Βίντεο: H 4η Μπιενάλε στο παλιό χρηματιστήριο της οδού Σοφοκλέους

Βίντεο: H 4η Μπιενάλε στο παλιό χρηματιστήριο της οδού Σοφοκλέους

Για δύο μήνες  ο πρώην «ναός του χρήματος» γεμίζει με τέχνη

Σε «κλοιό» ποδηλάτων η Αθήνα
Βίντεο: H 4η Μπιενάλε στο παλιό χρηματιστήριο της οδού Σοφοκλέους
Το παλιό χρηματιστήριο στην οδό Σοφοκλέους μετατρέπεται για περίπου δύο μήνες (29 Σεπτεμβρίου-1 Δεκεμβρίου) σε έναν προσωρινό ναό της τέχνης, φιλοξενώντας την 4η Μπιενάλε της Αθήνας.

Όπου "biennale", βάλτε ένα πανόραμα σύγχρονων εικαστικών τεχνών, με συμμετέχοντες περισσότερους από 70 καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό. Χρησιμοποιώντας το άδειο κτίριο του περιβόητου πρώην "ΧΑΑ" ως κύριο χώρο της, η ΑΒ4 εμπνέεται από τα όσα διαδραματίζονταν εκεί και προτείνει την AGORA όχι μόνο ως τόπο ανταλλαγής απόψεων αλλά και ως ιδανικό σκηνικό κριτικής αντιπαράθεσης.

Κλείσιμο
Η 4η Μπιενάλε της Αθήνας ξεκινά με αφετηρία το ερώτημα "Και τώρα τι;". Με στόχο να ψηλαφήσει απαντήσεις, δημιουργεί την AGORA. 

Δείτε φωτογραφίες από τη Σοφοκλέους εδώ

Η AGORA, όπως και οι αρχαίες αγορές, είναι και τόπος και δρώμενο. Ένα κοινωνικό γεγονός, ένας χώρος ανταλλαγής απόψεων, αλλά και ένα σκηνικό κριτικής αντιπαράθεσης στο κέντρο της Αθήνας της κρίσης δημιουργείται στο κτίριο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στη Σοφοκλέους 8-10 (ένα ιστορικό κτίριο που φιλοξενούσε στο παρελθόν το Χρηματιστήριο Αθηνών), και παράλληλα στο CAMP στην Ευπόλιδος 4 & Απελλού 2, στην Πλατεία Κοτζιά. 



Περισσότεροι από εβδομήντα καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό με περισσότερα από εκατό έργα σύγχρονης τέχνης που περιλαμβάνουν από ζωγραφική, γλυπτική και εγκαταστάσεις μέχρι video, ηχητικά έργα και performances, θέατρο, χορό, μουσική και ακόμα ακαδημαϊκοί, επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων, συνεργατικές πρωτοβουλίες, ομάδες πολιτών και βέβαια το κοινό, συναντιούνται καθημερινά σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει συζητήσεις, workshops, στρογγυλά τραπέζια, ομιλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις. Αυτή είναι η 4η Μπιενάλε της Αθήνας 2013 AGORA που ανοίγει τις πόρτες της την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει δύο ολόκληρους μήνες, μέχρι την 1η Δεκεμβρίου. 

Info:

Ημέρες και ώρες λειτουργίας της AGORA 
Κτίριο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Σοφοκλέους 8-10 

CAMP Contemporary Art Meeting Point, Ευπόλιδος 4 & Απελλού 2 
Τρίτη – Παρασκευή 13.00 – 21.00 
Σάββατο – Κυριακή 10.00 – 22.00

Πηγή monopoli.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης