δέκα "σταγονίδια" της Χρυσής Αυγής στην Αστυνομία

 -Τι λέει το πόρισμα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων
- Δεν φοβόμαστε τη διαφάνεια, την επιδιώκουμε, λέει ο Ν. Δένδιας


Δέκα "σταγονίδια"  της Χρυσής Αυγής στην Αστυνομία
Στη διαπίστωση ότι δεν συγκροτούνται «πυρήνες», «φράξιες» ή «παρασυνταγματικοί πόλοι»
της Χρυσής Αυγής στην Ελληνική Αστυνομία και ότι δεν υπάρχουν συγκροτημένες ομάδες εν ενεργεία αστυνομικών που να επιδιώκουν κοινό εγκληματικό σκοπό, καταλήγει το πόρισμα της διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ για τη σχέση αστυνομικών με την Χρυσή Αυγή.

Η έρευνα ξεκίνησε από τις 24 Σεπτεμβρίου με εντολή του Νίκου Δένδια και υπό την εποπτεία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ και διαπιστώθηκαν αδικήματα όπως δωροδοκία, κατάχρηση εξουσίας, «προστασίας παράνομων δραστηριοτήτων», συμμετοχή σε αδικήματα εγκληματικής οργάνωσης καθώς και ακραία αστυνομική συμπεριφορά με φυλετικά, σεξιστικά ή άλλα κίνητρα.

Συνολικά ελέγχθηκαν 319 αστυνομικοί, δύο λιμενικοί, 12 ιδιώτες, 104 αστυνομικές υπηρεσίες ένα γραφείο της Χρυσής Αυγής, 46 σπίτια, 30 οχήματα και δύο σκάφη. Συνελήφθησαν 15 αστυνομικοί από τους οποίους οι 10 συνδέονταν άμεσα ή έμμεσα με τη Χρυσή Αυγή, ένας λιμενικός και έξι ιδιώτες, ενώ κατασχέθηκαν, πλήθος όπλων, 287.000 ευρώ, πλήθος ειδών επικοινωνίας, ναρκωτικά και είδη λαθρεμπορίου - παρεμπορίου.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια, το πόρισμα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων για τις σχέσεις ΕΛ.ΑΣ. - Χρυσής Αυγής είναι
«απόδειξη ότι η Ελληνική Αστυνομία όχι απλώς δεν φοβάται τη διαφάνεια, αλλά αντιθέτως την επιδιώκει».

Σε σημερινή δήλωσή του για το πόρισμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο κ. Δένδιας τονίζει ότι η Ελληνική Αστυνομία «υλοποιεί μία επιχείρηση αυτοκάθαρσης, μέσα από τα δικά της θεσμικά όργανα, προκειμένου να εντοπίσει και να αποβάλλει την ελάχιστη μειοψηφία των επίορκων, οι οποίοι δεν δίστασαν να θέσουν ένα αποκρουστικό ιδεολογικό προκάλυμμα στην παραβατική συμπεριφορά τους».

«Ως Πολιτεία είχαμε χρέος να μην επιτρέψουμε να παραμείνει οιαδήποτε σκιά στη συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών και των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας, απέναντι στους οποίους μόνο ευγνωμοσύνη μπορεί να αισθάνονται οι Έλληνες πολίτες για τις υπηρεσίες που καθημερινά προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο», αναφέρει ο υπουργός.

«Στην κατεύθυνση αυτή που χαράξαμε θα συνεχίσουμε, υλοποιώντας την απαίτηση του ελληνικού λαού για τήρηση της νομιμότητας παντού και από όλους», καταλήγει.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης