Με κέρδη έκλεισε την εβδομάδα η Wall Street

Με κέρδη έκλεισε την εβδομάδα η Wall Street

Πτωτική κίνηση για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να φθάνει στο 1,056 δολ. και το δολάριο να διαμορφώνεται στα 114,4 γεν.

Με κέρδη έκλεισε την εβδομάδα η Wall Street
Ψύχραιμη ήταν η αντίδραση των επενδυτών στις δηλώσεις της προέδρου της Fed, Τζάνετ Γέλεν, η οποία σε ομιλία της άφησε να εννοηθεί ότι η τράπεζα μπορεί να προχωρήσει σε αύξηση των βασικών επιτοκίων των ΗΠΑ ακόμη και στην επικείμενη συνεδρίασή της αργότερα εντός του Μαρτίου. 

Ο Dow Jones έκλεισε στο μηδέν στις 21.005 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες την περισσότερη ώρα, με την μετοχή της Nike να σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση και την μετοχή της Goldman Sachs τη μεγαλύτερη άνοδο. O S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,05 στις 2.383 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,16% στις 5.870 μονάδες.

Κλείσιμο
«Στη συνεδρίασή μας εντός του Μαρτίου θα εξετάσουμε κατά πόσο τα στοιχεία τόσο για την απασχόληση όσο και για τον πληθωρισμό βρίσκονται ακόμη εντός των εκτιμήσεών μας. Εάν αυτό συμβαίνει περαιτέρω προσαρμογή της νομισματικής πολιτικής θα ήταν μία κατάλληλη κίνηση», τόνισε η κυρία Γέλεν.

Οι αγορές, βάσει του FedWatch της CME Group, εκτιμούν ότι η πιθανότητα αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων στη συνεδρίαση Μαρτίου της Fed φθάνει στο 75,3%, τόσο εξαιτίας επιθετικών δηλώσεων ορισμένων μελών της διοίκησης της τράπεζας όσο και λόγω των αρκετά θετικών μακροοικονομικών στοιχείων που έχουν ανακοινωθεί.

«Όλα δείχνουν ότι η αγορά είναι πρόθυμη να δεχθεί μία αύξηση επιτοκίων εάν τα οικονομικά δεδομένα είναι τόσο θετικά ώστε να το επιτρέπουν», εκτιμά ο Quincy Krosby, αναλυτής της Prudential Financial.

Πτωτική κίνηση για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να φθάνει στο 1,056 δολ. και το δολάριο να διαμορφώνεται στα 114,4 γεν. Σταθερά σε τροχιά πτώσης ο δείκτης «φόβου» VIX, ο οποίος υποχώρησε στις 11,3 μονάδες.

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης