Παύλος Τσάκωνας και Σοφία Τούμπουρα εκθέτουν στην Βιέννη

Παύλος Τσάκωνας και Σοφία Τούμπουρα εκθέτουν στην Βιέννη

Με δύο εκθέσεις στο Art Foundation της Βιέννης, οι ΄δυο καλλιτέχνες παρουσιάζουν διαφορετικές οπτικές της σύγχρονης ελληνικής σκηνής

Παύλος Τσάκωνας και Σοφία Τούμπουρα εκθέτουν στην Βιέννη

Δύο Έλληνες εκθέτουν στο Art foundation της Βιέννης: οι καλλιτέχνες Παύλος Τσάκωνας και Σοφία Τούμπουρα.

Κλείσιμο

Ο Παύλος Τσάκωνας παρουσιάζει μια σειρά έργων που δημιουργούν φόρμες και ιδέες που προέρχονται από το βιομηχανικό ντιζάιν και την πόλη, μέσω αφαιρετικών, φουτουριστικών και ρομαντικών τρόπων. Δύο ζωγραφικές συνθέσεις εξελίσσονται με τολμηρά χρώματα και γεωμετρικά σχήματα μέσα από μια εγκατάσταση που εξετάζει την τέχνη σε σχέση με την καθημερινότητα.

Η Τούμπουρα ασχολείται με την κβαντική μηχανική, την εμφανή ικανότητα των particles που ήταν ενεργά και στο παρελθόν, να γνωρίζουν την συνθήκη ενός του άλλου, παρ' ότι μπορεί να τα χωρίζει μεγάλη απόσταση. Ασχολείται με την αισθητική και εννοιολογική ένωση που μπορεί να προσδώσει σε ένα έργο τέχνης, αυτή η σχεδόν πνευματική ένωση. Τα παραδοσιακά αντίθετα δίπολα φύσης και πολιτισμού, γνωστού και ξένου, “λύνονται” μέσα από την δουλειά της Τούμπουρα καθώς χρησημοποιεί κολάζ, αλλά και μετατροπή των χρωμάτων, μέσα από τη ζωγραφική διαδικασία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης