Ως άλλη Μέριλ Στρίπ

Ως άλλη Μέριλ Στρίπ

Στο ρόλο της Αδελφής Αλουσιους Μπωβιέ η Ρούλα Πατεράκη, ενώ στο ρόλο του Πατρός Μπρένταν Φλύν ο Νίκος Κουρής. Δύο ρόλους που στην κινηματογραφική εκδοχή του θεατρικού έργου Αμφιβολία κρατούσαν η Μέριλ Στρίπ και ο μακαρίτης πλέον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν

Ως άλλη Μέριλ Στρίπ
Βαρύ φορτίο, μεγάλο στοίχημα – και για την πολύπειρη Ρούλα Πατεράκη αλλά και για τον Νίκο Κουρή. Οι δύο ηθοποιοί συμμετέχουν σε μια παράσταση που πατάει πάνω σε μια πολυβραβευμένη ταινία του 2008. Μια ταινία – Αμφιβολία- στην οποία τους κεντρικούς ρόλους κρατούν η Μέριλ Στριπ και ο μακαρίτης Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν. 

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Το βραβευμένο με Πούλιτζερ (2005) θεατρικό κείμενο του Τζον Πάτρικ Σάνλει Αμφιβολία ανεβαίνει στο θέατρο Ροές (πρεμιέρα 7 Φεβρουαρίου 2018) σε διασκευή και σκηνοθεσία Απόλλωνα Παπαθεοχάρη. Εκτός της Ρούλας Πατεράκη και του Νίκος Κουρής συμμετέχουν η Λίλα Μπακλέση και η Πηνελόπη Μαρκοπούλου. 

Κλείσιμο


Η υπόθεση διαδραματίζεται σε ένα θρησκευτικό σχολείο. Ένας χαρισματικός ιερέας, ο Πατέρας Φλυν, προσπαθεί να εκσυγχρονίσει τις αυστηρές δομές του σχολείου τις οποίες υπερασπίζεται σθεναρά η αυστηρή διευθύντρια του σχολείου Αδελφή Αλούσιους Μποβιέ. Όταν εκείνη θα ανακαλύψει ότι ο ιερέας δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε ένα νεαρό απομονωμένο αγόρι, θα ηγηθεί μιας προσωπικής σταυροφορίας εναντίον του ιερέα με σκοπό να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να τον εκδιώξει από το σχολείο. Υφιστάμενη του ιερέα, χωρίς ισχυρές αποδείξεις και στηριγμένη μόνο στην δική της ηθική βεβαιότητα, θα βάλει σε κίνδυνο την θέση του ιερέα, το μέλλον του μαθητή αλλά και την συνοχή της κοινωνίας του σχολείου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης