Ο Κωνσταντίνος Τζούμας είναι ο «Καβάφης ο Αυτοβιογραφούμενος»

Ο Κωνσταντίνος Τζούμας είναι ο «Καβάφης ο Αυτοβιογραφούμενος»

Ο Κωνσταντίνος Τζούμας αποκαλύπτει τον Αλεξανδρινό ποιητή σε μία παράσταση
που είναι βασισμένη στα προσωπικά ημερολόγια του Καβάφη καθώς και σε μαρτυρίες ανθρώπων που τον γνώρισαν από κοντά

Ο Κωνσταντίνος Τζούμας είναι ο «Καβάφης ο Αυτοβιογραφούμενος»

Μετά από δέκα χρόνια αποχής από το θεατρικό σανίδι, ο Κωνσταντίνος Τζούμας ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου «Τζένη Καρέζη» για να ενσαρκώσει «έναν γέροντα εξαντλημένο και κυρτό, σακατεμένο απ’ τα χρόνια και τις καταχρήσεις» όπως λέει ο ίδιος, που υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ποιητές όλων των εποχών, τον Κωνσταντίνο Καβάφη. Σχετικά με την αναμέτρηση του με τον ρόλο του Αλεξανδρινού ποιητή, ο ηθοποιός και ραδιοφωνικός παραγωγός είναι σαφής: το ζητούμενο του δεν είναι να ενσαρκώσει τον Κωνσταντίνο Καβάφη. «Τι θα πει "κάνω τον Καβάφη”;...Τρέχα γύρευε, αυτά είναι ευσεβείς πόθοι. Το πολύ-πολύ που μπορείς να κάνεις είναι να τον διαβάσεις και να αισθανθεί κάποιος που σε ακούει κάτι, αλλά να υποδυθείς; Ούτε γι’ αστείο, δεν μου περνάει καν απ’ το μυαλό» είπε ο Κωνσταντίνος Τζούμας σε πρόσφατη συνέντευξη του.
Κλείσιμο

Η παράσταση «Κ.Π.Καβάφης Αυτοβιογραφούμενος» είναι βασισμένη στα προσωπικά ημερολόγια του ποιητή καθώς και σε μαρτυρίες ανθρώπων που τον γνώρισαν από πολύ κοντά.  Από τις 11 έως τις 18 Ιουνίου (εκτός Κυριακής 15 Ιουνίου) στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη». Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Φαλκώνης που δίνει έμφαση στον άνθρωπο Κωνσταντίνο Καβάφη, πέρα από το μύθο.

«Ο μεγάλος ποιητής αποκαλύπτεται μέσα από τα ημερολόγια του, καθώς και τις μαρτυρίες των ανθρώπων που τον έζησαν από κοντά και κατέγραψαν τους διαλόγους και τις συμπεριφορές του...Οι συναντήσεις του με τα πρόσωπα που σημάδεψαν την πορεία του, η αναδρομή στις σημαντικότερες στιγμές της ζωής του. Οι έρωτες του νου και του σώματός του. Οι πνευματικές του συγγένειες και οι “διάλογοι” του με τον Όσκαρ Ουάιλντ, μέσα από τις συζητήσεις του με το νέο ποιητή που τον επισκέπτεται.

Οι επιθυμίες, οι αναμνήσεις και οι αναζητήσεις του, εκφράζονται μέσα από τη σοφία, το καυστικό χιούμορ και τη λεπτή ειρωνία του. Οι μοίχιες σκέψεις του και τα άγνωστα κείμενα του Ποιητή, τόσο διαχρονικά που μοιάζει να γράφτηκαν σήμερα, μιλούν κατευθείαν στον σύγχρονο άνθρωπο» λέει ο σκηνοθέτης.

Συμπρωταγωνιστούν: Αλέξανδρος Νταβρής, Λευτέρης Τσάτσης, Κερασία Σαμαρά

Η παράσταση κάνει απόψε πρεμιέρα-Τετάρτη 11 Ιουνίου- στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ωρα: 21.00, Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ (γενική είσοδος), 10 ευρώ (ΑΜΕΑ, άνεργοι, φοιτητές), Από τις  11 έως τις 18 Ιουνίου, Προπώληση: Viva.gr, Public.gr, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης