Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις καθώς και ιατροδικαστής
Πτώμα σε προχωρημένη αποσύνθεση εντοπίστηκε στις 6 περίπου το απόγευμα, στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας στο Ηράκλειο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πτώμα βρέθηκε από κτηνοτρόφους, οι οποίοι και ειδοποίησαν τις αρχές, σε βουνό στην Πομπιά.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις καθώς και ιατροδικαστής.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία από την πρώτη αυτοψία στο χώρο, κάτω από το κεφάλι του πτώματος βρίσκονταν ένα μπουφάν μέσα στο οποίο εντοπίστηκαν ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε αγνοούμενο από τον Σεπτέμβριο, Γερμανό τουρίστα.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.