Βίντεο: Με Fanny Ardant και Lea Seydoux το Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου

Βίντεο: Με Fanny Ardant και Lea Seydoux το Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου

Πρεμιέρα με την ταινία για τον Υves Saint Laurent - Vincent Cassel και Audrey Tautοu μεταξύ των πρωταγωνιστών των ταινιών που θα προβληθούν

Βίντεο: Με Fanny Ardant και Lea Seydoux το Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου
Όπως κάθε χρόνο, έφτασε η ώρα που το Παρίσι και η Αθήνα έρχονται λίγο πιο κοντά, μέσω του κινηματογράφου.

Παρουσιάστηκε σήμερα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Και φέτος, το πρόγραμμα είναι πολύ πλούσιο. Φετινή κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ είναι οι: Πρόεδρος o Γιώργος Χωραφάς, Φένια Κοσοβίτσα, παραγωγός, Όλγα Κουκλάκη, μουσικός, Antoine Danis, σκηνοθέτης, Γιάννης Ζουμπουλάκης, κριτικός κινηματογράφου.

Κλείσιμο
Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2000 και στα επόμενα χρόνια καθιερώθηκε ως το ανοιξιάτικο κινηματογραφικό γεγονός της Αθήνας. Μέσα στα 14 χρόνια που έχουν περάσει, ο γαλλόφωνος κινηματογράφος κέρδισε το αθηναϊκό κοινό, κατοχύρωσε τη θέση του δίπλα στα δύο σημαντικά ελληνικά φεστιβάλ κινηματογράφου (το Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Φεστιβάλ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας) κι έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Συνεργάζεται και φέτος με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και επιλέγει και παρουσιάζει 5 ταινίες από το φετινό του πρόγραμμα στην Θεσσαλονίκη. Φέτος επίσης θα συνεργαστεί με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, όπου θα παρουσιάσουν το «Πρώτη Ώρα: Σινεμά», ένα πρωτότυπο και διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα εισαγωγής της τέχνης του κινηματογράφου στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στην Ιστορία του Γαλλικού σινεμά και πολιτισμού. Παράλληλα, με τη συνεχή υποστήριξη της Unifrance, το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου συνεχίζει να συμβάλλει σημαντικά ώστε η Ελλάδα να αγοράζει και να διανέμει ταινίες γαλλόφωνης παραγωγής.

Highlights του Φεστιβάλ

Ταινία έναρξης : YSL (Υves Saint Laurent) του Jalil Lespert, με τους Pierre Niney, Guillaume Gallienne, Charlotte Le Bon, Laura Smet, Marie de Villepin (2014, 100΄). 
Μια από τις δύο ταινίες που βγαίνουν φέτος για τον μεγάλο Γάλλο σχεδιαστή. Μόλις στα 21 του χρόνια, ο Yves Saint Laurent καλείται να αναλάβει τα ηνία του οίκου υψηλής ραπτικής του Christian Dior, ύστερα από το θάνατο του τελευταίου. Μετά την πρώτη του θριαμβευτική επίδειξη, γνωρίζει τον Pierre Bergé, μια συνάντηση που θα αναστατώσει τη ζωή του. Εραστές και συνεργάτες, οι δύο άντρες ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να δημιουργήσουν τον οίκο Yves Saint Laurent. Παρά τις εμμονές και τα δαιμόνια του, ο Yves Saint Laurent ετοιμάζεται να φέρει την επανάσταση στο χώρο της μόδας.

Ταινία λήξης: Ένας Πύργος στην Ιταλία (Un Château en Italie), της Valeria Bruni-Tedeschi, με τους Valeria Bruni Tedeschi, Louis Garrel, Filippo Timi, Marisa Borini, Xavier Beauvois. (2013, 104΄).
Η Λουίζ γνωρίζει τον Ναθάν, την ενσάρκωση των ονείρων της. Όμως με τον φιλάσθενο αδερφό της και τη μητέρα τους, η μοίρα αυτής της εύπορης οικογένειας βιομηχάνων από την Ιταλία είναι η κατάρρευση. Μια εποχή που τελειώνει και μια αγάπη που ξεκινά.


H Audrey Tautu επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, με την ταινία Casse-tête Chinois / Μια Γαλλίδα στο Μανχάταν (Γαλλία, Βέλγιο, 2013). Ένας άνδρας με δύο παιδιά, γνωρίζει μια γυναίκα που θα του αλλάξει τον τρόπο που βλέπει την ζωή για πάντα. Ρομαντική κομεντί για την πατρότητα, την αγάπη και την ευτυχία.

)

 
Το αιώνιο παραμύθι της Ωραίας και του Τέρατος, αναβιώνει σε μια ακριβή Γαλλική παραγωγή με τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην Lea Seydoux, από την Ζωή της Αντέλ. Η ταινία La Belle et la Bête / Η Πεντάμορφη και το Τέρας (Γαλλία, Γερμανία, 2014) έχει και ένα άλλο ατού, τον Vincent Cassel, τον Γάλλο ηθοποιό και κάποτε σύζυγο της Μόνικα Μπελούτσι.

)

 
H Fanny Ardant, επιστρέφει με μια εξαιρετική ταινία. Η ηθοποιός υποδύεται την Καρολίν, η οποία ζει έναν παράνομο έρωτα με έναν άνδρα πολύ μικρότερο της αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Les Beaux Jours / Τα Καλύτερα Έρχονται (Γαλλία, 2013). Μια πολύ συγκινητική ταινία για το δικαίωμα στον έρωτα.

)


O σκληροτράχηλος Σουηδός Mads Mikkelsen υποδύεται τον Michael Kohlhaas σε μια γαλλογερμανική παραγωγή. Η ομώνυμη ταινία περιγράφει την ιστορία ενός χωρικού του 16ου αιώνα που ξεσηκώνει μια περιοχή ενάντια στον δυνάστη γαιοκτήμονα που τους επιβλέπει.

)


Τιμές Εισιτηρίων: 
* Γενική είσοδος στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών: 5 €
*Τιμές εισιτηρίων στους κινηματογράφους ΔΑΝΑΟΣ, EMBASSY NOVA ODEON
Γενική είσοδος :6 €. Mειωμένο εισιτήριο : 5 €
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης