Τσίπρας: Αναγκάστηκε ο Σαμαράς να εξαρθρώσει τη ΧΑ, δεν ήταν επιλογή του

Τσίπρας: Αναγκάστηκε ο Σαμαράς να εξαρθρώσει τη ΧΑ, δεν ήταν επιλογή του

«Ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να προχωρήσει στο αυτονόητο κάτω από την πίεση της ελληνικής, αλλά και της διεθνούς κοινής γνώμης»

Τσίπρας: Αναγκάστηκε ο Σαμαράς να εξαρθρώσει τη ΧΑ, δεν ήταν επιλογή του
Τσίπρας: Αναγκάστηκε ο Σαμαράς να εξαρθρώσει τη ΧΑ, δεν ήταν επιλογή του
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την στάση της -κατά το παρελθόν- απέναντι στη Χρυσή αυγή άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην εισήγησή στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, «η εξάρθρωση της εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ αποτελεί δικαίωση του αντιφασιστικού κινήματος και του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να προχωρήσει στο αυτονόητο κάτω από την πίεση της ελληνικής, αλλά και της διεθνούς κοινής γνώμης. Δεν ήταν επιλογή τους. Αναγκάστηκαν».

«Παρά τα νέα δεδομένα, όμως, και παρά την απομόνωσή τους ακόμα και στο εσωτερικό της ΝΔ, οι ακραίοι του Μαξίμου επιμένουν στην επικίνδυνη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων. Γιατί το κάνουν αυτό;» διερωτήθηκε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να προσθέσει: «Προφανής τους στόχος να δυναμιτίσουν το πολιτικό σκηνικό. Το μνημόνιο όχι μόνο δεν βγαίνει, αλλά απειλεί με κατάρρευση την κοινωνία. Έρχεται κοινωνική κόλαση. Το πλεόνασμα των 2,5 δισ. έκανε φτερά μέσα σε λίγες μέρες, παρά την αγωνιώδη έκκληση Βενιζέλου στον Άσμουσεν να παραποιήσει τα στοιχεία».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησε ότι έρχονται νέα σκληρά μέτρα. «Κλείνουν ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΛΑΡΚΟ, απελευθερώνονται απολύσεις, έρχεται φόρος ακινήτων και αγροτεμαχίων».

Κλείσιμο
Και συνέχισε: «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει την καταστροφή που προκαλεί, παρά μόνο αν επενδύσει στη στρατηγική της έντασης, στη στρατηγική της πόλωσης. Αυτή, όμως, είναι μια επικίνδυνη στρατηγική για τη δημοκρατία και για την ομαλότητα».

Και συμπλήρωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο πρέπει να καταγγείλει αυτή τη στρατηγική, αλλά και να διεκδικήσει ερείσματα στις υγιώς σκεπτόμενες δυνάμεις σε όλο το πολιτικό φάσμα. Όχι μόνο πρέπει να προετοιμαστεί για προβοκατόρικες ενέργειες, αλλά να εργαστεί για να τις ακυρώσει. Να απομονώσουμε όσους δεν διστάζουν ακόμα και το διχασμό, προκειμένου να μείνουν στην εξουσία. Και να αποτελέσουμε εγγύηση της ομαλότητας και της σταθερότητας για τη μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία του λαού μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης