Υστέρηση εσόδων 2 δισ. «σκιάζει» τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές

Υστέρηση εσόδων 2 δισ. «σκιάζει» τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές

«Καμπανάκι» από τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και για τις πολιτικές εξελίξεις

Υστέρηση εσόδων 2 δισ. «σκιάζει» τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές
Σε κρίσιμη καμπή για το μέλλον της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, ειδικά υπό το βάρος των πολιτικών εξελίξεων, εισέρχεται η πορεία των δημοσιονομικών της χώρας.  H «μαύρη τρύπα» στις εισπράξεις φόρων αυξανεται πολύ ανησυχητικά καθώς η υστέρηση στα καθαρά έσοδα του Τακτικού Προϋπολογισμού τον Νοέμβριο άγγιξε τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα στις 11:30 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Τα έχει ήδη όμως στα χέρια του το κλιμάκιο των ελεγκτών της Τρόικας, το οποίο έχει εγκατασταθεί από προχθές στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ετοιμάζει το «ραπόρτο» που θα στείλει στους δανειστές για το παρόν και το μέλλον της οικονομικής κατάστασης στη χώρα μας.

Κλείσιμο
Η «χαμηλή πτήση» των εισπράξεων, ιδίως στο β΄εξάμηνο της χρονιάς, περιόρισε την συνολική είσπραξη εσόδων στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου στα 44,5 δισ. ευρώ, αντί 46,3 δισ. που ήταν ο στόχος που μπήκε στο Μεσοπρόθεσμο τον Απριλίο. Λόγω των αυξημένων επιστροφών φόρου (3,1 δισ. αντί 2,8 δισ. που σχεδιαζόταν) τα καθαρά έσοδα στο ενδεκάμηνο ανήλθαν σε 41,4  δισ. και όχι 43,4 δισ. όπως υπολόγιζαν την Άνοιξη η Τρόικα και η κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης