Μια θεατρική παράσταση μουσικής δωματίου!

Μια θεατρική παράσταση μουσικής δωματίου!

Ο Κωνσταντίνος Χατζής σκηνοθετεί και ο Γιώργος Κουμεντάκης ντύνει μουσικά μία παράσταση – συρραφή πάνω στον Αγαμέμνονα του Αισχύλου και την Ιφιγένεια του Ευριπίδη, με πρωταγωνιστές τους Λήδα Πρωτοψάλτη και Γιώργο Παπαπαύλου και στο βιολί τον Διονύση Βερβιτσιώτη

Μια θεατρική παράσταση μουσικής δωματίου!
Η παράσταση «Αγαμέμνονας» των Κωνσταντίνου Χατζή και Γιώργου Κουμεντάκη, με τη Λήδα Πρωτοψάλτη και τον Γιώργο Παπαπαύλου επί σκηνής, η οποία παρουσιάστηκε για 4 μόνο sold out βραδιές στη σκηνή της Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης, επιστρέφει αυτή τη φορά στο θησείον, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες, από τις 8 Ιανουαρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 7μ.μ . 

Το έργο αποτελεί μια συρραφή πάνω στον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου και την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη (αποσπάσματα μετάφρασης: Κ.Χ Μύρης). 

Κλείσιμο
Μέσω μιας μουσικής δωματίου σε συνδυασμό με τρείς φωνές, δύο ηθοποιούς και έναν μουσικό (στο βιολί, ο Διονύσης Βερβιτσιώτης), ξετυλίγεται μπροστά μας η πορεία προς τον πόλεμο της Τροίας. Εξιστορείται η πορεία του Αγαμέμνονα, η αφορμή του πολέμου, η θυσία της κόρης του, ο ίδιος ο πόλεμος, η επιστροφή του στο Άργος και η τιμωρία που του επιφύλασσε η γυναίκα του. Αφορμή ο πόλεμος και η ίδια η φύση του. Τα αίτια μέσα από τον λόγο των δυο τραγικών ποιητών. 

Το έργο –διάρκεια 50΄ χωρίς διάλειμμα- αποτελεί μια συμπαραγωγή του Θεάτρου Τέχνης με την ομάδα Χρώμα και το Θησείον, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης