«Τελεσίγραφο» Βερναρδάκη προς φορείς του Δημοσίου: Απογραφή μέχρι 30/11 αλλιώς κυρώσεις

«Τελεσίγραφο» Βερναρδάκη προς φορείς του Δημοσίου: Απογραφή μέχρι 30/11 αλλιώς κυρώσεις

Η άρνηση απογραφής ενέχει τα χαρακτηριστικά της παράβασης καθήκοντος

«Τελεσίγραφο» Βερναρδάκη προς φορείς του Δημοσίου: Απογραφή μέχρι 30/11 αλλιώς κυρώσεις
Προθεσμία μέχρι τις 30 Νοεμβρίου έχουν όλα τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου (ΝΠΔΔ) και Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) για να απογραφούν στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Όπως αναφέρει το Έθνος, στην προσπάθεια καταγραφής όλων των δημόσιων φορέων, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης έδωσε «τελεσίγραφο» στις διοικήσεις των Νομικών Προσώπων καθώς και των φορέων των ΟΤΑ προβλέποντας μάλιστα αυστηρές κυρώσεις σε όσους φορείς δεν απογραφούν ενώ χρηματοδοτούνται πάνω από 50% από τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς η άρνηση απογραφής ενέχει τα χαρακτηριστικά της παράβασης καθήκοντος.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την εφημερίδα, περίπου 404 φορείς δεν έχουν απογραφεί με αποτέλεσμα η κεντρική διοίκηση να μη γνωρίζει τον αριθμό των εργαζομένων τους αλλά και το σύνολο των αποδοχών τους.

Η μη απογραφή των 404 ΝΠΙΔ εμπεριέχει στοιχεία παρατυπίας, καθώς στο παρελθόν έχουν τεθεί αυστηρά χρονοδιαγράμματα για την καταγραφή τους, τα οποία έχουν παραβιάσει οι διοικήσεις, ενώ παράλληλα δεν πληρώνονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών όπως ισχύει για το σύνολο των υπαλλήλων του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Η εγκύκλιος προσπαθεί να καλύψει όλες τις περιπτώσεις φορέων και ζητά την απογραφή ΝΠΔΔ, Δημόσιων και Δημοτικών Επιχειρήσεων καθώς και ΝΠΙΔ ακόμα και εάν δεν διαθέτουν προσωπικό ή έχουν αποσπασμένους υπαλλήλους ή εξυπηρετούνται διοικητικά από άλλους φορείς.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης