Αυτόματα δήλωση και φόρος και για επαγγελματίες, ενοίκια ή άλλα εισοδήματα

Αυτόματα δήλωση και φόρος και για επαγγελματίες, ενοίκια ή άλλα εισοδήματα

Το μέλλον των φορολογικών δηλώσεων είναι… προσυμπληρωμένο - Φέτος η αυτόματη υποβολή αφορά 1,3 εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους

eforia

Αυτόματη υποβολή φορολογικών δηλώσεων για φορολογουμένους που έχουν εισοδήματα αποκλειστικά από μισθούς και συντάξεις, ξεκινά για πρώτη φορά εφέτος. Αλλά η αρχή ίσως είναι το «ήμισυ του παντός»! Μελλοντικά, η Φορολογική Διοίκηση θα μπορεί  να υποβάλλει αυτόματα τη δήλωση και άλλα εισοδήματα, εκτός από μισθούς και συντάξεις.

Την προοπτική ή πρόθεση αυτή μαρτυρά και η Απόφαση 1080/2024 του Διοικητή της ΑΑΔΕ, η οποία καθορίζει ότι στα επόμενα χρόνια το εκκαθαριστικό φόρου που βγαίνει αυτόματα με βάση διαδικασίες αυτόματης υποβολής και εκκαθάρισης της δήλωσης Ε1, θα περιλαμβάνει όχι μόνον τον φόρο εισοδήματος που προκύπτει για μισθωτούς και συνταξιούχους, ούτε μόνο τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για την κινητή ή ακίνητη περιουσία που αυτοί διαθέτουν, αλλά ακόμα  και  το Τέλος Επιτηδεύματος -το οποίο επιβαρύνει αποκλειστικά πάντως τους επαγγελματίες.

Όπως εξηγούσαν αρμόδιες πηγές, η αυτόματη υποβολή και εκκαθάριση φόρου με βάση τις προσυμπληρωμένες από την εφορία δηλώσεις ήρθε για μείνει και «μελλοντικά» θα μπορεί να επιβάλλεται και σε άλλα εισοδήματα (πχ από ενοίκια, επιχειρήσεις κλπ).

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

To παρασκήνιο του αιφνιδιασμού Σούνακ με τις πρόωρες εκλογές - Θα αναβιώσει η «κατάρα του Ιουλίου» για τους Τόρις;

Ελληνικό ευρω-μπλόκο στα Σκόπια όσο συνεχίζονται τα «κόλπα» - Τελειώνουν τα ψέματα ως τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Σε αρμονία ο Κασσελάκης με τον Τσίπρα, σε διάσταση από την «κομματική επετηρίδα»

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης