Ένα νέο κοινωνικό δίκτυο για αναγνώστες και συγγραφείς

Ένα νέο κοινωνικό δίκτυο για αναγνώστες και συγγραφείς

Ο Τάσος Τσιπίδης και ο Δημήτρης Μουρατίδης – δημιουργοί του Urnovl- ετοιμάζονται για το TechCrunch Disrupt Berlin 2017

Ένα νέο κοινωνικό δίκτυο για αναγνώστες και συγγραφείς
Με τον Τάσο γίναμε φίλοι στο facebook πολύ πρόσφατα. Μου κέντρισε το ενδιαφέρον μια ανάρτηση του για ένα μεγάλο event που γίνεται στο Βερολίνο. 

Το περιεχόμενο της ανάρτησης: «Έκλεισε λοιπόν...!!!! Θα είμαστε στο TechCrunch Disrupt Berlin 2017, ένα από τα μεγαλύτερα Startup Events στον κόσμο , για να δείξουμε πέρα από το μπόι μας, τι κάνουμε και κυρίως που το πάμε με το urnovl...!

Κλείσιμο
Επίσης, δουλεύουμε σε ολοκληρωτική αλλαγή της αρχικής μας σελίδας ("Total Annihilation" έχω ονομάσει το σπρίντ - true story) όπως φυσικά και την τελειοποίηση αλλά και προσθήκη παραπάνω τρόπων εσόδων για τους συγγραφείς...
Πάμε γερά ωρέ...».



«Πάμε με το urnovl» - στη φράση αυτή κρύβεται και το κλειδί του ταξιδιού στο Βερολίνο και μαζί του, πολλά περισσότερα. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ο Τάσος Τσιπίδης – ο fbφιλος μου- είναι από Θεσσαλονίκη (και μένει Θεσσαλονίκη). Είναι 31 χρονών. Σπούδασε στο Μαθηματικό ΑΠΘ και εργάστηκε αρχικά ως χρηματιστηριακός αναλυτής σε αυτοματοποιημένα συστήματα και κατόπιν ως Product Manager και Business Analyst σε βραβευμένα χρηματιστηριακά προϊόντα λογισμικού. Μαζί με τον Δημήτρη Μουρατίδη – 30 ετών, από τη Κομοτηνή που ζει και εργάζεται στη Λεμεσό της Κύπρου- δημιούργησαν το Urnovl. Ο Δημήτρης, ο τεχνικός της πλατφόρμας, είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη και συντήρηση του λογισμικού, με πολυετή εργασιακή εμπειρία στην ανάπτυξη λογισμικών προϊόντων και στις γλώσσες προγραμματισμού web.

Τι είναι, όμως, το Urnovl; Ένα νέο στην αγορά κοινωνικό δίκτυο για συγγραφείς και αναγνώστες – ένα δίκτυο που δεν γνωρίζει σύνορα. Σε ποιους απευθύνεται; Όπως λέει ο Τάσος απευθύνεται «σε συγγραφείς, αναγνώστες αλλά και επιχειρήσεις γύρω από τον χώρο του βιβλίου, για παράδειγμα εκδότες και ομάδες δημιουργικής συγγραφής».

Πρόσεξα σε μια επίσκεψη μου στη ηλεκτρονική πλατφόρμα / κοινωνικό δίκτυο αλλά και marketplace μια ανάρτηση ενός κειμένου του συγγραφέα Αύγουστου Κορτώ. Η ανάρτηση αυτή με χαροποίησε για πολλούς και διαφορετικούς μεταξύ τους λόγους. Ένας – ίσως, ο πιο βασικός- είναι ο εξής: Αυτές οι νέες προσπάθειες που φιλοδοξούν να δώσουν σε παραδοσιακές αγορές πολύτιμα εργαλεία για την ομαλή μετάβαση τους στην ψηφιακή εποχή χρειάζονται νομιμοποίηση. Και ένας επιτυχημένος συγγραφέας όπως ο Κορτώ μπορεί με την υπογραφή του να δώσει αυτήν την νομιμοποίηση. 

Πάμε παρακάτω… 

Τι μπορούν να κάνουν οι αναγνώστες στο Urnovl;
Οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν ανάμεσα σε πολλές δωρεάν ιστορίες, να ακολουθήσουν τους αγαπημένους τους συγγραφείς, να σχολιάσουν και να αξιολογήσουν τις ιστορίες τους, να λάβουν ειδοποιήσεις ζωντανά όταν υπάρχουν νέα κεφάλαια αλλά και να στηρίξουν τους συγγραφείς με δωρεές και αγορές των ιστοριών.

Τι μπορούν να κάνουν οι συγγραφείς στο Urnovl;
Οι συγγραφείς μπορούν να ανεβάσουν τις νέες ή ήδη υπάρχουσες ιστορίες τους δωρεάν, να αυξήσουν το αναγνωστικό τους κοινό και να έρθουν σε άμεση επαφή μαζί του, αλλά και να αποκτήσουν ενδεχομένως έσοδα μέσα από το Urnovl.



Πως ξεκίνησε το Urnovl;
Η ιδέα του Urnovl ξεκίνησε από συγγενικό πρόσωπο που προσπαθούσε να γράψει και δεν μπορούσε (writer’s block).
Αναρωτηθήκαμε λοιπόν, πώς μπορούμε να κάνουμε την συγγραφή πιο εύκολη και διασκεδαστική; 
Μαζεύτηκε η ομάδα και μετά από αναλύσεις και πολλή σκέψη περάσαμε στην εκτέλεση και έναρξη του project!

Τι δεν είναι το Urnovl;
Το Urnovl δεν είναι εκδοτικός οίκος αλλά ούτε και ομάδα δημιουργικής συγγραφής.
Αντιθέτως σύντομα σκοπεύουμε να δώσουμε δυνατότητες δημιουργίας "Ομάδων/Κοινοτήτων".

Οι ομάδες αυτές θα μπορούν να είναι Εκδοτικοί Οίκοι, Ομάδες δημιουργικής συγγραφής ή και Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί. Επίσης, οι ομάδες αυτές θα έχουν δυνατότητες για άμεσες συνέργειες με τους Συγγραφείς αλλά και με το κοινό/αναγνώστες τους.

Ήδη η πρώτη κοινότητα μέσα στο Urnovl, έχει δημιουργηθεί πιλοτικά από την νέα και πολλά υποσχόμενη ομάδα λογοτεχνίας 121 λέξεις με περισσότερες από 100,000 αναγνώσεις, 300 ιστορίες και πολλούς διαγωνισμούς, σε λιγότερο από 3 μήνες λειτουργίας. 

Γιατί να ανεβάσει κάποιος συγγραφέας τα έργα του στο Urnovl;
Ο συγγραφέας μέσα από το Urnovl έχει την δυνατότητα να έρθει σε επαφή με το κοινό του, να προσεγγίσει εκδοτικούς οίκους, να λάβει σχόλια για τις ιστορίες του και να βαθμολογηθούν τα έργα του απευθείας από τους αναγνώστες. 

Επίσης, ίσως και ο πιο σημαντικός λόγος που θέλει κάποιος να ανεβάσει το έργο του, είναι πως πλέον μπορεί να έχει ενδεχομένως έσοδα από την πλατφόρμα ως δημιουργός. Τα έσοδα αυτά μπορούν να προέλθουν είτε από απευθείας πωλήσεις των ιστοριών του ή από δωρεές από τους αναγνώστες προς τους συγγραφείς.

Πως μπορεί ένας συγγραφέας να ανεβάσει την ιστορία;
Υπάρχουν 3 τρόποι να ανεβάσει κάποιος συγγραφέας τις ιστορίες του.

Τρόπος 1 - Δωρεάν ιστορία:
Ο συγγραφέας μπορεί να ανεβάσει τις ιστορίες του προς ανάγνωση εντελώς δωρεάν. (δεν υπάρχουν κέρδη)

Τρόπος 2 - Δωρεάν ιστορία, Δωρεές ενεργοποιημένες:
Ο συγγραφέας μπορεί να ανεβάσει τις ιστορίες του προς ανάγνωση εντελώς δωρεάν με ενεργοποιημένες τις δυνατότητες "Δωρεάς" από τους αναγνώστες.
Συνεπώς κάθε αναγνώστης μπορεί να δώσει από 1 ευρώ, έως όσα επιθυμεί για τις ιστορίες αυτές. (υπάρχουν κέρδη από ενδεχόμενες "Δωρεές")

Τρόπος 3 - Απευθείας πωλήσεις ιστοριών:
Ο συγγραφέας μπορεί να ανεβάσει κλειδωμένες ιστορίες που διατίθενται στο προφίλ του κάθε αναγνώστη κατόπιν πληρωμής. (Ο κλασσικός τρόπος κερδών)



Όλα τα δικαιώματα του κάθε συγγραφέα για τα έργα που ανεβάζει, παραμένουν στον συγγραφέα. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε δοκιμαστικό στάδιο (beta) και ήδη έχουν ανέβει περισσότερες από 1,000 δωρεάν ιστορίες και 5,000 κεφάλαια στην πλατφόρμα.

Στο σημείο αυτό μια απαραίτητη διευκρίνιση: Oι λειτουργίες πληρωμών βρίσκονται ακόμη σε δοκιμαστικό στάδιο για περιορισμένο αριθμό συγγραφέων σύντομα θα είναι έτοιμες και στο ευρύ κοινό. 

Και ας κλείσουμε με το event στο Βερολίνο. «Στις 5 Δεκεμβρίου, θα βρεθούμε στο Techcrunch Disrupt στο Βερολίνο (στο Startup Alley) - ένα από τα μεγαλύτερα Events για Startup εταιρείες στον κόσμο, να παρουσιάσουμε όλες τις καινοτομίες που προσφέρει το Urnovl στον χώρο του e-book/βιβλίου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης