Οι ασύμμετρες απειλές και η πολιτική προστασία

Οι ασύμμετρες απειλές και η πολιτική προστασία

Η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και των δημοσίων υπηρεσιών γίνεται με δεδομένα και με μεθόδους των προηγούμενων δεκαετιών 

Οι ασύμμετρες απειλές και η πολιτική προστασία
Μπορεί να είναι ένα αστείο μιας παρέας παρανοϊκών μυαλών ή μια φάρσα ανόητων «καλοπερασάκηδων» ή ακόμη ακόμη μια πράξη δολιοφθοράς με τις όποιες σκοπιμότητες και αν αυτή κρύβει ως προς την δημοσιοποίηση της. Μπορεί … Αμέτρητα μικρά και μεγάλα «μπορεί».

Σε κάθε περίπτωση το σίγουρο όμως είναι ένα και μόνο: Η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και των δημοσίων υπηρεσιών γίνεται με δεδομένα και με μεθόδους των προηγούμενων δεκαετιών τότε που οι κάθε λογής «ασύμμετροι κίνδυνοι» ήταν στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Και αυτό γιατί ο τρόπος της κινητοποίησης τους αλλά και ανακοινώσεις των αρμοδίων φορέων π.χ ΕΦΕΤ «ανοίγουν» -και αφήνουν ανοικτό- το μεγάλο κεφάλαιο της πολιτικής προστασίας των καταναλωτών, των ίδιων των πολιτών. Την ίδια ώρα που οι εταιρείες των προϊόντα των οποίων στοχοποιήθηκαν (Coca Cola HBC, Nestle, Unilever, ΔΕΛΤΑ) θα υποστούν ένα μεγάλο κόστος και με την εικόνα τους να παραμένει για πολύ καιρό στη σκέψη των καταναλωτών.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης