Φρίκη προκαλεί η υπόθεση βιασμού ενός ανήλικου παιδιού με νοητική στέρηση που αποκαλύφθηκε στο Βόλο από το ίδιο το θύμα, το οποίο ενημέρωσε αστυνομικούς της ομάδα ΔΙ.ΑΣ. για τα όσα υπέστη σε ένα ξενοδοχείο.
Ο 14χρονος από τη Λάρισα βρήκε μπροστά του τους αστυνομικούς και κατήγγειλε ότι ένας 30χρονος γείτονάς του με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις τον έβαλε στο τραίνο το βράδυ της Παρασκευής και πήγαν σε ένα ξενοδοχείο στο κέντρο του Βόλου. Εκεί, εκμεταλλευόμενος την κατάστασή του, τον εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά! Αμέσως ενημερώθηκε η Ασφάλεια, άνδρες της οποίας έκαναν έφοδο στο ξενοδοχείο και συνέλαβαν τον 30χρονο.
Ο φερόμενος ως δράστης αρνήθηκε τον βιασμό του ανήλικου και ισχυρίστηκε πως βρίσκεται σε… σχέση μαζί του! Όμως, ο 14χρονος επέμεινε στην καταγγελία κι έτσι ο 30χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου κατηγορούμενος για βιασμό ανηλίκου με διανοητική υστέρηση σε βαθμό κακουργήματος. Ο ανήλικος θα υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση για να διαπιστωθεί αν τελέστηκε βιασμός.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.