Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Απώλειες κοντά στο 1%

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Απώλειες κοντά στο 1%

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,69% με τους περισσότερους τομείς σε πτώση

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Απώλειες κοντά στο 1%
Σε κόκκινο έδαφος από το άνοιγμα σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες και απώλειες που προσεγγίζουν το 1%, στον απόηχο των υποσχέσεων Τραμπ για την υιοθέτηση και την εφαρμογή «πολιτικών προστατευτισμού».

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,69% με τους περισσότερους τομείς σε πτώση.

Κλείσιμο
Την Κυριακή, ο Τραμπ ανέφερε ότι θα ξεκινήσει συνομιλίες με Μεξικό και Καναδά, με αντικείμενο την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου για τις χώρες της Βόρειας Αμερικής (NAFTA) . Κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης στις ασιατικές αγορές, το δολάριο υποχώρησε και το ευρώ χτύπησε υψηλό ενός μηνός. ντός της εβδομάδας, η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, αναμένεται να συζητήσει τις μελλοντικές δυνατότητες εμπορικών συμφωνιών με τον Τραμπ΅.

Στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά ταμπλό, ο FTSE100 στο Λονδίνο με πτώση 0,83%, στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,86%, στο Παρίσι ο CAC40 με απώλειες 0,76%, ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 στο -0,72%, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται στο -0,84%.

Πάντως, αναφερόμενος στον Τραμπ και τις πολιτικές που περιγράφει ότι θα ακολουθήσει, το μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, Μπενουά Κορέ, μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο, τόνισε ότι ο οικονομικός προστατευτισμός είναι κακή ιδέα.

Σχετικά με την Ευρωζώνη εκτίμησε ότι η άνοδος του πληθωρισμού οφείλεται αποκλειστικά σε μια αύξηση των τιμών πρώτων υλών, η οποία δεν έχει περάσει ακόμη μέσω του υποκείμενου πληθωρισμού. Η ΕΚΤ θα εξετάσει την αύξηση των επιτοκίων όταν δει τις τιμές πρώτων υλών να έχουν δευτερογενείς συνέπειες, όπως την αύξηση των μισθών, συμπλήρωσε ο Κερέ, κάτι που για την ώρα, όπως είπε, δεν συμβαίνει.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης