Βγαίνουμε Αθήνα: Σε ζωντανή μετάδοση «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»

Βγαίνουμε Αθήνα: Σε ζωντανή μετάδοση «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»

Δείτε την πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

Βγαίνουμε Αθήνα: Σε ζωντανή μετάδοση «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»
Χορός
THE ROYAL BALLET: "Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ"

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα προβάλει σε απευθείας μετάδοση από το Royal Opera House του Λονδίνου το έργο του Christopher Wheeldon, «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων,» από το The Royal Ballet. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών : Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, τηλέφωνο: 210 7282333. Στις 21:15. Εισιτήρια- 20ευρώ (Γενική είσοδος,) 15ευρώ (Φοιτητικά, παιδικά).
Κλείσιμο

Συμβαίνουν ακόμη:
Μουσική
EX SILENTIO LIVE ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑ

Στα συναρπαστικά χρόνια του τέλους του Μεσαίωνα και της απαρχής της Αναγέννησης τοποθετείται το πρότζεκτ "Laborintus" των Ex Silentio (Ιάσων Μαρμαράς , Δημήτρης Κούντουρας , Θύμιος Ατζακάς , Ηλέκτρα Μηλιάδου, Δημήτρης Τίγκας ) αναδεικνύοντας σπάνια κοσμική, φωνητική και ενόργανη μουσική στο μεταίχμιο ανάμεσα στις δύο εποχές. Αντιπαραβάλλονται έργα της περίτεχνης, γοτθικής αισθητικής των Ciconia και Machaut με μουσικές παραδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου, με έμφαση στις στροφικές φόρμες, σε κανόνες, αλλά και στον αυτοσχεδιασμό. Θέατρο Πόρτα : Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι , τηλέφωνο: 210 7780 518. Στις 21:15.Γενική είσοδος: 10ευρώ.

"BUENOS MEDITERRANEOS DIAS" ΜΑΡΙΟΣ ΣΤΡΟΦΑΛΗΣ - ROMAN GOMEZ TRIO

Ο Mάριος Στρόφαλης, συνθέτης των Εuropean Taxim, της 10ης εντολής, των Γενναίων της Σαμοθράκης, του Κιέβου, του Ροτβάϊλερ και πολλών άλλων ταινιών, σειρών και θεατρικών παραστάσεων συμπορεύεται με το τρίο του Αργεντίνου σολίστ Roman Gomez. Οι σημαντικότεροι μαέστροι του τάνγκο στην Ελλάδα συναντιόνται σε World & Jazz μονοπάτια κι ενώνουν τους κόσμους τους με συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων σε ένα μοναδικό μουσικό κοσμοπολίτικο ταξίδι. Faust : Καλαμιώτου 11 και Αθηναϊδος 12, Μοναστηράκι, τηλέφωνο: 2103234095. Στις 22:30. Τιμή εισόδου χωρίς ποτό: 5ευρώ,Τιμή εισόδου με ποτό: 8ευρώ.

"ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΠ ΚΟΡΝ..." ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ - ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ

Συναυλία της Παιδικής - Νεανικής Ορχήστρας Φίλιππος Νάκας . Θα ακουστούν μουσικές από ταινίες όπως ο Ψαλιδοχέρης, Δρ. Ζιβάγκο, Τιτανικός, Χάρι Πότερ, Πόλεμος των άστρων, Μελωδία της Ευτυχίας, Μόνος στο σπίτι κ.ά. Η Παιδική και Νεανική Ορχήστρα Φίλιππος Νάκας μετρά ήδη τον 4ο χρόνο της ζωής της, με πλούσια δραστηριότητα και με συναυλίες τόσο στο Ωδείο, όσο και εκτός αυτού, όπως σε διάφορα σχολεία, αλλά και με δυο συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και το Εργαστήρι Χάλκινων Πνευστών της ΚΟΑ. Ωδείο Φίλιππος Νάκας : Ιπποκράτους 41, τηλέφωνο: 210 3634000, 210 3633583 Στις 19:00. Είσοδος ελεύθερη.

ALLEGRO SCHERZANDO ΓΙΑ ΤΣΕΛΟ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟ
Δύο νέοι Έλληνες καλλιτέχνες, ο πιανίστας Αλέξανδρος Σαρακενίδης και ο τσελίστας Μιχάλης Χόιπελ, ενώνουν το πάθος τους για τη μουσική και παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με έργα Σκριάμπιν, Ραχμάνινοφ, Κασσαντό και Έφης Μαρκουλάκη, στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, στις 20:30. Φιλολογικός Σύλλογος "Παρνασσός" : Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, τηλέφωνο: 210 3221917, 210 3225310. Τιμές εισιτηρίων: 10ευρώ και 7ευρώ για μαθητές, φοιτητές, κατόχους κάρτας ανεργίας και ΑΜΕΑ.

GITANTE LIVE

Οι Gitante (Μυρσίνη Βεστάκη , Στέφανος Χατζηαναγνώστου, Δημήτρης Κουφαλάκος , Μιχάλης Τουμανίδης)παρουσιάζουν για πρώτη φορά ολοκληρωμένη τη δική τους ξεχωριστή πρόταση. Ένα πρόγραμμα ορχηστρικής μουσικής που ενώνει δεξιοτεχνικά αλλά και αισθητικά τη μουσική παράδοση διάφορων λαών με την κλασική μουσική δωματίου και την τζαζ. Κλασική κιθάρα με άρωμα φλαμένγκο, φλάουτο, βιολί και φαγκότο πρωταγωνιστούν σε μια παράσταση γεμάτη μυστήριο, ένταση, ρυθμό, περίτεχνες ενορχηστρώσεις και αυτοσχεδιασμούς. Μουσική Σκηνή δ3 : Διδότου 3 Τηλέφωνο: 2103642990. Στις 22:30. Τηλ. κρατήσεων: 2103642990.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ ΣΤΟ "ΡΥΘΜΟΣ STAGE"
Ο Γιώργος Τσιριγώτης θα εμφανιστεί στη μουσική σκηνή «Ρυθμός Stage» για να παρουσιάσει την καινούργια του δουλειά με τίτλο «'Ανεμος» σε συνθέσεις Ανδρέα Κατσιγιάννη και Νίκου Πιτλόγλου και σε στίχους Ουράνια Δούμου, Alice Tori και Γιάννη Γιαβάρα. Πρόκειται για ένα cd single με τέσσερα τραγούδια που το καθένα από αυτά έχει διαφορετικό ύφος και στη δομή αλλά και στην ενορχήστρωση επηρεασμένα από τη λαϊκή, έντεχνη και παραδοσιακή μας μουσική αλλά και με στοιχεία jazz. Η παρουσίαση των καινούργιων τραγουδιών εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα από μπαλάντες της Μεσογείου και της λαϊκής μας μουσικής τόσο του ρεμπέτικου όσο και του σμυρναίικου. Ρυθμός Stage : Λεωφόρος Μαρίνου Αντυπα 38, Ηλιούπολη, τηλέφωνο: 210 9750060. Στις 22:00. Είσοδος: 10ευρώ με μπύρα ή κρασί.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ACADEMICA ATHENS
Συναυλία της "Academica Athens Orchestra" στο Ωδείο Αθηνών με έργα Χέντελ, Βιβάλντι και Σουκ υπό τη διεύθυνση του Νίκου Τσούχλου. Σολίστ: 'Αρης Δημητριάδης και Αντώνης Αθανασόπουλος (μαντολίνο) . Η "Academica Athens Orchestra" δημιουργήθηκε τo 2013 από μουσικούς που εργάζονταν στην Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και στην Ορχήστρα των Χρωμάτων, με πρωτοβουλία του Οδυσσέα Κορέλη. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της ορχήστρας έχει αναλάβει ο μαέστρος Νίκος Αθηναίος. Ωδείο Αθηνών : Ρηγίλλης και Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19, τηλέφωνο: 2107240673. Στις 20:30. Γενική είσοδος: 12ευρώ, φοιτητικό/άνεργοι: 5ευρώ.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ" ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ

Η Ianos Αίθουσα Τέχνης παρουσιάζει στην Αθήνα την ατομική έκθεση ζωγραφικής του ζωγράφου Ανδρέα Γεωργιάδη με τίτλο "Αλεξανδρινό Κουαρτέτο", βασισμένη στην ομότιτλη τετραλογία του Λώρενς Ντάρρελ. Η έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας τον περασμένο Οκτώβριο με μεγάλη επιτυχία, ενταγμένη στον εορτασμό των 12ων γενεθλίων της Βιβλιοθήκης, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κάιρο, στο μεσαιωνικό Παλάτι Amir Taz. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μικρή 'Αρκτος. Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού. Εγκαίνια -σήμερα ,στις 20.30. Ιανός : Σταδίου 24, τηλέφωνο: 2103217917. Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 με 22:00. Σάββατο: 10:00 με 18:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ: ΟΜΑΔΑ ΤΕΧΝΗΣ "ΣΗΜΕΙΟ"
Η ομάδα τέχνης "Σημείο" δημιουργήθηκε το 2001. Σκοπός της είναι η ενασχόληση με την κλασσική, σύγχρονη και μοντέρνα ζωγραφική, καθώς και κάθε μετεξέλιξή της. Η ομάδα παρακολουθεί, συμμετέχει και οργανώνει πολιτιστικές δραστηριότητες που έχουν σχέση με την τέχνη της ζωγραφικής σε συνεργασία με τοπικούς, εκπολιτιστικούς, σπουδαστικούς και μορφωτικούς φορείς της χώρας. Συνεργάζεται με τους ζωγράφους Γιώργο Ρόρρη και Κάλλια Τριανταφύλλου. Gallery Genesis: Χάρητος 35, τηλέφωνο: 2117100566. Εγκαίνια: σήμερα στις 20:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ SEVENTHSWAN: "MΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ"

Η Πλάκα αποτελεί τη μοναδική συνοικία της Αθήνας που, σε τέτοια έκταση, μπορεί κάποιος να δει την πόλη όπως ήταν πριν 100 χρόνια. Με αυτό ως κύριο χαρακτηριστικό η φωτογράφος Seventhswan μετά από την 7χρονη επαγγελματική παρουσία στο χώρο και αρκετές συμμετοχές της σε ομαδικές εκθέσεις, επέλεξε το θέμα της πρώτης προσωπικής παρουσίασης της και προτείνει μια βόλτα στα στενά της μέσα από προσωπικά βιώματα, καθώς και ιστορίες ανθρώπων από το χώρο των γραμμάτων και της τέχνης. Cafe Plaka : Τριπόδων 1, Πλάκα, τηλέφωνο: 2103220388. Καθημερινά: 09:00 με 01:00. Είσοδος δωρεάν - υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση.

ΘΕΑΤΡΟ
"Η ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ ΩΔΗ ΤΟΥ FERNANDO PESSOA ΚΑΙ ΤΑ FADOS ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ ΜΟΥ"

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της πρώτης της παράστασης, η Αλίκη Καγιαλόγλου επιστρέφει στο Θέατρο Τέχνης για μια ακόμα μοναδική βραδιά. Η παράσταση, βασισμένη στη μεγαλειώδη ποιητική σύνθεση του Πορτογάλου ποιητή (την υπογεγραμμένη από το alter ego του, Alvarode Campos), σφιχτοπλεγμένη με αγαπημένα παλιά fados της Λισσαβόνας, "μετουσιώνει" ένα κείμενο που αρχικά ήταν προορισμένο να διαβαστεί μόνο, κάνοντάς το να ακουστεί και σαν ένα μεγάλο τραγούδι. Ένα απέραντο τραγούδι που αφυπνίζει σκέψεις, αισθήσεις, αλλά και την ξεχασμένη τρυφεράδα πουνιώθει κανείς ακούγοντας παραμύθια και τραγούδια της παιδικής ηλικίας. Συντελεστές: Μαρία Παπαδήμα (Μετάφραση), Δήμος Αβδελιώδης (Σκηνική όψη, σκηνοθεσία). Θέατρο Τέχνης : Φρυνίχου 14, Πλάκα, τηλέφωνο: ,210 3222464. Στις 21:00. Εισιτήρια: 15ευρώ (γενική είσοδος), 10ευρώ (φοιτητές, άνεργοι με κάρτα ΟΑΕΔ, ΑΜΕΑ, νέοι κάτω των 23 ετών, συνταξιούχοι άνω των 65 ετών και groups 8 ατόμων και άνω), 3ευρώ ατέλειες - προαιρετική συνεισφορά στα έξοδα του Θεάτρου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
2_Ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣ
Η
Το 2ο Ετήσιο Συνέδριο του Παρατηρητηρίου για την Κρίση με θέμα «Οι Κοινωνικές Επιπτώσεις της Κρίσης στην Ευρώπη και την Ελλάδα: Πολιτική και Πολιτικές για την Αλληλεγγύη και την Ανάπτυξη» θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τις 11:30 έως τις 20:45, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, με ταυτόχρονη μετάφραση στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Σκοπός του Συνεδρίου είναι να εξετάσει τις κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης και να αναζητήσει τα βαθύτερα αίτια τους, καθώς και τρόπους αντιμετώπισής τους. Γαλλικό Ινστιτούτο : Σίνα 31 Τηλέφωνο: 210 3398600. Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η προεγγραφή.

ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΑΛΛΕΓΚΡΑ"

Οι Εκδόσεις Πατάκη και ο Μίμης Ανδρουλάκης προσκαλούν το κοινό σήμερα στις 19:00, στο συνεδριακό κέντρο του Πολεμικού Μουσείου σε μια βραδιά για την «Αλλέγκρα», το νέο μυθιστόρημα του συγγραφέα. Ο Χάρης Βλαβιανός, συγγραφέας και ο Ηλίας Νικολακόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών συνομιλούν με τον Μίμη Ανδρουλάκη για τον μυστικό σύνδεσμο «Οι Μαύροι του Μπάυρον» των φιλελλήνων της εποχής μας. Θα ακολουθήσει «βυρωνική» ρακοποσία. Πολεμικό Μουσείο: Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας και Ριζάρη 2, τηλέφωνο: 2107252974. Στις 19:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΔΙΑΛΕΞΗ "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

Ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, Πρόεδρος του ΔΣ του «'Αρτου Ζωής» εξετάζει την αντίθεση της χριστιανικής εκκλησίας προς τη δημοκρατία κατά τους νεότερους χρόνους και τη μεταξύ τους σχέση σήμερα. Η διάλεξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου «Θρησκεία στον σύγχρονο κόσμο». Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, τηλέφωνο: 210 7282333. Στις 19:00. Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17.30.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΖΑΠΑ "ΦΡΑΝΚΕΣΤΑΙΝ REC"
Οι εκδόσεις Καστανιώτη και το Floral προσκαλούν το κοινό στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του σκηνοθέτη Κώστα Ζάπα, «Φρανκεστάιν Rec», σήμερα στις 20.30. Για το βιβλίο θα μιλήσουν και θα διαβάσουν αποσπάσματα οι: Δημήτρης Πουλικάκος, Αγγελική Παπαθεμελή. Floral : Θεμιστοκλέους 80, Εξάρχεια, τηλέφωνο: 2103800070. Δωρεάν είσοδος - Υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ "ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΡΟΣ ΑΓΡΑΝ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΩΝ"

Η ποιητική συλλογή του Γιώργου Νικολόπουλου, «Στιγμές προς άγραν συντεταγμένων» των εκδόσεων Λαγουδέρα γεννήθηκε μέσα στο δωμάτιο ενός Κάστρου στη Μονεμβασιά, μέσα από φορτισμένες συναισθηματικά στιγμές, αξέχαστα βιώματα και έντονες σκέψεις του συγγραφέα. Αφού αποτυπώθηκαν σε χαρτί, τώρα ο ίδιος θέλει να τα μοιραστεί μαζί με το κοινό και το καλεί σε μια βραδιά ανάγνωσης του έργου του με τη βοήθεια των καλών του φίλων. Μαζί του ο εκδότης της συλλογής, Νίκος Ιορδανίδης και η Βίκυ Μαραγκάκη, που θα παρουσιάσουν τον συγγραφέα και θα διαβάσουν αποσπάσματα από το βιβλίο. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στην Ογκολογική Κλινική Παίδων προς τιμήν και στήριξη των παιδιών που αγωνίζονται καθημερινά για την ζωή τους. Bookabar : Αγίου Κωνσταντίνου 50, Φιλοθέη, τηλέφωνο: 2114113503. Στις 19:00. Είσοδος ελεύθερη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης