Πάτρα: 16χρονος λήστευε και έκλεβε ηλικιωμένες

Πάτρα: 16χρονος λήστευε και έκλεβε ηλικιωμένες

Είναι ο δράστης τουλάχιστον τριών ληστειών

Πάτρα: 16χρονος λήστευε και έκλεβε ηλικιωμένες
Ούτε που θα φανταζόταν μια ηλικιωμένη γυναίκα ότι στη δύση της ζωής της θα γνώριζε τον τρόμο μέσα στο σπίτι της στην Πάτρα και μάλιστα στο πρόσωπο ενός... ανήλικου αγοριού οπλισμένου με μαχαίρι. Όπως αποδείχθηκε αργότερα, δεν ήταν το μοναδικό θύμα του 16χρονου ληστή που είχε και... αδυναμία στις βέρες!

Η 89χρονη τρομοκρατήθηκε το απόγευμα της Τρίτης όταν είδε τον “άγουρο” κακοποιό να απειλεί ότι θα την σκότωνε αν δεν του έδινε όσα χρήματα είχε. Έτσι, εξαναγκάστηκε να του δώσει 700 ευρώ που είχε βάλει στην άκρη για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της. Ο ανήλικος ληστής, όμως, άρπαξε και τη βέρα που φορούσε και έσπευσε να εξαφανιστεί!

Κλείσιμο
Μόλις η ηλικιωμένη κατήγγειλε την ληστεία, ειδικό κλιμάκιοί της Ασφάλειας ξεκίνησε άμεσα έρευνες, με αποτέλεσμα να εξακριβωθεί η ταυτότητα του 16χρονου δράστη που εντοπίστηκε αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας. Στην προανάκριση, οι αστυνομικοί εξακρίβωσαν ότι την τελευταία εβδομάδα είχε διαπράξει μια ακόμα ληστεία και
τρεις κλοπές σε βάρος γυναικών!

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Κυριακής διέρρηξε το σπίτι μιας 91χρονης και άρπαξε την τηλεόραση, ενώ προσπάθησε με τη χρήση βίας να βγάλει από τα χέρια της τις δυο χρυσές βέρες που φορούσε, χωρίς να τα καταφέρει! Το επόμενο πρωί, δυο συνεργοό του απασχόλησαν μια 80χρονη και ο ίδιος τρύπωσε στο σπίτι της απ' όπου άρπαξε κοσμήματα αξίας 200 ευρώ. Την περασμένη Πέμπτη, ο ανήλικος πλησίασε ένα σταθμευμένο όχημα και άρπαξε την τσάντα της 51χρονης οδηγού που βρισκόταν μέσα με 65 ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα. Τέλος, στις 20 Νοεμβρίου μπήκε στο σπίτι μιας 85χρονης και άρπαξε από το χέρι της ένα δακτυλίδι που φορούσε με μια αιφνιδιαστική κίνηση!

Ο 16χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ο οποίος του άσκησε δίωξη για ληστείες και κλοπές και διέταξε να κρατηθεί ώσπου να απολογηθεί στον ανακριτή. Παράλληλα, οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη εξιχνίαση της δράσης του, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου σε βάρος των γονέων του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης