Σου παγώνει το αίμα το trailer του Macbeth με Michael Fassbinder και Marion Cotillard

Σου παγώνει το αίμα το trailer του Macbeth με Michael Fassbinder και Marion Cotillard

Μετά τις Κάννες και την πολύ θερμή υποδοχή της ταινίας από τους κριτικούς, το trailer του Macbeth δίνει μια πρώτη γεύση για την ταινία της χρονιάς 

Σου παγώνει το αίμα το trailer του Macbeth με Michael Fassbinder και Marion Cotillard

Η καινούρια ταινία του Αυστραλού και ταλαντούχου σκηνοθέτη Τζάστιν Κερζέλ, έκανε πρεμιέρα στις φετινές Κάννες στο διαγωνιστικό τμήμα με δύο πραγματικά μοναδικούς πρωταγωνιστές τους Michael Fessbender και Marion Cotillard.


Η ιστορία του στρατηγού Μάκμπεθ είναι αγαπημένο θεατρικό και τώρα θα το δούμε για ακόμα μια φορά στην μεγάλη οθόνη. 
Κλείσιμο
Είναι ένα έργο διάσημο και αυτή δεν είναι η πρώτη μεταφορά του στην οθόνη. Χαρακτηριστική η μεταφορά του από τον Orson Wells το 1948, αλλά και η απόδοση του Roman Polanski το 1971. 

Ο Μάκβεθ (ή Μακμπέθ, αγγλ. Macbeth) είναι θεατρικό έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ γύρω από μία βασιλοκτονία και τα επακόλουθά της. Είναι η μικρότερη τραγωδία του Σαίξπηρ και πιστεύεται ότι γράφτηκε μεταξύ του 1603 και του 1606.

Πηγές του Σαίξπηρ γι' αυτήν την τραγωδία ήταν παλιότερες περιγραφές για τον Μάκμπεθ της Σκωτίας, τον Μακντόφ και τον Ντάνκαν Α' της Σκωτίας. Ωστόσο η ιστορία του Μάκβεθ όπως ειπώθηκε από τον Σαίξπηρ έχει ελάχιστη σχέση με τα πραγματικά γεγονότα της ιστορίας της Σκωτίας, αφού ο Μάκβεθ ήταν ένας θαυμαστός μονάρχης.

Ο στρατηγός Μάκβεθ, ξάδελφος του βασιλιά της Σκωτίας Ντάνκαν, έχει πάει να καταστείλει μία επανάσταση. Γυρίζει νικητής και τροπαιούχος  και στο δρόμο συναντά τρεις μάγισσες που προφητεύουν ότι ο Μάκβεθ θα γίνει βασιλιάς. Παρακινούμενος τότε από την αχαλίνωτη φιλοδοξία του, ο Μάκβεθ συλλαμβάνει ένα σατανικό σχέδιο: να σκοτώσει τον Ντάνκαν και να πάρει το θρόνο.

Μ' ένα γράμμα εκμυστηριεύεται τα σχέδιά του στη γυναίκα του, τη λαίδη Μάκβεθ, κι εκείνη περισσότερο σατανική και φιλόδοξη, συμφωνεί μαζί του. Έτσι, όταν ο Ντάνκαν έρχεται να τους επισκεφτεί στον πύργο τους, αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν το σκοπό τους.


Δείτε το καταπληκτικό trailer



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης