Έκθεση αφιερωμένη στους ήρωες του Ευγένιου Τριβιζά

Έκθεση αφιερωμένη στους ήρωες του Ευγένιου Τριβιζά

Ταλαντούχοι ζωγράφοι, εικονογράφοι, γλύπτες, χαράκτες παρουσιάζουν έργα εμπνευσμένα από τα βιβλία και τους ήρωες του κοσμαγάπητου «ποιητή παραμυθιών»

Έκθεση αφιερωμένη στους ήρωες του Ευγένιου Τριβιζά
Από τις 13 Νοεμβρίου ξεκινάει η έκθεση - αφιέρωμα στο έργο του αγαπημένου σε μικρούς και μεγάλους συγγραφέα Ευγένιου Τριβιζά, με τίτλο «ΑΠΟ ΤΗ ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΩΝ: Ένα συναρπαστικό ταξίδι στους μαγικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά» στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Κλείσιμο


Η έκθεση περιλαμβάνει εικαστικά και άλλα έργα τέχνης εμπνευσμένα από βιβλία του συγγραφέα και πλαισιώνεται με μουσείο φαντασίας και παράλληλες δράσεις κορυφαίων ηθοποιών, ποιητών, συνθετών, δημοσιογράφων και άλλων ανθρώπων του πνεύματος.

Η έκθεση που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου και στη συνέχεια στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τραπέζης Κύπρου (από 21.11.2014 έως 30.6.2015) έχει εμπλουτισθεί με πρωτότυπα έργα νέων καλλιτεχνών.

Ταλαντούχοι ζωγράφοι, εικονογράφοι, γλύπτες, χαράκτες, ενδυματολόγοι, συντηρητές, κατασκευαστές, ηθοποιοί, τραγουδοποιοί και άλλοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν ζωγραφικούς πίνακες, εγκαταστάσεις, κατασκευές, κομψοτεχνήματα, κοσμήματα, παιχνίδια, κούκλες, ταινίες και δρώμενα, εμπνευσμένα από τα βιβλία και τους ήρωες του κοσμαγάπητου «ποιητή παραμυθιών», όπως τον έχει αποκαλέσει ο Γ. Μπαμπινιώτης. Τον σχεδιασμό της έκθεσης υπογράφει ο Δημήτρης Μεργούπης με τη δημιουργική ομάδα του.



Θα προβάλλονται aποσπάσματα από τη «Φρουτοπία», από το  «Ένα δέντρο, μια φορά» και από το «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι».

Το πρόγραμμα των παράλληλων δράσεων «Εκδηλώσεις για να χαλαρώσεις» για μικρούς και μεγάλους μέχρι και τη λήξη της έκθεσης θα ανακοινώνεται σταδιακά.

Ωράριο λειτουργίας της έκθεσης:
Δευτέρα – Παρασκευή
10:00 – 13:00 (Οργανωμένες επισκέψεις)
18:00 - 20:00 (Ανοιχτή για το κοινό)

Σάββατο - Κυριακή
10:00 – 12:00 (Ανοιχτή για το κοινό)
18:00 - 20:00  (Ανοιχτή για το κοινό)

Από 13 Νοεμβρίου 2016 έως 28 Φεβρουαρίου 2017. Η είσοδος είναι ελεύθερη




Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78, τηλ.210 3418 550

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης