Κατέσχεσαν 92 κιλά λαθραίου καπνού για ναργιλέ στα Χανιά

Κατέσχεσαν 92 κιλά λαθραίου καπνού για ναργιλέ στα Χανιά

Κύκλωμα διακινούσε τον καπνό με ασυνόδευτα δέματα μέσω λεωφορείων του τοπικού υπεραστικού ΚΤΕΛ

Κατέσχεσαν 92 κιλά λαθραίου καπνού για ναργιλέ στα Χανιά
Μεγάλη ζήτηση φαίνεται πως έχει ο λαθραίος καπνός για… ναργιλέ στα Χανιά, όπως απέδειξε η εξάρθρωση ενός κυκλώματος που διακινούσε δεκάδες κιλά τα οποία μεταφέρονταν από το Ηράκλειο με ασυνόδευτα δέματα μέσω λεωφορείων του τοπικού υπεραστικού ΚΤΕΛ!

Οι άνδρες της Ασφάλειας του Λιμενικού που δέχθηκαν πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο έφτανε το λαθραίο εμπόρευμα στα Χανιά, έστησαν ενέδρα στην αποθήκη ασυνόδευτων δεμάτων του ΚΤΕΛ και έπιασαν επ’ αυτοφώρω έναν 31χρονο αλλοδαπό, την στιγμή που παραλάμβανε ένα δέμα με 35 πλαστικές συσκευασίες καπνού βάρους 35 κιλών. Στο πορτ μπαγκάζ του Ι.Χ. του, ο 31χρονος έκρυβε άλλες 47 συσκευασίες αδασμολόγητου καπνού για ναργιλέ συνολικού βάρους 47 κιλών που επίσης κατασχέθηκαν και όλα μαζί παραδόθηκαν στο Τελωνείο Χανίων.

Κλείσιμο
Όμως, η υπόθεση δεν έκλεισε εκεί, καθώς διαπιστώθηκε ότι αποστολέας του καπνού ήταν ένας 38χρονος αλλοδαπός που κατοικεί στο Ηράκλειο.

Έτσι, ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου κατασχέθηκαν άλλες εννέα συσκευασίες και ένα πλαστικό δοχείο με καπνό για ναργιλέ συνολικού βάρους εννέα κιλών και 640 γραμμαρίων και επτά πακέτα τσιγάρα διαφόρων εταιρειών. Οι δυο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Χανίων και Ηρακλείου, που τους άσκησε δίωξη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης