Η Μάιρα Παπαθανασοπούλου γράφει για τη Μάνη και τη μαφία

Η Μάιρα Παπαθανασοπούλου γράφει για τη Μάνη και τη μαφία

Την γνώρισε το ευρύ κοινό από το βιβλίο της «Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα», του 1998, το οποίο έγινε μια μεγάλη εκδοτική επιτυχία με 300.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα.

Η Μάιρα Παπαθανασοπούλου γράφει για τη Μάνη και τη μαφία
Έξι βιβλία μετά τον Ιούδα, η Παπαθανασοπούλου αφιερώνει το γράψιμο της στη Μάνη αλλά και την μαφία. Το καινούργιο βιβλίο της «Mamma Santissima», για τη μαφία, τη Μάνη, τα ήθη και έθιμα και τη βεντέτα, είναι μια αστυνομική περιπέτεια η οποία όμως παρουσιάζει και μια εξαιρετική ιστορική έρευνα της συγγραφέως.

Η Μάιρα Παπαθανασοπούλου απέδειξε ότι μπορεί να μεταβάλλει το γράψιμο της, και πως είναι πάρα πολύ καλή στην εξιστόρηση, είτε παραμυθιών (έχει γράψει δύο) είτε ιστοριών προσωπικών και μη. Η αφήγηση της απολαυστική και ζωντανή και κάτι μας λέει οτι και αυτό το βιβλίο της θα γίνει best seller.

Κλείσιμο

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Η Μάιρα Παπαθανασοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε Γερµανική Φιλολογία και εργάζεται ως µεταφράστρια.

Το 1998 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη το πρώτο της βιβλίο, το µυθιστόρηµα Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα, το οποίο πολύ γρήγορα κατέκτησε την πρώτη θέση στον πίνακα των µπεστ σέλερ και µέσα σε δύο χρόνια κυκλοφόρησε σε περισσότερα από 300.000 αντίτυπα.

Το βιβλίο που κέρδισε τους περισσότερους Έλληνες αναγνώστες µεταφέρθηκε µε επιτυχία και  στην τηλεόραση, ενώ έχει πραγµατοποιήσει σπουδαία διεθνή καριέρα και έχει µεταφραστεί στα γαλλικά, ισπανικά, γερµανικά, ρωσικά, ιταλικά, πορτογαλικά, ολλανδικά, σουηδικά,  φινλανδικά, πολωνικά, εβραϊκά, τουρκικά και τσέχικα.

Aκολούθησαν τα µυθιστορήµατα Οι τοξικές ενώσεις του αρσενικού (Εκδ. Πατάκη, 2000), που γνώρισε κι αυτό µεγάλη επιτυχία και έχει µεταφραστεί στα ολλανδικά, πολωνικά και τσέχικα, Εσύ, γλυκιά µου εξουσία (Εκδ. Πατάκη, 2004), το οποίο έχει µεταφραστεί στα τσέχικα, και Μακάριοι οι πενθούντες (Εκδ. Πατάκη, 2006). Διηγήµατά της έχουν περιληφθεί στους συλλογικούς τόµους Το βιβλίο της προδοσίας (Εκδ. Πατάκη, 2010),  Σου γράφω ένα γράµµα (Εµπειρία Εκδοτική, 2008) και Είσοδος κινδύνου (Μεταίχµιο, 2011).

Έχει γράψει επίσης δύο βιβλία για παιδιά, το Τι κι αν είµαι ασβός; (Εκδ. Πατάκη, 2001) και  το Έχω ράµµατα για τη γούνα σου(Εκδ. Πατάκη, 2003), σε εικονογράφηση της Δέσποινας Καραπάνου, που έχουν µεταφραστεί στα κορεατικά.

Το βιβλίο "Mamma Santissima" της Μάιρας Παπαθανασίου κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Πατάκη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης