Μέρκελ: Η πίεση στην Ελλάδα δεν θα χαλαρώσει

Μέρκελ: Η πίεση στην Ελλάδα δεν θα χαλαρώσει

«Τυχόν κούρεμα θα προκαλούσε σημαντικές αβεβαιότητες στους επενδυτές παγκοσμίως», ανέφερε η γερμανίδα καγκελάριος

Μέρκελ: Η πίεση στην Ελλάδα δεν θα χαλαρώσει
Η Άγκελα Μέρκελ εμφανίζεται πιο κατηγορηματική στην άρνησή της για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους χρέους, ενώ δεν ανοίγει τα χαρτιά της για το τρίτο πακέτο προκειμένου να μην ατονίσουν οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Αθήνα.

«Λέω ένα καθαρό όχι. Τυχόν κούρεμα θα προκαλούσε σημαντικές αβεβαιότητες στους επενδυτές παγκοσμίως», επανέλαβε η Γερμανίδα καγκελάριος σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Saarbrücker Zeit. 

Κλείσιμο
Επικαλούμενο τη συνέντευξη της γερμανίδας καγκελαρίου, το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA μεταδίδει ότι η Άνγκελα Μέρκελ δεν επιθυμεί τη χαλάρωση των πιέσεων προς την Αθήνα για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Η καγκελάριος μάλιστα λέει χαρακτηριστικά: «Δεν πρόκειται να εξασθενήσω το κίνητρο που έχει η Ελλάδα για να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις με το να αναφερθώ στα αποτελέσματα ενός προγράμματος που ισχύει για ένα ακόμη χρόνο».

Παράλληλα απέκρουσε τις κατηγορίες ότι δεν λέει την αλήθεια στον προεκλογικό αγώνα για το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου. «Κατά την έγκριση πέρυσι του τρέχοντας προγράμματος για την Ελλάδα, η Βουλή ενημερώθηκε ότι με τη λήξη του τέλος του 2014, θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο χρειάζονται επιπλέον μέτρα, στενά περιορισμένα. Ακόμη και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και οι Πράσινοι συναίνεσαν τότε εν γνώσει τους γι αυτόν τον επανέλεγχο», ανέφερε.

Και σε αυτό το πλαίσιο απέρριψε τις κατηγορίες του προκατόχου της Γκέρχαρντ Σρέντερ λέει ψέματα στον γερμανικό λαό. «Ο προκάτοχός μου θα πρέπει να κάνει σκέψεις για τη δική του συμβολή, όπως για παράδειγμα ότι παρά τις αντίθετες προειδοποιήσεις δέχθηκε την Ελλάδα στην ευρωζώνη ή ότι επί της καγκελαρίας του η Γερμανία κατήγγειλε το σύμφωνο σταθερότητας, ένα κεφαλαιώδες λάθος, που προκάλεσε μεγάλη ζημιά», τόνισε.

Πηγή: Deutsche Welle
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης