«Η Χώρα της Φαντασίας» της Disney on Ice στην Αθήνα

«Η Χώρα της Φαντασίας» της Disney on Ice στην Αθήνα

Ο Μίκυ, η Άριελ η Μικρή Γοργόνα, ο Ντόναλντ Ντακ, ο Γκούφι, η Τίνκερμπελ, ο Μπαζ Λαϊτγίαρ από το Toy Story και τα δυναμικά «Cars»... κάνουν πατινάζ στη σκηνή του Κλειστού Γηπέδου Φαλήρου Tae Kwon Nto και παρασύρουν μικρούς και μεγάλους στον κόσμο του παραμυθιού!

«Η Χώρα της Φαντασίας» της Disney on Ice στην Αθήνα
Το φαντασμαγορικό θέαμα της Feld Entertainment «Η Χώρα της Φαντασίας» της Disney on Ice βρίσκει καταφύγιο στο κλειστό Γήπεδο Φαλήρουτ Tae Kwon Nto -από 23 έως 28 Οκτωβρίου- και παρασύρει το κοινό σε τέσσερις μαγικές τοποθεσίες: στην αγωνιστική πίστα του Cars, στο δωμάτιο-παιχνιδότοπος του Toy Story 3, στο υποθαλάσσιο ταξίδι στον κόσμο της Άριελ καθώς και τη μυστηριώδη χώρα του Καταφύγιου των Νεραϊδών, με ξεναγό την Τίνκερμπελ. «Το γεγονός ότι πρώτοι εμείς παρουσιάζουμε ζωντανά την ιστορία της Τίνκερ Μπελ στον πάγο και η εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι αγαπημένοι χαρακτήρες του Toy Story είναι κάτι απίστευτο. Νιώθουμε μεγάλο ενθουσιασμό που αφηγούμαστε αυτές τις συγκινητικές ιστορίες στις αμερικανικές οικογένειες» είπε η παραγωγός Nicole Feld. «Η αρένα μεταμορφώνεται στο μαγικό Καταφύγιο των Νεραϊδών, καθώς δείχνουμε στο κοινό πώς προετοιμάζονται οι νεράιδες εν όψει της άνοιξης, μέσα σε μια έκρηξη χρωμάτων. Για να αποτυπώσουμε τον κόσμο των παιχνιδιών και να δημιουργήσουμε τα κατάλληλα παιχνίδια σε ανθρώπινο μέγεθος,  αλλάξαμε το μέγεθος των κοστουμιών, ώστε να φαίνονται οι πατινέρ –ακόμα και στο κοινό– σε μέγεθος παιχνιδιού» προσθέτει. 

Οι «ζωντανοί» χαρακτήρες του Cars δημιουργήθηκαν την δημιουργική ομάδας της Feld Entertainment και τον Αντιπρόεδρο Σκηνικών Στοιχείων Rick Papineau. Κάθε αμάξι χρειάστηκε 2000 εργατοώρες για να κατασκευαστεί και είναι εφοδιασμένο με ηλεκτρονικά εφέ, όπως μάτια που ανοιγοκλείνουν και υδραυλικές πόρτες που χοροπηδούν στο ρυθμό της μουσικής. Ο Μπάρμπας και ο κεραυνός Μακουήν διαθέτουν επιπλέον κινούμενο στόμα, που επιτρέπει στις δυναμικές προσωπικότητές τους να λάμπουν κάθε φορά που μιλούν. «Τα αυτοκίνητα θα προκαλέσουν μεγάλη έκπληξη, γιατί κανείς δεν τα περιμένει τόσο εκφραστικά, τόσο μεγάλα ή ρεαλιστικά» λέει ο Papineau.

Κλείσιμο
Το σκηνικό του σχεδιαστή Jeremy Railton μεταμορφώνεται σ’ ένα περιβάλλον που αποδίδει στην ουσία του καθέναν απ’ τους μοναδικούς κόσμους που ακολουθούν. Κοράλια και κοχύλια σε φλούο χρώματα ζωντανεύουν τον κόσμο της Άριελ στη Μικρή Γοργόνα, ενώ στην περίπτωση του Καταφύγιου του Νεραϊδών,  ο Railton απέδωσε πιστά τη βλάστηση και την παραμικρή λεπτομέρεια της ταινίας. Επειδή οι νεράιδες είναι μικροσκοπικές, ο σχεδιαστής χρησιμοποίησε ένα φουσκωτό σκηνικό που σχηματίζει ένα τεράστιο δέντρο.

Οι χορογραφίες της παράστασης είναι της βραβευμένης με Emmy χορογράφου Sarah Kawahara. «Η Disney αγαπά πολύ τη λεπτομέρεια στην τυπολογία της προσωπικότητας και της φωνής τους» είπε η Kawahara. «Προσπάθησα να βρω ένα αντιπροσωπευτικό στιλ πατινάζ και κίνησης για κάθε χαρακτήρα» είπε η Kawahara. Για παράδειγμα, η Iridessa, η τελειομανής νεράιδα του φωτός, πατινάρει σχηματίζοντας ευθείες και μακριές γραμμές, ενώ η κίνηση της νεράιδας του κήπου Rosetta, της «Όμορφης του Νότου», αφήνει μια πολύ ιδιαίτερη αίσθηση θηλυκότητας

23-28 Οκτωβρίου 2013, Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου Tae Kwon Nto, Προπώληση, abcd.gr,  viva.gr, Public, Forthnet, Παπασωτηρίου, 210-8840600, Τιμή: από 8 έως 38 ευρώ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης