Η Cate Blanchett θα τιμηθεί με το BFI Fellowship

Η Cate Blanchett θα τιμηθεί με το BFI Fellowship

Η Αυστραλή ηθοποιός, θα τιμηθεί στο London film Festival, για τη συνολική προσφορά της

Η Cate Blanchett θα τιμηθεί με το BFI Fellowship
Η Cate Blanchett, θα τιμηθεί με το βραβείο  BFI Fellowship, για τη συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο, στο 59ο BFI London Film Festival, που θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 18 Οκτωβρίου.

ΗΑυστραλή ηθοποιός θα τιμηυθεί για τα «επιτεύγματα της στον χώρο του κινηματογράφου αλλά και της τηλεόρασης». Ανάμσα στους χολιγουντιανούς αστέρες, που στο παρελθόν έχουν τιμηθεί με το ίδιο βραβείο, είναι οι Al Pacino, Judi Dench και Mike Leigh.

Κλείσιμο
Γεννημένη στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, η Blanchett,  τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας, το 1997, με την τρίτη της ταινία «Oscar and Lucinda» όπου πρωταγωνιστούσε δίπλα στον  Ralph Fiennes.  Ο ρόλος όμως που την καθιέρωσε ήταν αυτός της βασίλισσας Ελισάβετ στην βιογραφική ταινία «Elizabeth».

Από τότε μετρά διακρίσεις και με κάθε ερμηνεία της αποσπά εξαιρετικές κριτικές. Απέσπασε  δυο βραβεία 'Οσκαρ, ένα 'Α Γυναικείου Ρόλου για την ταινία (2013) «Blue Jasmine» και και ένα Β'Γυναικείου Ρόλου για την ταινία (2004) “The Aviator”. 'Εχει τιμηθεί επίσης με τρεις Χρυσές Σφαίρες, τρία βραβεία BAFTA και δύο βραβεία Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης