Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από το πρωί έως το μεσημέρι της Πέμπτης, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, της Μεσσήνης και της Πύλου Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 102 άτομα, εκ των οποίων 48 ήταν Έλληνες και 54 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 87 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 40 άτομα, από τα οποία 19 ήταν Έλληνες και 21 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν έξι άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
• Ένας για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
• Δύο για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
• Τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.