Σπείρα λήστευε ζευγάρια και μοναχούς στην Κεφαλονιά

Σπείρα λήστευε ζευγάρια και μοναχούς στην Κεφαλονιά

Η δράση της διαλευκάνθηκε μόλις τώρα και έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για δυο από τους δράστες, ενώ τα στοιχεία του τρίτου δεν είναι ακόμη γνωστά

Σπείρα λήστευε ζευγάρια και μοναχούς στην Κεφαλονιά
Ακόμη και... καλόγερους λήστευε η τριμελής σπείρα των Αλβανών που δρούσε από τον Φεβρουάριο του 2013 και για δύο μήνες στην Κεφαλονιά! Η δράση της διαλευκάνθηκε μόλις τώρα και έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για δυο από τους δράστες, ενώ τα στοιχεία του τρίτου δεν είναι ακόμη γνωστά.

Πρώτο θύμα των κακοποιών ήταν ένας ιερομόναχος της μονής Σισσίων στην Λειβαθού Κεφαλληνίας, τον οποίο ακινητοποίησαν απειλώντας ότι θα τον χτυπήσουν και του άρπαξαν 600 ευρώ, τέσσερις επίχρυσους σταυρούς, μία επιταγή και δύο κινητά. Με τον ίδιο τρόπο λήστεψαν έναν 58χρονο στην περιοχή της Αγίας Ευφημίας και του πήραν τιμαλφή και 8.800 ευρώ. Στη συνέχεια, εισέβαλαν στο σπίτι ενός ζευγαριού ηλικίας 35 και 42 χρόνων στην Ραζάτα Αργοστολίου, τους ακινητοποίησαν και άρπαξαν 170 ευρώ, τιμαλφή ένα κινητό και την τσάντα της γυναίκας με το πορτοφόλι της και διάφορα προσωπικά είδη και έγγραφα. 

Κλείσιμο
Η τελευταία ληστεία, που έγινε στις 21 Απριλίου 2013 στην περιοχή Μοναστηράκι Αγίου Νικολάου, ήταν και η πιο βίαιη καθώς οι κακοποιοί ακινητοποίησαν μέσα στο σπίτι τους ένα ζευγάρι ηλικίας 68 και 41 χρόνων, αλλά χτύπησαν με ξύλινο ρόπαλο στο κεφάλι τον άνδρα τραυματίζοντάς τον! Μετά, έδεσαν και τους δυο με καλώδια, άρπαξαν κοσμήματα μεγάλης αξίας και δύο κινητά και εξαφανίστηκαν.

Σε βάρος των δύο Αλβανών ηλικίας 28 και 31 χρόνων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστείες κατά συναυτουργία, οπλοχρησία, πρόκληση σωματικών βλαβών και άλλες κατηγορίες που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας και αναζητούνται, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση των στοιχείων του άγνωστου ομοεθνούς συνεργού τους βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης