Wall Street: Με κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα

Wall Street: Με κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα

Η διοικητής της Fed ανανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει το «λελογισμένο tapering»

Wall Street: Με κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα
Σε θετικό έδαφος κινήθηκε για τέταρτη συνεχή μέρα η Wall, καθώς η νέα πρόεδρος της Fed, Janet Yellen επισήμανε ότι θα συνεχίσει τη νομισματική πολιτική του προκατόχου της, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η ανάκαμψη στην αγορά εργασίας έχει μεγάλο δρόμο μπροστά της μέχρι να ολοκληρωθεί.

Ο Dow σημείωσε άνοδο 193 μονάδων ή 1,22% στις 15.995 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,12% στις 1.820 μονάδες ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 1,03% στις 4.191 μονάδες.

Κλείσιμο
Η 67χρονη Yellen κατά την πρώτη ομιλία της ως πρόεδρος της Fed τόνισε ότι θα συνεχίσει το tapering παρά τα αδύναμα στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ. Ωστόσο, επισημαίνει ότι οι αξιωματούχοι θα καθορίσουν την περαιτέρω νομισματική πολιτική στις επόμενες συναντήσεις τους με βάση την πραγματική οικονομία.

«Είμαι προσηλωμένη στην επίτευξη και των δύο μερών της διπλής εντολής μας: να βοηθήσουμε την οικονομία να επιστρέψει σε πλήρη ανάπτυξη και την επιστροφή του πληθωρισμού στο 2 τοις εκατό, ενώ να διασφαλίσουμε ότι δεν θα τρέξει σταθερά πάνω ή κάτω από αυτό το επίπεδο», είπε η Janet Yellen στην ομιλία της.


Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης