Οι Χριστουγεννιάτικες ιστορίες ενός βιβλιοπώλη

Οι Χριστουγεννιάτικες ιστορίες ενός βιβλιοπώλη

Πέντε νέες κυκλοφορίες παραμυθιών γεμάτες χρώμα, συναίσθημα, χαρά αλλά και περιπέτεια

Οι Χριστουγεννιάτικες ιστορίες ενός βιβλιοπώλη
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, ο γιορτινός διάκοσμος κυριαρχεί στους δρόμους και τις πλατείες αλλά και σε προσόψεις σπιτιών και δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα (εκτός από τα μελομακάρονα!) από το να νιώσει κάποιος την αίσθηση της γλυκιάς μελαγχολίας των ημερών διαβάζοντας ένα Χριστουγεννιάτικο παραμύθι. 

Μέσα στη βουή της πόλης και της εμπορικής φρενίτιδας, τα παιδιά «δίνονται» στον φανταστικό κόσμο ενός παραμυθιού και η ανάγνωση του από εμάς, μας μεταμορφώνει αυτόματα είτε σαν τον μεγάλο γενειοφόρο Άγιο είτε σαν ένα στολίδι που αντανακλά τα λαμπερά φωτάκια των δέντρων.

Κλείσιμο
Παρακάτω, θα βρείτε πέντε νέα παραμύθια από Έλληνες συγγραφείς και εικονογράφους που δίνουν την δική τους μαγεία πάνω στο χαρτί.

Χριστουγεννιάτικα δώρα στην Ταραχώρα
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Συγγραφέας: Κατερίνα Δημόκα
Εικονογράφος: Ράνια Βαρβάκη



Στην όμορφη ιστορία πρωταγωνιστές είναι ο μπαμπάς του Αϊ Βασίλη, ο Νοέλ, ο οποίος έχει αποστολή να ικανοποιεί τις επιθυμίες των παιδιών και μέσα από τα γράμματα τους ανακαλύπτει μια χώρα όπου βρίσκεται σε πόλεμο. Τότε καταστρώνει ένα σχέδιο για να δώσει χαρά στους κατοίκους της Ταραχώρας. 

Έξι στολίδια ταξιδεύουν
Εκδόσεις Διόπτρα
Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
Εικονογράφος: Λίζα Ηλιού



Ο γνωστός ζογκλέρ μελάτων αυγών και εφευρέτης του ηλεκτρικού ρουφοσκοπίου περιγράφει το ταξίδι έξι χριστουγεννιάτικων στολιδιών που δραπέτευσαν από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και ταξίδεψαν σε όλο τον φανταστικό κόσμο πάνω σε ένα χαλί. Η Ρούλα Ονειρούλα όμως τι θα κάνει που το δέντρο της είναι γυμνό χωρίς τα στολίδια;

Οι Βοηθοί του Αϊ-Βασίλη
Εκδόσεις Πατάκη
Συγγραφέας: Ιωάννα Ντακόλια
Εικονογράφος: Έφη Λαδά



Μέσα σε μόλις 32 σελίδες εκτυλίσσεται η ιστορία με τα μικρά ξωτικά της φυλής των Ούζι Τάλκι τα οποία ταξιδεύουν αναζητώντας τον Αϊ-Βασίλη, τον θεματοφύλακα των όλων ιστοριών ώστε να τους δώσει την χαμένη τους φαντασία. Εκεί τους περιμένει μια έκπληξη που θα τους αλλάξει τη ζωή! 

Το ρολόι του Αϊ Βασίλη
Εκδόσεις Σαΐτης
Συγγραφέας: Βασιλική Μαύρου
Εικονογράφος: Ρένια Μεταλληνού 



Μια ιστορία περιπέτειας με πρωταγωνιστές τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικά του όπου ετοιμάζουν τα δώρα των Χριστουγέννων και το ξωτικό Ταγκ που είναι υπεύθυνο για το μαγικό ρολόι και λόγω μιας παρεξήγησης θα εμπλέξει τους καλικάντζαρους για να χαλάσουν τα σχέδια της Πρωτοχρονιάς. Ένα παραμύθι που επικεντρώνεται σε σημαντικές αξίες της ζωής όπως τη συνεργασία, την ενσυναίσθηση, τη δύναμη της αγάπης, της συγχώρεσης και της πίστης.

Η χριστουγεννιάτικη περιπέτεια του Ηλία
Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη
Συγγραφέας: Τερζόπουλος Βασίλης
Εικονογράφος: Monica Bauleo



Μια όμορφη -και αληθινή!- ιστορία που θα αλλάξει γνώμη σε όσους πιστεύουν πως ο Αϊ-Βασίλης δεν υπάρχει. Πρωταγωνιστής των Χριστουγέννων του βιβλίου είναι ο Ηλίας μαζί με τον σκύλο του ο οποίος αναπολώντας τις παιδικές του αναμνήσεις σχετικά με την ύπαρξη του Αγίου Βασίλη δίνει κάθε χρόνο μια διαφορετική υπόσταση στην φαντασία των παιδιών της πόλης- υποδύοντάς τον. Στην τελευταία του επίσκεψη όμως σε αυτά, τα δεδομένα αλλάζουν!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης