Ο τοίχος έχει τη δική σου ιστορία

Ο τοίχος έχει τη δική σου ιστορία

Ένα εργαστήριο τοιχογραφίας για παιδιά οργανώνει η Στέγη με τον διεθνώς αναγνωρισμένο ζωγράφο Στέλιο Φαϊτάκη

Ο τοίχος έχει τη δική σου ιστορία
Ο τοίχος έχει τη δική σου ιστορία. Πρόκειται για τον τίτλο μιας εξαιρετικής πρωτοβουλίας της Στέγης που αφορά το «στήσιμο» ενός εργαστηρίου τοιχογραφίας για παιδιά με τον διεθνώς αναγνωρισμένο ζωγράφο Στέλιο Φαϊτάκη. 

Όπως διαβάζουμε στη σχετική ανακοίνωση: «Από τον Ντιέγκο Ριμπέρα έως τον σύγχρονό μας Μπάνκσι, οι τοίχοι αφηγούνται ιστορίες για τις πόλεις, τους ανθρώπους τους και τις εκάστοτε εποχές. Με έργα που σχεδιάζονται απευθείας στους τοίχους ή σε καμβά και χαρτί που έπειτα επικολλάται στις επιφάνειες των τοίχων (mural), οι καλλιτέχνες διηγούνται ιστορίες και εκφράζουν συναισθήματα. Αυτό θα κάνουμε κι εμείς!
 
Κλείσιμο
Θα αντλήσουμε έμπνευση από τη θάλασσα και «Τα ταξίδια του Οδυσσέα», τις περιπέτειες δηλαδή του πολυμήχανου Οδυσσέα και των συντρόφων του, τα τέρατα, τα εμπόδια, τις θυσίες και τις χαρές που έζησε παρέα μαζί τους! Εσύ δεν έχεις παρά να φανταστείς τις δικές σου εικόνες για αυτό το ταξίδι, να αφουγκραστείς τα συναισθήματα που σου προκαλούν οι περιπέτειές του και να ζωγραφίσεις όλα αυτά σε χαρτί. Μετά, θα πάρουμε αυτά τα προσχέδιά και θα μάθουμε πώς να τα «μεγεθύνουμε», πώς δηλαδή από μια μικρή κλίμακα μπορούμε να φτιάξουμε ένα τελικό έργο σε μεγάλη κλίμακα, κατανοώντας βασικές αρχές της ζωγραφικής. Κυρίως, όμως, θα έχουμε φτιάξει όλοι μαζί μια κοινή τοιχογραφία για τις περιπέτειες του Οδυσσέα! Κουλ;». 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 8-12 ετών και θα είναι ανοικτό τα Σάββατα 4, 18, 25 και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου καθώς & τα Σάββατα 2, 16 Δεκεμβρίου 2017 ( από τις  11:00-14:00).

Το κόστος συμμετοχής καθορίσθηκε στα  54 € (και για τις 6 συναντήσεις).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης