«Εξέγερση» στο MOMA της Νέας Υόρκης για τους «μισθούς πείνας»

«Εξέγερση» στο MOMA της Νέας Υόρκης για τους «μισθούς πείνας»

Οι υπάλληλοι του μουσείου διαμαρτυρήθηκαν για την σχεδιαζόμενη αύξηση των εισφορών τους και την έμμεση μείωση των μισθών τους

«Εξέγερση» στο MOMA της Νέας Υόρκης για τους «μισθούς πείνας»
Δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο οι διαμαρτυρίες όπως φαίνεται.  Οι υπάλληλοι του ΜΟΜΑ, του Museum of Modern Art στην Νέα Υόρκη έχουν και αυτοί λόγους για να βγουν στους δρόμους.

Η διαμαρτυρία έλαβε χώρα στις 31 Μαΐου και ενώ τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και οι VIPs του προσωπικού (διευθυντές και επιμελητές) μαζί με άλλους εκλεκτούς καλεσμένους έφταναν με λιμουζίνες στο Museum of Modern Art (MoMA) στη Νέα Υόρκη για το ετήσιο πλουσιοπάροχο γκαλά του Μουσείου.

Κλείσιμο
Εκεί τους περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη καθώς ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού του μουσείου διαμαρτύρονταν στην είσοδο του κτηρίου με πλακάτ και πανό στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως «μοντέρνα τέχνη, αρχαίοι μισθοί» ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τους χαμηλούς μισθούς και τις νέες αλλαγές που επιβάλλει η διοίκηση όσον αφορά στους κανόνες ασφαλείας.

Η διοίκηση του Μουσείου αποφάσισε να αυξήσει το ύψος των ιατρικών εισφορών των εργαζομένων μειώνοντας, εμμέσως, τους μισθούς τους σε βαθμό που πολλοί να μιλούν για «μισθούς πείνας».  

Η τελική απόφαση για την μισθοδοσία, πάντως, αναμένεται την επόμενη εβδομάδα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης