Ο καλλιτέχνης Andro Wekua «αναμοχλεύει» παιδικές μνήμες στο Μουσείο Μπενάκη

Ο καλλιτέχνης Andro Wekua «αναμοχλεύει» παιδικές μνήμες στο Μουσείο Μπενάκη

Ο Γεωργιανός καλλιτέχνης εγκαινιάζει σε λίγες ημέρες την πρώτη του ατομική έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη

Ο καλλιτέχνης Andro Wekua «αναμοχλεύει» παιδικές μνήμες στο Μουσείο Μπενάκη

Η πρώτη σύμπραξη του ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με το μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζεται με την έκθεση του Andro Wekua, «Pink Wave Hunter», που ανοίγει στις 29 του μήνα στο Κεντρικό Κτίριο του Μουσείου Μπενάκη. Η συνεργασία των δύο Ιδρυμάτων θα συνεχιστεί με μια δεύτερη έκθεση ομαδική έκθεση στο κτίριο της οδού Πειραιώς, το καλοκαίρι του 2014.

Ο καλλιτέχνης, που κατάγεται από το Σοχούμι της Γεωργίας, δημιουργεί για το μουσείο μια σειρά από γλυπτικές αναπαραστάσεις κτιρίων που αντλεί από την μνήμη του και συγκεκριμένα από παιδικές εμπειρίες και μνήμες. Η παραθαλάσσια πόλη του, βίωσε τραγικές συγκρούσεις και η οικογένεια του αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει και να γίνουν μετανάστες.

Ο καλλιτέχνης που σημαδεύτηκε από αυτές τις εμπειρίες, τις παρουσιάζει μέσα από την δουλειά του μπλέκοντας αναμνήσεις με έρευνα από το διαδίκτυο.

Γλυπτικές αναπαραστάσεις από κτίρια της πόλης θα δούμε σε αυτή τη νέα έκθεση του Wekua και οι κατασκευές αυτές καθρεφτίζουν την εμπειρία της μνήμης γεμάτη κενά, όπως οι κενοί χώροι αυτών των κτιρίων που σύμφωνα με τον Wekua αντιστοιχούν σε «κενά μνήμης». Πρόκειται για ένα έργο που επικεντρώνεται στην ιδέα ενός ρευστού αστικού τοπίου, αληθινού υπό την έννοια της συνεχιζόμενης ερείπωσης ιστορικών κτιρίων που συντελείται παράλληλα με μια μεταλλασσόμενη πραγματικότητα τόσο σημαντική για τον καλλιτέχνη όσο και το ενδιαφέρον του για τον τρόπο με τον οποίον ο ίδιος συνδέεται ψυχολογικά με την πόλη και την αρχιτεκτονική της.


Την ημέρα των εγκαινίων θα προβληθεί στο αίθριο του Κεντρικού Κτηρίου του Μουσείου Μπενάκη το βίντεο του Andro Wekua «Never Sleep with a Strawberry in Your Mouth» (2010) και θα ακολουθήσει ομιλία του καλλιτέχνη. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Μαρτίου 2014.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης