Απαγορεύτηκε η ταινία «΄Εξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες» και στο Μαρόκο

Απαγορεύτηκε η ταινία «΄Εξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες» και στο Μαρόκο

Στην νέα υπερπαραγωγή του Ρίντλεϊ Σκοτ, ο Θεός απεικονίζεται στο πρόσωπο ενός παιδιού, γεγονός που σύμφωνα με τους λογοκριτές «παραβαίνει τον ισλαμικό νόμο».

Απαγορεύτηκε η ταινία «΄Εξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες» και στο Μαρόκο
Έπειτα από την απαγόρευση της προβολής της ταινίας «Έξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες» στις κινηματογραφικές αίθουσες στην Άιγυπτο, σημειώθηκε νέο κρούσμα λογοκρισίας, αυτή τη φορά στο Μαρόκο. Στην νέα υπερπαραγωγή του Ρίντλεϊ Σκοτ με πρωταγωνιστή τον Κρίστιαν Μπέιλ, ο Θεός απεικονίζεται στο πρόσωπο ενός παιδιού, γεγονός που σύμφωνα με τους λογοκριτές, «παραβαίνει τον ισλαμικό νόμο».

Για παρόμοιο λόγο είχε απαγορευτεί πέρυσι η προβολή της βιβλικής υπερπαραγωγής του Ντάρεν Αρονόφκσι «Νώε», στην Ινδονησία, το Κατάρ, το Μπαχρέιν και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το φιλμ με  πρωταγωνιστή τον Ράσελ Κρόου, είχε απαγορευτεί να προβληθεί στις συγκεκριμένες χώρες γιατί σύμφωνα με την ισλαμική διδασκαλία, απαγορεύεται η απεικόνιση ενός προφήτητη.

Κλείσιμο
Στη νέα ταινία του Σκοτ, ξετυλίγεται η ιστορία του βιβλικού Μωυσή και του Ραμσή, οι οποίοι γεννήθηκαν μαζί, μεγάλωσαν σαν αδέρφια και γαλουχήθηκαν σαν πρίγκιπες, όμως, στην πορεία, συγκρούστηκαν σκληρά. Ο Μωυσής δεν θα διστάσει να τα βάλει με μια από τις πιο ισχυρές αυτοκρατορίες της ιστορίας, οδηγώντας 400.000 σκλάβους στη λύτρωση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης