Κεχαγιά: Παραδοξότητα η κλειστή πλατφόρμα για τα πόθεν έσχες – Ο Αλέξης Τσίπρας συμπορεύεται μαζί μας

Κεχαγιά: Παραδοξότητα η κλειστή πλατφόρμα για τα πόθεν έσχες – Ο Αλέξης Τσίπρας συμπορεύεται μαζί μας

«Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε «σε διακινδύνευση τη ζωή του» απάντησε στην κριτική για το ταξίδι στην Παλαιστίνη

kexagia_syriza
Συνέχεια στον «πόλεμο της φέτας» μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε σήμερα η Κουμουνδούρου, με την Εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά να απαντά για τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη πως «η αναφορά του στην φέτα κατέδειξε ότι είτε δεν ξέρει -γιατί δεν τον ενδιαφέρει αφού δεν είναι δικό του πρόβλημα- πόσο κοστίζει το κιλό η φέτα στην Ελλάδα είτε ότι ξέρει αλλά συνειδητά προσπάθησε να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό καταθέτοντας την τιμή που αφορά το μισό κιλό φέτας».

Για το διήμερο ταξίδι του Στέφανου Κασσελάκη στην Παλαιστίνη, υποστήριξε πως «ο σκοπός του ταξιδιού είναι να σταλεί ένα μήνυμα ειρήνης και δικαιοσύνης να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός», ενώ απάντησε στις αιτιάσεις περί life style ότι «ο κ. Κασσελάκης και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ έθεσαν σε διακινδύνευση τη ζωής τους».

Ερωτηθείσα για το πόθεν έσχες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος απάντησε ότι «ο κύριος Κασσελάκης έχει πει πως θα δώσει στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του. Υπάρχει όμως μια παραδοξότητα ότι η πλατφόρμα, στην οποία κατατίθενται τα πόθεν έσχες για τους υπόχρεους, παραμένει ακόμη και τώρα κλειστή».

Σχετικά με τη δημοσκόπηση της GPO για τον πιο κατάλληλο να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς, «δεν κοιτάζουμε την επόμενη ημέρα μετά τις ευρωεκλογές», ο ΣΥΡΙΖΑ ενωμένος θα οδηγηθούμε στην κάλπη των ευρωεκλογών, τόνισε. «Όλα τα άλλα ο κ. Κασσελάκης έχει ήδη πει ότι στο δρόμο προς το Καταστατικό μας συνέδριο θα υπάρχουν» αλλαγές, υπενθύμισε η κυρία Κεχαγιά, συμπληρώνοντας πως «όλα τα άλλα απλώς είναι κάποιες δημοσκοπήσεις που τις διαβάζουμε». «Όλα τα άλλα είναι απλώς δημοσκοπήσεις, τις οποίες εμείς αυτή τη στιγμή τις προσπερνάμε, κρατάμε τα στοιχεία τους, γιατί το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξει τις πόρτες του διάπλατα»

Κλείσιμο
Κληθείσα να σχολιάσει τις προτάσεις των κ. Ζαχαριάδη και Τεμπονέρα για την συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, «η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δίνει ρόλο στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα αυτά; Όχι» απάντησε η κυρία Κεχαγιά, προσθέτοντας ότι «εμείς λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ισότιμα θα ανοίξει τις πλάτες του διάπλατα» για μια μεγάλη προοδευτική και δημοκρατική παράταξη. «Εμείς θα απευθυνθούμε σε όλο τον αριστερό και προοδευτικό κόσμο» εξήγησε η κυρία Κεχαγιά, διευκρινίζοντας ότι το προσκλητήριο αυτό δεν αφορά τους αρχηγούς των άλλων, πολιτικών κομμάτων.

Σε ερώτηση παρουσίας του κ. Τσίπρα σε κάποια προεκλογική εκδήλωση του κόμματος, «ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην Πρόεδρός μας είναι μαζί μας, συμπορεύεται μαζί μας σε αυτήν την κρίσιμη μάχη των Ευρωεκλογών» σημείωσε η κυρία Κεχαγιά, υπενθυμίζοντας την συμμετοχή του στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος. «Δεν είναι κάτι το διαφορετικό», πρόσθεσε.


Eνημέρωση της εκπροσώπου Tύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλας Κεχαγιά, στους πολιτικούς συντάκτες



Αναλυτικά, η τοποθέτηση της Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ:

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ στο final four της Ευρωλίγκας», ανέφερε η κυρία Κεχαγιά.

Για την επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Παλαιστίνη, είπε ότι «ολοκληρώνει σήμερα το διήμερο ταξίδι του στην Παλαιστίνη. Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνοδεύουν η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου, ο Τομεάρχης Άμυνας της ΚΟ Ευάγγελος Αποστολάκης, η Τομεάρχισσα Εξωτερικών της ΚΟ Ρένα Δούρου και ο διπλωματικός του σύμβουλος Δημήτρης Παπαγεωργίου. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο- που ήδη έχει λάβει χώρα-, ξενάγηση στο Μουσείο του Γιασέρ Αραφάτ στη Ραμάλα, συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της PLO».

«Ο Πατριάρχης ενημέρωσε τον κο Κασσελάκη για τη δράση του Πατριαρχείου και για ζητήματα που αφορούν την Ελληνορθόδοξη κοινότητα της διακονίας Του. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από την πλευρά του εξέφρασε την αταλάντευτη στήριξη του στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στη διατήρηση του ειδικού καθεστώτος του, όπως επίσης και στην ανάγκη παροχής κάθε είδους δυνατής αρωγής στους Ελληνορθόδοξους που διαβιούν στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη» συνέχισε η κυρία Κεχαγιά, προσθέτοντας ότι «χθες ο Ειδικός Συντονιστής του ΟΗΕ για την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή κύριος Mujannad Hadi ενημέρωσε τον Στέφανο Κασσελάκη και την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την ανθρωπιστική καταστροφή και τις αβίωτες συνθήκες που επικρατούν στη Λωρίδα της Γάζας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ~ΠΣ επανέλαβε την ολόπλευρη στήριξή του σε όλες τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, την αντιμετώπιση της σοβούσης ανθρωπιστικής κρίσης και για την άμεση επανεκκίνηση της ειρηνευτικής διαδικασίας».

«Όπως με σαφήνεια σημείωσε χθες κατά την πρώτη ημέρα του ταξιδιού ο Στέφανος Κασσελάκης σκοπός της επίσκεψης είναι να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό. Στον λαό της Παλαιστίνης που υφίσταται τις συνέπειες ενός πολέμου, που έχει δίκαια αιτήματα και που πρέπει να τού παρασχεθεί από την ΕΕ αμέριστη συμπαράσταση και μέσω ανθρωπιστικής βοήθειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και αυτό είναι ακόμη μήνυμα της διήμερης επίσκεψης στη Δυτική Όχθη υπενθυμίζει ότι προωθεί αταλάντευτα τη λύση των δύο κρατών στη βάση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ», πρόσθεσε.

«Ο σκοπός του ταξιδιού είναι να σταλεί ένα μήνυμα ειρήνης και δικαιοσύνης να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός, να απελευθερωθούν οι όμηροι και σ’ αυτήν την κατεύθυνση πιστεύουμε ότι οφείλει να εργάζεται όλος ο δυτικός κόσμος», υποστήριξε η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Για την ακρίβεια, «κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ακρίβεια καταδείχθηκε η απόλυτη ένδεια επιχειρημάτων της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη για τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα παραμένει μία από τις πιο ακριβές-δεύτερη στην ΕΕ- χώρες συναγωνιζόμενη τη Βουλγαρία. Και όχι μόνο αυτό. Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη φανέρωσε ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός που δηλώνει ότι μάχεται για την αντιμετώπιση της ακρίβειας δεν γνωρίζει τα στοιχειώδη για τις τιμές των τροφίμων στη χώρα μας» τόνισε η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αναφορά του στην φέτα κατέδειξε ότι είτε δεν ξέρει -γιατί δεν τον ενδιαφέρει αφού δεν είναι δικό του πρόβλημα-πόσο κοστίζει το κιλό η φέτα στην Ελλάδα είτε ότι ξέρει αλλά συνειδητά προσπάθησε να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό καταθέτοντας την τιμή που αφορά το μισό κιλό φέτας. Τί από τα δύο προτιμά το Μέγαρο Μαξίμου ως απάντηση; Ερώτηση: Αν η κυβέρνηση αποφασίζει να πει τόσο εύκολα και μάλιστα στη Βουλή ψέματα για την τιμή της φέτας ας σκεφτούμε τι ψέματα έχει πει και για άλλα θέματα μείζονος σημασίας: Για τα Τέμπη, τις υποκλοπές, τη φορολογία των πολιτών, την οικονομία», όπως περιέγραψε.

«Μετά την αποκάλυψη των κόλπων της κυβέρνησης το Μαξίμου ανέθεσε σε υπουργούς του την ευθύνη να ξεκινήσουν την εκτόξευση λάσπης στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη και φυσικά στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Οι εμφανιζόμενοι ως τιμητές πάντων και πασών έδειξαν για μία ακόμη φορά το τοξικό και δηλητηριώδες πρόσωπό τους. Τον λαϊκισμό τους και το μίσος τους. Έφθασαν σε σημείο να ισχυριστούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει κοινά στοιχεία με την ψεκασμένη όπως την αποκάλεσαν Ακροδεξιά. Μίλησαν για «ζιζάνια» λέγοντας μάλιστα ότι το θέμα με την ακρίβεια και τη φέτα είναι ένα «τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θυμίζουμε ότι με πρόταση Νόμου ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως υπεύθυνη αντιπολίτευση κατέθεσε μέτρα για την ακρίβεια ξεκινώντας από το μηδενικό ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, τη μείωση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 21% έως την ένταξη σε ένα καθεστώς «Τειρεσία» όσων επιχειρήσεων αισχροκερδούν. Και το ΓΛΚ ήρθε με την έκθεσή του να διαψεύσει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κοστολογείται με 16 δις ετησίως όπως ισχυρίστηκε αρχικώς η ΝΔ δια του υπουργείου Οικονομικών. Το ΓΛΚ είπε 5,6 δις εμείς 3,2 δις όμως, να πούμε ότι πρόσθεσε στην εκτίμησή του και τη μείωση του ΦΠΑ από το 24 στο 21% που θα εφαρμοστεί από το 2025, ούτε συμπεριέλαβε τα έσοδα από τα υπερκέρδη διυλιστηρίων, εταιρειών ενέργειας και τραπεζών», σημείωσε.

Ως προς το φορολογικό, «από τα μέτρα που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τη φορολογία τα νομικά πρόσωπα έως 220.000 ευρώ θα έχουν σημαντική μείωση φόρου με θετική επίπτωση στον προϋπολογισμό. Προβλέπεται επίσης σημαντική μείωση φόρων για εισοδήματα τουλάχιστον έως 100.000 ευρώ με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών. Η εξισορρόπηση θα προέλθει από την αύξηση φόρου στα πολύ υψηλά εισοδήματα και ομοίως το ίδιο προτείνεται για τον ΕΝΦΙΑ. Για τον ΕΝΦΙΑ ακόμη και το ίδιο το ΓΛΚ αποδέχεται ότι δεν θα έχει δημοσιονομική επίπτωση. Σε ό,τι αφορά την κατάργηση της προκαταβολής φόρου το ΓΛΚ έκανε ένα μικρό λαθάκι και πήρε τον απόλυτο αριθμό τα 3,7 δις, αλλά δεν αφαίρεσε τον συμψηφισμό που προκύπτει από την προηγούμενη χρονιά. Είναι ταμειακό το θέμα και όχι δημοσιονομικό», παρατήρησε η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, αναφέρθηκε στην στεγαστική κρίση, λέγοντας ότι «αναρτήθηκε σήμερα τηλεοπτικό σποτ στο οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης παραθέτει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την στεγαστική κρίση. 1.Χαμηλότερος ΕΝΦΙΑ-χαμηλότεροι φόροι στους ιδιοκτήτες που ενοικιάζουν τα σπίτια τους με μειωμένο ενοίκιο, 2. Πρόγραμμα low rent housing tax credit. Ανέγερση πολυκατοικιών με μειωμένο ενοίκιο με αντάλλαγμα φορολογική πίστωση από το κράτος, 3. Στεγαστικά δάνεια με διπλάσιο χρόνο αποπληρωμής και εκκίνηση μετά από 5 χρόνια σε νέους 18 έως 40 ετών που θέλουν να ζήσουν στην επαρχία και όρια στις Golden Visa στα αστικά κέντρα», κατέληξε.




Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στο Αιγάλεω: Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα στον 33χρονο Τούρκο

Conference League: Η ΕΛΑΣ «σάρωσε» την Opap Arena για τον τελικό - Αναλυτικά τα μέτρα που ισχύουν

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε πατέρας που παρενοχλούσε τη 17χρονη κόρη του - «Κακό είναι που φιλάω στο στόμα τα παιδιά μου;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης