«Εσωτερικός μετανάστης» το βιβλίο του δημοσιογράφου Νίκου Γερακάρη

«Εσωτερικός μετανάστης» το βιβλίο του δημοσιογράφου Νίκου Γερακάρη

Παρόντες στην παρουσίασή του ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος, η Σοφία Βούλτεψη, ο Φώτης Κουβέλης, ο Εθνικός Συντονιστής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Ιωάννης Τέντες και ο υποψήφιος για ΠτΔ, Σταύρος Δήμας

«Εσωτερικός μετανάστης» το βιβλίο του δημοσιογράφου Νίκου Γερακάρη
«Εσωτερικός μετανάστης» είναι το βιβλίο του δημοσιογράφου Νίκου Γερακάρη, που παρουσιάστηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, με την παρουσία πολιτικού, δικαστικού και δημοσιογραφικού ακροατηρίου.

Ο κ. Γερακάρης, αν και είναι σήμερα συνταξιούχος, ουσιαστικά παραμένει  στις επάλξεις της δημοσιογραφίας, ενώ τώρα πέρασε και στον κόσμο των συγγραφέων.

Κλείσιμο
Το βιβλίο του κ. Γερακάρη (εκδόσεις Ποταμός)  παρουσίασαν ο τέως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κώστας Μενουδάκος, ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή» Μίμης Παπαναγιώτου και οι δημοσιογράφοι Παύλος Τσίμας και Γιάννης Τζαννετάκος.

Παρόντες στην παρουσίαση ήταν ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος,  η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, ο Εθνικός Συντονιστής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Ιωάννης Τέντες, ο επίτιμος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σανιδάς, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Δήμας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, αλλά  και πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Δημήτρης Κυριτσάκης, ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Πάνος Σόμπολος, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Κουμπιάς, τέως δικαστές, δημοσιογράφοι, κ.λπ.

Στο βιβλίο του ο κ. Γερακάρης αναφέρεται σε γεγονότα που έζησε από την παιδική του ηλικία, όταν η πολυμελής οικογένεια του αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το  χωριό της Μάνης Οίτυλο, έως και την αποχώρησή του από την Εθνική Τράπεζα στην οποία εργάστηκε, ως υπεύθυνος Τύπου, επί 28,5 χρόνια, ενώ από  τις σελίδες του βιβλίου παρελαύνουν πρόσωπα από πολλούς χώρους.

Τα πρώτα του βήματα στην δημοσιογραφία ο κ. Γερακάρης τα έκανε στο αθλητικό ρεπορτάζ και συνέχισε με ρεπορτάζ από τα υπουργεία Γεωργίας, Τουρισμού, Δικαιοσύνης, Εθνικής Άμυνας και πολιτικό ρεπορτάζ σε 10, συνολικά, ημερήσιες αθηναϊκές εφημερίδες και δύο της Θεσσαλονίκης.

Στο βιβλίο του περιγράφει περιστατικά από δημοσιογραφικά ταξίδια  του με Κωνσταντίνο Καραμανλή, Ανδρέα Παπανδρέου, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη και άλλους πολιτικούς και κάνει αναφορές στους επτά διοικητές της Εθνικής  Τράπεζας με τους οποίους συνεργάστηκε.

Ακόμη, στις σελίδες του βιβλίου του ο κ. Γερακάρης αναφέρεται σε πρόσωπα που απασχόλησαν,  ευρύτατα την κοινή γνώμη, όπως είναι Ελένη Βλάχου, Γιάννης Ντεγιάννης, Γιώργος Καματερός (με το «θαυματουργό» νερό του), Κώστας Λινοξυλάκης, Μίμης Δομάζος, Γιώργος Σιδέρης  αλλά και Νίκος Μουντής (ο δολοφόνος της Αγγλίδας δημοσιογράφου Ανν Ντόροθυ Τσάπμαν) και άλλοι.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης