Ο Μιχάλης Γρηγορίου στο Μέγαρο

Ο Μιχάλης Γρηγορίου στο Μέγαρο

Ο συνθέτης παρουσιάζει τους κύκλους τραγουδιών «H Λήδα και ο Κύκνος» και «Τα παγώνια της Μονής Βλατάδων», έργα για δύο φωνές και πιάνο σε ποίηση Κατερίνας Καριζώνη

Ο Μιχάλης Γρηγορίου στο Μέγαρο
Ο Μιχάλης Γρηγορίου, από τους σημαντικότερους έλληνες συνθέτες, με 104 έργα στο ενεργητικό του και αξιόλογη δισκογραφική παρουσία, επιστρέφει στη σκηνή του Μεγάρου (Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος στις 17 Ιανουαρίου 2018 στις 20:30) με τους κύκλους τραγουδιών: «H Λήδα και ο Κύκνος» και «Τα παγώνια της Μονής Βλατάδων», έργα για δύο φωνές και πιάνο σε ποίηση Κατερίνας Καριζώνη. 

Συμμετέχουν οι: Καλλιόπη Βέττα, με την οποία ο συνθέτης συνεργάζεται για πρώτη φορά, και Τάσης Χριστογιαννόπουλος, που είχε τραγουδήσει στο παρελθόν τα ορατόρια του συνθέτη «Σκοτεινή Πράξη» και «Αντιγόνη». 

Κλείσιμο
Στη συναυλία η οποία έχει χαρακτήρα μουσικής δωματίου, στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστούν τα δύο νέα έργα του συνθέτη, ενώ στο δεύτερο μέρος θα ακουστούν οι κύκλοι «Μωβ» (σε ποίηση Βαλαωρίτη, Σικελιανού και Μαβίλη) και «Purple» (σε σονέτα του Σαίξπηρ στο αγγλικό πρωτότυπο) για πιάνο, βιολί, τσέλο και βαρύτονο. 

Στη σκηνή εκτός από την Καλλιόπη Βέττα και τον Τάση Χριστογιαννόπουλο θα βρεθούν ο Φραντς Σεστάνι ( βιολί), ο Βαγγέλης Νίνα (τσέλο) και φυσικά ο συνθέτης Μιχάλης Γρηγορίου στο πιάνο. 

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως η πρώτη εκτέλεση των μελοποιημένων τραγουδιών του κύκλου «H Λήδα και ο Κύκνος» έγινε από την Σαββίνα Γιαννάτου και τον Δώρο Δημοσθένους. 

Η Κατερίνα Καριζώνη με καταγωγή από την Μάνη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου φοίτησε στη Γερμανική Σχολή. Σπούδασε οικονομικά και είναι διδάκτορας των Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ. Εργάστηκε επί δεκαπέντε χρόνια στην Εθνική Τράπεζα. Έχει εκδώσει μυθιστορήματα, διηγήματα, ποιητικά βιβλία, ιστορικά λευκώματα και βιβλία για παιδιά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης