Ιερόσυλοι χτύπησαν ναό κοντά στα σύνορα

Ιερόσυλοι χτύπησαν ναό κοντά στα σύνορα

Οι δράστες διέρρηξαν ένα φεγγίτη που υπάρχει στο πίσω μέρος της εκκλησίας χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους κατοίκους στην Κάτω Μερόπη Πωγωνίου, που δεν ξεπερνούν τους 30

Ιερόσυλοι χτύπησαν ναό κοντά στα σύνορα
Για μια ακόμη φορά, οι βυζαντινοί ναοί της Ηπείρου βρίσκονται στο έλεος των ιερόσυλων που ενδέχεται να συνδέονται με κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας. Οι εισβολείς με τις... ακροβατικές ικανότητες που τρύπωσαν στο ναό της Ευαγγελίστριας στην Κάτω Μερόπη Πωγωνίου, διέφυγαν ανενόχλητοι.

Οι δράστες διέρρηξαν ένα φεγγίτη που υπάρχει στο πίσω μέρος της εκκλησίας χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους κατοίκους του μικρού χωριού κοντά στα σύνορα με την Αλβανία, που δεν ξεπερνούν τους 30. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν ένα λάστιχο ποτίσματος που βρίσκονταν στον περίβολο της εκκλησίας για να κατέβουν στο εσωτερικό του ναού, από τον οποίο άρπαξαν δύο εικόνες, ένα ύφασμα που απεικόνιζε το Μυστικό Δείπνο, ένα Ευαγγέλιο, ένα χειροποίητο υφαντό, μία ελαιογραφία, δύο δισκοπότηρα και διάφορα παραδοσιακά θρησκευτικά αντικείμενα.

Κλείσιμο
Οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Δελβινακίου στους οποίους κατήγγειλαν την κλοπή οι κάτοικοι του χωριού, προσπαθούν να εντοπίσουν ίχνη των δραστών αλλά και να εξακριβώσουν αν τα ιερά αντικείμενα που κλάπηκαν εμπίπτουν στο νόμο περί προστασίας αρχαιοτήτων και μπορεί να αποτελέσουν προϊόντα συναλλαγής με αρχαιοκαπήλους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης