Ο εικαστικός Tino Sehgal, εκθέτει στη Ρωμαϊκή Αγορά

Ο εικαστικός Tino Sehgal, εκθέτει στη Ρωμαϊκή Αγορά

Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, στο πλαίσιο του προγράμματός του ΝΕΟΝ Διαδρομές, παρουσιάζει έκθεση του βερολινέζου καλλιτέχνη Tino Sehgal. Η έκθεση, σε παραγωγή και σκηνοθεσία του Asad Raza, αποτελεί την πρώτη παρουσίαση έργων του Sehgal σε εξωτερικό χώρο και την πρώτη του ατομική παρουσίαση στην Ελλάδα.

Ο εικαστικός Tino Sehgal, εκθέτει στη Ρωμαϊκή Αγορά

Συνεχίζει τις δράσεις του εκτός του κλασσικού εκθεσιακού χώρου, ο οργανισμός ΝΕΟΝ, προωθώντας την δημόσια τέχνη και εξοικειώνοντας το ελληνικό κοινό με την τέχνη σε κοινή θέα, προσβάσιμη σε όλους. Στις 25 Σεπτεμβρίου η τέχνη επιστρέφει στους δρόμους της Αθήνας, με μια 
πολύ σημαντική άφιξη: αυτή του Βερολινέζου καλλιτέχνη Tino Sehgal.
Κλείσιμο

Η έκθεση θα αναπτυχθεί εντός της Ρωμαϊκής Αγοράς, στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και σε γειτονικό χώρο. Ακολουθώντας τη μοναδική πρακτική του Sehgal, η έκθεση δεν περιλαμβάνει εγκαταστάσεις. Τα έργα συνθέτονται αποκλειστικά από περιπατητική φιλοσοφική συζήτηση, χορογραφία και ήχους.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 28 Οκτωβρίου και θα είναι ανοιχτή καθημερινά, τις ώρες λειτουργίας της Ρωμαϊκής Αγοράς, καθώς και το βράδυ σε εσωτερικό χώρο.

Ο Tino Sehgal είναι από τους πιο ριζοσπαστικούς και σημαίνοντες καλλιτέχνες της γενιάς του. Με την συμμετοχή του κοινού σε πολλά από τα έργα του, δημιουργεί καταστάσεις που, αντί για υλικά αντικείμενα, χρησιμοποιούνται χειρονομίες, συζητήσεις, τραγούδια, αλλά και η κοινωνική επαφή.

Έχει εντυπωθεί στη μνήμη του κοινού για έργα όπως το This is So Contemporary (2005), όπου φύλακες μουσείων ξεκινούσαν ξαφνικά ένα ξέφρενο χορό. Αλλά και για το έργο This Variation, που παρουσιάστηκε το 2012 στην Documenta του Kassel. To έργο ήταν ένα πολύ μεγάλων διαστάσεων μαύρο δωμάτιο όπου περίπου 20 άνθρωποι έπαιζαν όργανα, τραγουδούσαν και συζητούσαν ανάμεσα στους θεατές που καλούνταν να “νιώσουν” την εγκατάσταση χωρίς να την βλέπουν.

Το έργο που θα παρουσιάσει στην Ρωμαϊκή Αγορά, κινείται στα πλαίσια της παρουσίασης του το 2012 με τίτλο These associations για την Tate Modern, όπου ο καλλιτέχνης τοποθέτησε ανθρώπους μέσα στο μουσείο οι οποίοι σχημάτιζαν χορογραφίες, αλλά και εξιστορούσαν μύθους, ιστορίες και παραμύθια στους επισκέπτες. 

Ο καλλιτέχνης έχει εκθέσει σε σημαντικά μουσεία ανά τον κόσμο όπως: CCBB Rio de Janeiro (2014); Ullens Center, Beijing (2013); IMMA, Dublin (2013); Musée d'art Contemporain, Montréal (2013); Tate Modern, London (2012); Solomon R. Guggenheim Museum, New York (2010); Kunsthaus Zürich and Haus Konstruktiv, Zurich (2009); CCA Wattis Institute for Contemporary Arts, San Francisco (2007-11); Nicola Trussardi Foundation (2011) κ.α. 

Δείτε εδώ δείγματα της δουλειάς του:




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης