Allah -Las: H διακριτική γοητεία των Καλιφορνέζων

Allah -Las: H διακριτική γοητεία των Καλιφορνέζων

Οι μουσικοκριτικοί αρέσκονται να χαρακτηρίζουν την μουσική των Allah-Las ως vintage pop, surf rock, ψυχεδελική ίντι ροκ κι άλλα τέτοια χαριτωμένα. Οι ίδιοι ωστόσο αποφεύγουν να χαρακτηρίσουν τον ήχο τους. “Άκου την μουσική μας και βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα” επιμένουν. Challenge accepted.

Allah -Las: H διακριτική γοητεία των Καλιφορνέζων
Το Καλιφορνέζικο συγκρότημα που μοιάζει να ξεπήδησε από φωτογραφικό άλμπουμ των γονιών σου – τότε που η μητέρα σου έβγαζε φωτογραφίες με Polaroid και ο πατέρας σου αγόραζε  τα βινύλια των  The Zombies και The Kinks- αγαπά την Αθήνα. Εικάζω επειδή δεν παίζουν μπροστά σε πενήντα νοματαίους που κάνουν surf χειμώνα- καλοκαίρι στην Βουλιαγμένη αλλά σε γεμάτους συναυλιακούς χώρους με κορασίδες να νιώθουν νοσταλγία για μια εποχή που δεν έζησαν. 


Κλείσιμο


Οι Matthew Correia, Spencer Dunham, Miles Michaud καιPedrum Siadatian, πρώην συμμαθητές και παντοτινοί κολλητοί αποφάσισαν να γίνουν συγκρότημα όταν καθάριζαν τα πατώματα του Amoeba Music. “Μια από τις αρμοδιότητες μας όταν δουλεύαμε στο Amoeba ήταν το “case switching”, δηλαδή να περνάμε ατέλειωτες ώρες ανάμεσα σε καλάθια γεμάτα βρώμικα cd αλλάζοντας τους θήκες. Κανονικοί εργάτες. Ε, δεν μπορείς να φανταστείς πόσα είδη μουσικής ανακαλύψαμε, και μάλιστα καλή μουσική”. Η μπάντα σχηματίστηκε το 2008, τότε που τα τρία από τα τέσσερα μέλη της αρνήθηκαν να συμβιβαστούν με δουλειές γραφείου και πλήρωναν το νοίκι ζώντας το δικό τους “High Fidelity” στο Amoeba Music, το μεγαλύτερο δισκοπωλείο του Los Angeles, στη Sunset Boulevard. Η μια κουβέντα για το σερφ έφερε την άλλη για τις μουσικές των 60s και σύντομα βρέθηκαν σε μια υπόγα να κόβουν εισιτήρια συναυλιών. Χρειάστηκε να περάσουν τρία χρόνια, μέχρι να βρεθεί ο ινστρούχτορας Nick Waterhouse ώστε να κατορθώσουν να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους single. “ Ξεκινήσαμε ως μπάντα τον Οκτόβρη του 2008. Παίξαμε για πρώτη φορά σε ένα πάρτι  Halloween σε σπίτι. Παίξαμε έκτοτε σε άπειρα μικρά μαγαζιά και ξέρεις κάτι, ακόμα δίνουμε συναυλίες σε μικρά μπαράκια”|





O Nick Waterhouse, φίλος και με τη σειρά του“αναβιωτής” της old school soul ανέλαβε τόσο την παραγωγή όσο και τη διανομή – μέσω του προσωπικού του label, Pres Records – του επτάιντσου “Catamaran / Long Journey”. Η συνεργασία τους συνεχίστηκε και στις επόμενες κυκλοφορίες του συγκροτήματος. Το δεύτερο βήμα έγινε με single, “Tell Me (What’s On Your Mind)”, ενώ στα τέλη του 2012 ήρθε και το παρθενικό ομώνυμο album τους (για λογαριασμό της νέας εταιρείας του Waterhouse, Innovative Leisure) για να τους εδραιώσει ως ένα από τα καλύτερα νέα groups της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.



Ο παραγωγός τους, ο άνθρωπος που άνοιξε με τον καλύτερο τρόπο την φετινή συναυλιακή σεζόν, σιχαίνεται τα αεροδρόμια. Πως αντιμετωπίζουν τα τέσσερα παλικάρια τις, ενίοτε εξαντλητικές,  ευρωπαϊκές περιοδείες; “Είναι κουραστικό να είσαι συνεχώς στο δρόμο αλλά μπορεί να θυμίζει και διακοπές. Σκέψου ότι είσαι επί ένα μήνα σε ένα βαν με τους φίλους σου και γυρνάς την Ευρώπη. Είχαμε αρκετό χρόνο να εξερευνήσουμε το Παρίσι, είναι μια πόλη που σε τρομάζει αρχικά αλλά όσο περισσότερο χρόνο περνάς εκεί, συνηθίζεις να το αγαπάς”. 



Λατρεύουν όλοι οι Καλιφορνέζοι τον ήλιο; “Ούτε καν. Ο τίτλος αναφέρεται σε ένα αρχαίο τρόπο ζωής, υποδηλώνει ότι πρέπει να ενωθείς με τα στοιχεία εκείνα που σε κρατούν ζωντανό και να αντιληφθείς το πραγματικό νόημα της ζωής, δεν μιλά απλά για μια μέρα στην παραλία”. Πείτε μου τα δικά σας must see μέρη της Καλιφόρνιας; “Ιn n out, Canter's, Musso & Franks, El Tarasco  και Jitlada” 



Info: Παρασκευή 31 Οκτωβρίου: Principal Club Theater (Θεσ/κη). Doors open: 20:30. The Social End Products: 22.00. Allah-Las: 23.0. Σάββατο 1 Νοεμβρίου: Fuzz Live Music Club (Αθήνα). Doors open: 20:30. My Drunken Haze: 22.00. Allah-Las: 23.00. Τιμή εισιτηρίου: €23 (προπώληση) | €25 (ταμείο). Σημεία προπώλησης: Public, Iανός, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Reload Stores και τηλεφωνικά στο 11876. Online sales: www.public.gr www.viva.gr



Info: http://allahlas.com 
Πάτα Play: http://reverberationradio.com/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης